Тарифікація вхідних дзвінків (починаючи з 2026 року)

Місто
Kyiv region
Телефон
iPhone

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
Samsung S25U|OnePlus 6T
Voyager, мабуть, мова про "період дії фінансового ліміту". Що це взагалі таке?

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Roman_UA, хрін його зна. Маю один номер, що не бачив грошей з пів-року. Учора побачив у кабінеті "Період дії фінансового ліміту 1". Поповнив на 10 гривень. Срок дії номера продовжився, звісно - а ця маячня не змінилася.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Inn@, нащо занурюватися в щось тобі непотрібне? Невже зараз проблем мало?) Не то, щоб я їх оправдовував, просто «живих» абонів мережі не стосується, а інші он в 3 моб най йдуть. Мені пів року ватафон не запропонував вигідний рік без абонплат-видалив додаток і е-сім з телефону. Самий відвратний в блекаути оператор, просто 600 на рік ще б дав як резерв. Взагалі тенденція йде до одного номеру в телефоні(знову ж пишуть вище мессенджери ніхто не відміняв) і кожен обере собі по покриттю чи напрвненню.

Місто
Kyiv region
Телефон
iPhone
Матвєй, у мене два номери: основний і для вхідних. Для другого це не критично, але це небезпечний прецедент - інші оператори можуть підтягнутися, і гірші умови з’являться й для основних номерів.

drifter

проблемный аналитик
Місто
Умань
Телефон
LG-A390; LG X venture
абоненту автоматично нараховується 500 хвилин для отримання вхідних дзвінків від абонентів усіх операторів електронних комунікацій, незалежно від їх мережевої належності, після закінчення яких будуть застосовані умови стандартної тарифікації.
Таке, м'яко кажучи дивне нововведення від Лайфа, показує нікчемне відношення до абонентів та настроєність на пошук обмежень в наданні послуг зв'язку. В представленому тексті змін, навіть не визначено термін дії й порядок нарахування "500 хвилин для отримання вхідних дзвінків", що закладає можливості по "різних варіантах розрахунків", залежно від фантазії маркетологів. Тому, навряд чи вийде обійтись без врегулювання таких дій оператора по законодавству, поки "зростаючий апетит" не буде обмежено.
Post automatically merged:

Це цілком нормальна практика в європейських операторів, як і деактивація номеру при відсутності використання платних послуг певний період- норма. Тож, на мою думку, як ми вже євроінтегруємось в частині телекому, то і такі аспекти стануть буденними.
Так в європейських операторів є деактивація номеру при відсутності використання платних послуг або поповнення рахунку, що так само використовували й наші оператори. А ось обмежень отримання вхідних дзвінків ще ніде не зустрічалось (без послуг роумінгу), можете навести такий приклад?

Останнє редагування:

cat

Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Зачем смотреть на Европу?
У нас законодательство позволяет - значит, сделают.
В законе от 2003-го были попытка прописать посекундную тарификацию (ее обошли при помощи ПЗС и "интервалов" тарификации разной величины) и закреплена бесплатность входящих. Сейчас уже этого нет.
И еще Лайф боролся за снижение стоимости интерконнекта - видимо, доборолся до значений, которые уже его не устраивают (ну и инфляция тоже внесла свою лепту).

студент

Moderator
Команда форуму
Місто
Вінницька, Бухарест, Київ
Телефон
i13ProMax, G86P, bbQ20
Зачем смотреть на Европу?
Тому що ми увійшли в зону роумінгу ЄС, і, відповідно, маємо підпорядковуватись певним правилам. А наші оператори 100% візьмуть все, що їм ок)
Крім того, в нашому ж законі норм про безкоштовні вхідні більше не існує, наскільки я зрозумів, тому і маємо зміни.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Крім того, в нашому ж законі норм про безкоштовні вхідні більше не існує, наскільки я зрозумів, тому і маємо зміни.
я про это и написал. Типа, сначала закон позволил, но никому это не надо было. А сейчас понадобилось - и воспользовались. И RLAH это, увы, не противоречит.

Місто
Хмельницкая область
А може це бути повязано з роумінгом? І вони технічно не можуть розділити вхідні в Україні і в ЄС. І зробили це щоб люди не користувались не поповнюючи номер отримуючи по 5000 хв в міс. вхідних.
То нехай додадуть послугу "Відключити роумінг" для тих кому він не потрібен. І для цих абонентів відключать ці нововведення
Post automatically merged:

Всіх обурює факт, що для споживача, який не сплатив за послуги, оператор ввів обмеження? Наче ж при сплаті все як і раніше безлімітно!?! Та і без сплати 500 хвилин ... цілком ок.
Якщо споживач не сплатив, для нього вже є обмеження, він не може здійснити вихідні дзвінки. А з вхідними це вже перебор.

студент

Moderator
Команда форуму
Місто
Вінницька, Бухарест, Київ
Телефон
i13ProMax, G86P, bbQ20
Місто
Хмельницкая область
А з вхідними це вже перебор.
Якщо споживач не сплатив, йому любʼязно надали 500 хвилин. Якщо споживач не сплатив, він не і не споживач зовсім, чи не так?!
В мене у рідних основний кс, додатковий лс. В мене оплачений лс, і я мав можливість дзвонити для них безлімітно. Тепер, коли по кожній карті встановлено ліміт на вхідні, постає питання, для чого мені оплачувати і користуватися лс??

Місто
Хмельницкая область
Котики сказали, що на єдиному вхідні коштують 2 грн/хв одразу. Перевірити можливості не було. Хто має можливість перевірити напишіть будь ласка, чи є можливість прийняти дзвінок на тарифному плані "єдиний", якщо на рахунку немає коштів

• Wow
Реакції: cat
Місто
Vinnitsa
З якого дива вхідні повинні тарифікуватися в Україні? А вихідні в єдиному-2 гривні за хвилину, все вірно. Вже давно не тарифікуються вхідні, років 20.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Котики сказали, що на єдиному вхідні коштують 2 грн/хв одразу. Перевірити можливості не було. Хто має можливість перевірити напишіть будь ласка, чи є можливість прийняти дзвінок на тарифному плані "єдиний", якщо на рахунку немає коштів
Є тема Тариф "Єдиний". Якщо вже перевіряти ліміт вхідних 500 хвилин, то, напевно, краще там. Так швидше знайти повнішу інформацію про тариф можна буде.

Місто
Kyiv
Зверху