Як діяти при підставах, пресінгу чи погроз від роботодавця?

Статус
Закрита.

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
Стикнувся з ситуацією , після звільнення заманили на »нараду « в кабінет , в мене забрали телефон, пресували словесно в кабінеті погрожуючи судами , а потім фізичною розправою вимагаючи писати розписку на чималу суму , через невірно підписані мною накладні ( виглядає як підстава) , які так і залишились на фірмі , і нікуди не пішли далі. Вийшов в туалет викликав поліцію, почули , злякались , відпустили , але сказавши погрози на майбутнє .
Дуже відома фірма представлена у всіх маленьких і великих містах України з багатомільйонними оборотами. Я думаю чи це ініціатива кількох представників топ менеджементу , які мене пресували чи вся компанія така , я вважаю друге, оскільки в інтернеті від не офісних працівників дуже багато негативних відгуків, яким я не повірив, бо йшов працювати в центральний головний офіс . Висновок — не леніться гугліть відгуки про компанію де платнуєте працевлаштовуватися і якщо багато негативних відгуків — вірте їм.
Так що 90-ті нікуди не поділись і люди в костюмах в аккуратних офісах шукають лохів і роблять підстави та пресують. Реального справжнього жодного збитку фірмі я не завдав.
Чесно кажучи трохи переживаю за своє здоровья , не вірю що наймуть когось щоб побили , але не приємно.
По телефону поліції назвав всі призвіща , деталі , адресу, я так думаю всі такі виклики фіксуються в системі , через 30 хв я передзвонив на 102 і відмінив виклик, ще через 30 хв перезвонила поліція (?) з приватного номера і поцікавились , я сказав що все ок.
Цікава історія, не приємний досвід, мали б з чим йшли б до суду.
Йти і писати письмові заяви в поліцію про погрози ? це вже оголошувати війну бандитам. Варто чи ні ?
Якщо що це західна Україна .
Назви не буде бо не маючи доказів це буде виглядати як наклеп.
Але накипіло як то кажуть і захотів поділитися досвідом на одному з популярних живих форумів , а може і на кількох. Може хтось стикався з подібним і щось порадить.

Останнє редагування:

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Это маленькая война, если готов воевать-бери больничный. Если нет - увольняйся по собственному.
Не ищи правды в головном офисе. В корпоративной культуре всегда проще перемолотить винтик и выплюнуть, к шестренкам подход более бережливый.

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
logist_eg, трудовую отдали? Дела передавал? Инвентаризация была?
Трудовую отдали. Приказ об увольнениии есть. Дела передавал долго , давно и уже передал еще неделю назад , с понедельника никак не хотели увольнять , вроде как уволняєм , но не увольняєм , сидел дурака валял неделю , вроде как собирай акти сверки и вот как раз в конце нашли за что пресовать. Наверное неделю искали...
Инвертарка не предвидена, мат ценности телефон и так далее сдал. Официальную часть зарплатьі вьіплатили , а от про не официальную придется забьіть.
Post automatically merged:

На само деле странно , что б заниматься такой фигней , а не основньім бизнесом, напоследок припугнуть и попробовать украсть/ ограбить меня на большую суму ( бьіл намек что можно торговаться ) . Я сталкивался с угорзами в жизни и раньше , и я понимаю , что те кто угрожают , очень редко действительно что то делают , но осадок остаеться. О какой культуре речь ? За корпоративной культурой скорее всего стоят гопники , которьіе вовремя перешли / перевели свой бизнес в белую , но повадки методьі и так далее остались те же . Не ожидаеш такого , в 2023 , в офисе , где все культурно , работает 300+ с виду с первого взгляда адеквантньіх сотрудников . Донатьі на фрон , декларируема помощь фронту на миллионьі , помощь дедомам и все такое . И тут сложно понять многовекторность ...
У меня есть / бьіл опьіт работьі и на кидал в далеком 2009 , но там все бьіло красиво с расставанием , там кидали чужих , а своим только зарплату месяцами задерживали. Но никакого пресинга своих не бьіло.

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: drmz
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 8T
Поскольку имею опыт только как раз "с обратной стороны"(выступал всегда в качестве нанимателя), то в такую ситуацию не верю. Наниматель всячески обхаживает ценного работника и соглашается обычно почти на все его условия, если они хоть как-то вменяемые. Хороших работников мало, а дебилов - немеряно.
Если работодатель даже просто спокойно вас отпускает - это уже означает, что к ценным Вы не относитесь.
Если отпускает и еще при этом хочет компенсировать нанесенный ущерб - Вы относитесь к низшей касте работников "перекати-поле", которые нигде не приживаются , т.к. постоянно косячат из-за своего низкого уровня.
И объективного изложения ситуации от такого работника как бы ждать не приходится. Как сумасшедший обычно не понимает, что он сумасшедший, так и работник низкого качества не понимает, что он именно такого качества. Ему кажется, что работодатель хочет его обмануть, что придирается к нему. А сам работодатель, естественно, тупой.

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Ніфіга не зрозуміло. Як можна заставити підписувати будь що вже після звільнення (підписання наказу та проведення виплат)? Типу заднім числом (знов таки, наказ про звільнення підписано, отже і обхідний лист; тобто бухгалтерія засвідчила відсутність претензій!)? Чим можна в такому випадку лякати? Як це можливо заманити на нараду і забрати телефон?
Якийсь брєд?!?!?

Місто
Суми
Ніфіга не зрозуміло. Як можна заставити підписувати будь що вже після звільнення (підписання наказу та проведення виплат)? Типу заднім числом (знов таки, наказ про звільнення підписано, отже і обхідний лист; тобто бухгалтерія засвідчила відсутність претензій!)? Чим можна в такому випадку лякати? Як це можливо заманити на нараду і забрати телефон?
Якийсь брєд?!?!?
Телефон забрали, а коли відпросився в туалет, то викликав поліцію... Мабуть через кишеньковий гучномовець. Особисто пройшов 90-і і 2000-і, але тут штинить "заказухою", типу фірму не назву, але "по многочисленным заявкам " ось вона (вилізе ця назва в черговому заказному відгуку).

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
Досить цікава різностороння реакція. Придиратися до деталей . телефон повернули коли запропонували зателефонувати для врегулювання ситуації.
якщо теоритично є якісь не врегульовані моменти їх можна і треба доводити в суді , а не погрозами в тому числі погрозами здоровью . Подробиць не буде як і назви підприємства . Подробиць тому і не буде щоб не видати себе . Оскільки я був рядовим працівником я чисто теоритично не міг бути незамінним і супер цінним.
це залякування з їх боку залишиться залякуванням чи будуть якісь дії. Давно з таким не стикався .

Останнє редагування:
  • Haha
Реакції: omni
Місто
Суми
телефон повернули коли запропонували зателефонувати іншій стороні яка начеб то мала перебувати зі мною у зговорі .
"Всё страньше и страньше" ©
P.S. а як вірно сформульована назва теми, в кращих традиціях SEO... 🤔
Хто в темі - зрозуміє.

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Досить цікава позиція не відповідати на уточнюючі питання. Накой було викликати поліцію, і тут же давати відбій? Йти на якісь наради будучи звільненим. Віддавати телефон ….

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
Сам факт погроз фізичними діями ...

Досить цікава позиція не відповідати на уточнюючі питання. Накой було викликати поліцію, і тут же давати відбій? Йти на якісь наради будучи звільненим. Віддавати телефон ….
Ще раз після виклику поліції , тупо злякались і відпустили . Коли вже я відійшов на досить безпечну для себе відстань тоді і дав відбій бо факт в чому? Мене на місці нема , вони приїдуть і що ? Фальш виклик ? Чи треба було дочекатися поліції ? Всі пішли після виклику , ну приїхала поліція я сиджу один і що ? Тому ваше питання як би зовсім не логічне і не зрозуміле .

Я цивілізований я не звик і не очікував , між звільненням і пресингом пройшло 5 хв , тобто пресинг був після звільнення через 5 хв , не очікували що я звільнюсь ранніше , тобто HR проявила ініціативу чи їй не встигли дати стоп . Тупо не узгодили дії.

не завжди легко 100% адекватно і вірно реагувати коли тебе пресують , можеш допускати якісь помилки , заднім числом можна багато чого придумати зробити краще, не повернутися на нараду і таке інше. Питання не офіційної частини зарплати досить важливе щоб прийти на нараду коли запрошують , через бажання піти культурно і отримати розрахунок.

Dаmіеn, ви як наймач роботодавець регулярно погрожуєте працівникам ? фізичною розправою над ними ? Це норм ?

Останнє редагування:
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 8T
Dаmіеn, ви як наймач роботодавець регулярно погрожуєте працівникам ? фізичною розправою над ними ? Це норм ?
Я не знаю степень нанесенного тобой ущерба и была ли какая то другая возможность на тебя надавить для его возмещения. Суд - это точно не вариант. В суд можно обращаться только если на руках у работодателя есть видеозапись совершенного убийства, где видно лицо увольняемого, а на вещах трупа есть отпечатки пальцев увольняемого. Если нет, то это пустая трата времени.
Я знаю точно, что ни один работодатель не будет угрожать вменяемому работнику. Или даже невменяемому, но который тихо уходит.
Даже полным идиотам, которые просто уходят и не нанесли никакого ущерба обычно пишут "по согласованию сторон" в трудовую и максимально быстро завершают процесс расставания.

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
Dаmіеn, у вас тверезий погляд і адекватна позиція , за винятком треба додати « ни один вменяемьій работодатель не будет« . А не вменяемьій работодатель может.
практично втрати склали нуль грн нуль копійок. Не підтверджені теоритичні втрати через теоритичну халатність це інше. Але якщо працівник на випробувальному терміні , роботодавець повинен розуміти теоритичні ризики і убезпечувати себе від них наперед , а не робити шукати можливість зробити спеціально підставу.

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
телефон повернули коли запропонували зателефонувати іншій стороні яка начеб то мала перебувати зі мною у зговорі .
"Всё страньше и страньше" ©
P.S. а як вірно сформульована назва теми, в кращих традиціях SEO... 🤔
Хто в темі - зрозуміє.
звертайтесь маю хороший позитивний досвід у просуванні продукції smm, але це скоріше як хоббі , яке приносить скоріше бонуси . Щодо страшніше і страшніше , як часто вас пробували пресувати і вимагати гроші погрозами ? Скільки разів ? У вас великий досвід ? Вам це приємно ?

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
та то ты давно полицию не вызывал, они 10 раз перезвонят, чтоб тебя отговорить от подтверждения вызова, если, конечно не труп.

в порядке вещей, тест на лоха: на каждого уходящего менеджер среднего звена попытается списать часть недостачи. Таким балуются околомусорские конторы и конторы, которые абонемент в мусарне оплачивают.

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
logist_eg, сфера азартних ігор?
Ні . Нажаль з міркувань своєї безпеки називати не буду .
чому ьі ? Тому що в лютому 2022 і дотепер , треба продовжувати ? Видалив російську з гаджетів та перейшов на український контент , це важко , знайти толкові ютуб канали аналоги тих які були у ворогів і аналогічні велетнські «всесоюзні» спільноти по вузьких і не вузьких темах.
розбирати мене як особистість , це другорядне , чому ? Тому що розбираємо правомірність дій компанії. Це як з тим нехорошим ... Якого застрелив поліцейський, питання не в тому яка він особистість , хто б він не був ,а питання правомірності і адекватності використання зброї в конкретному випадку , яким би ... не був вбитий

Статус
Закрита.
Зверху