Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Комісія з продавця за успішну покупку:
для "приватних" продавців: 2% + 20 грн.
для "бізнес" продавців: 3% + 20 грн.

Оплата сервісу входить у користування послугою OLX Доставка та замінює собою комісію фінансового партнера за безпечний переказ коштів. Сума оплати формується залежно від ціни товару:

• якщо ціна товару < 500 грн — 20 грн;
  • якщо ціна товару від 500 до 1999 грн — 35 грн;
  • якщо ціна товару >= 2000 грн. — 2% від вартості товару (не більше ніж 299 грн)
Якщо товар замовляється в кількості 1 шт. - оплата фіксована. А якщо замовляється кілька одиниць товару:

• якщо, наприклад, 4 шт. товару, фінальна вартість яких менше ніж 500 грн — з покупця буде знята комісія 20 грн.
  • якщо 4 шт. товару, фінальна вартість яких від 500 до 1999 грн — з покупця буде знято 35 грн.
  • якщо мова йде про покупку кількох товарів вартістю понад 2000 грн кожен — сума оплати за сервіс Безпечна угода становитиме 2% від фінальної вартості товарів (не більше ніж 299 грн).

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Ніжин
Yarik, як там справи з ОЛХ Доставка Бізнес? Вирішились питання з лімітами? Вона працює чи ні взагалі у вас? Бо досі так і не запустили її.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
Yarik, як там справи з ОЛХ Доставка Бізнес? Вирішились питання з лімітами? Вона працює чи ні взагалі у вас? Бо досі так і не запустили її.
Була розсилка окремим бізнес користувачам щодо оформлення OLX доставка для бізнеса.

Можна ознайомитися:

В мене не бізнес профіль, тому немає такого функціонала. Але для загального розуміння можна почитати.

Працює вже OLX доставка для бізнеса і багато хто вже нею користується

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
Можливо не всі в темі, тому розкажу.
В грудні OLX запустили тестування з метою боротьби з фішингом, і короче через це кнопка перегляду номеру телефону коли відкриваєш оголошення одразу зникає.
Тестував зі знайомими і виявилося, що я як раз попав під це тестування і в окремих категоріях оголошень (часто це мобільні телефони) не видно номеру в усіх версіях: і в смартфоні в браузері , і в застосунку і на ПК. А от у знайомого те саме оголошення відкривається нормально. Короче так не лише в мене як виявляється.
Але є ще одна особливість, що для бізнес оголошень тестування вимкнули і номер видно всім, мабуть щоб сильно не кіпішували ті хто платять кошти за розміщення оголошень з пакету, ну і типу той хто купує пакет наврядше поведеться на фішинг бо має достатньо досвіду щоб не л#ханутись.
І невідомо коли це пофіксять. 4 місяця таке вже, але помітив що в мене це обмеження увімкнулося може тиждень тому, а може я просто не звертав уваги.
Отака х..ня малята.

в ХЦ знайшов статтю про це:
Тестове обмеження функціоналу

PJR

Місто
Запорожье
Можливо не всі в темі, тому розкажу.
В грудні OLX запустили тестування з метою боротьби з фішингом, і короче через це кнопка перегляду номеру телефону коли відкриваєш оголошення одразу зникає.
Тестував зі знайомими і виявилося, що я як раз попав під це тестування і в окремих категоріях оголошень (часто це мобільні телефони) не видно номеру в усіх версіях: і в смартфоні в браузері , і в застосунку і на ПК. А от у знайомого те саме оголошення відкривається нормально. Короче так не лише в мене як виявляється.
Але є ще одна особливість, що для бізнес оголошень тестування вимкнули і номер видно всім, мабуть щоб сильно не кіпішували ті хто платять кошти за розміщення оголошень з пакету, ну і типу той хто купує пакет наврядше поведеться на фішинг бо має достатньо досвіду щоб не л#ханутись.
І невідомо коли це пофіксять. 4 місяця таке вже, але помітив що в мене це обмеження увімкнулося може тиждень тому, а може я просто не звертав уваги.
Отака х..ня малята.

в ХЦ знайшов статтю про це:
Тестове обмеження функціоналу
я писав місяць тому, у мене на приватних оголошеннях в електроніці не відображаються номери телефонів. Я зайшов з бізнес акаунту де я доречі купую теж, на акаунт де категорія електроніка - приватна і там немає кнопки з номером. У мобільному додатку це, через комп зараз зайшов подивитись, аналогічно - теж не показує. Досі ніяк не завершать тестування......

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
я писав місяць тому, у мене на приватних оголошеннях в електроніці не відображаються номери телефонів. Я зайшов з бізнес акаунту де я доречі купую теж, на акаунт де категорія електроніка - приватна і там немає кнопки з номером. У мобільному додатку це, через комп зараз зайшов подивитись, аналогічно - теж не показує. Досі ніяк не завершать тестування......
Тут саме в бізнес оголошеннях номер видно для всіх, а от в приватних оголошенням лише тим хто не попав під тестування. При чому я підозрюю що вони накидують по трохи, почали мінімально, потім ще додали, потім ще додали , а потім ще. В мене з грудня все працювало добре, а от в квітні вирубилося. Не зручненько бо для мене один з факторів надійності продавця є наявність номеру в профілі

Місто
Ніжин
Не зручненько бо для мене один з факторів надійності продавця є наявність номеру в профілі
а якщо буде, наприклад, 500+ угод, профілю 2+ роки, 100+ відгуків, а от телефона нема - то продавець шахрай?

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
Не зручненько бо для мене один з факторів надійності продавця є наявність номеру в профілі
а якщо буде, наприклад, 500+ угод, профілю 2+ роки, 100+ відгуків, а от телефона нема - то продавець шахрай?
я ж кажу це один з факторів) Зараз ламають і такі профілі)

я не знав що ти це спитаєш)

Останнє редагування:
Місто
Ніжин
Maximum Observer, так, все може бути... В любому випадку, всі переживання розвіюються оформленнями ОЛХ доставки, де покупець на 100% захищений. Хоча, мій знайомий вчора вимкнув олх доставку взагалі у зв'язку з останніми новинами, номер в нього на більшості оголошень спеціально вимкнений. Але там така ніша, що більшість беруть гуртом та по предоплаті. І він ні разу не шахрай.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
Maximum Observer, так, все може бути... В любому випадку, всі переживання розвіюються оформленнями ОЛХ доставки, де покупець на 100% захищений. Хоча, мій знайомий вчора вимкнув олх доставку взагалі у зв'язку з останніми новинами, номер в нього на більшості оголошень спеціально вимкнений. Але там така ніша, що більшість беруть гуртом та по предоплаті. І він ні разу не шахрай.

податкова так пише

тому якщо не оформлений як фоп і багато продажів то краще вимкнути

Місто
Комышеваха
всі переживання розвіюються оформленнями ОЛХ доставки
которая уходит в прошлое...
я пока не выключил, но сделал хорошую скидку при оплате на карту,
а если олх станет налоговым агентом, чего так хотят наши дармоеды, то ею покупашки сами же и перестанут пользоваться, т.к. на вскидку 23% + 2-3% + 20 грн платить сами не захотят ;)

Місто
Ніжин
Maximum Observer, та я це бачив. Вони писати можуть що хочуть, а на практиці буде видно. Дивився судові рішення по відповідній статті, так там є досить цікаві кейси. Буквально в протоколі податкова пише, що речі Б/у продавала людина(одяг, ліжко), але в неї кілька оголошень і це є доказом систематичності продажів. І приходить та бідна жінка на суд, та починає виправдовуватись, що у неї є мала дитина, вона прозпродує старі речі, з яких дитина виросла. Приносить їм свідоцтво про народження як доказ, що дитина дійсно є... Це просто сюр якийсь.
лише систематичний продаж та одночасно однорідний асортимент товарів має ознаки підприємницької (господарської) діяльності.
От виросла дитина з речей, мати продає 10 штанів та 5 пар взуття - це однорідний асортимент? Однорідний. Можна штрафувати спокійно.

Загалом, там більшість судових справ закривається судом за відсутністю складу адмін. порушення, або через недоведену систематичність продажів. А якщо і штраф - то мінімалка 17к грн. До того ж, якщо вірити протоколам, то чіплялись вони в 90% випадків до звичайних людей. Які продають якийсь копійчний новий товар, за ціною 30-100 грн. У всіх 5+ або 20+ спішних доставок, лише один кейс найшов, де було 100+ доставок. Правда, може ті, в кого 500+, хабаря дають...

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
Загалом, там більшість судових справ закривається судом за відсутністю складу адмін. порушення, або через недоведену систематичність продажів. А якщо і штраф - то мінімалка 17к грн. До того ж, якщо вірити протоколам, то чіплялись вони в 90% випадків до звичайних людей. Які продають якийсь копійчний новий товар, за ціною 30-100 грн. У всіх 5+ або 20+ спішних доставок, лише один кейс найшов, де було 100+ доставок. Правда, може ті, в кого 500+, хабаря дають...

OLX з цього приводу кажуть що нічого не мінялося, тому типу працюємо як працювали, але ж так як податки це обов'язки громадян то звичайно вони і відповідальності не несуть за це.

А от якщо запровадять зняття податків через функціонал OLX то дійсно буде не фонтан і просто ніхто не буде користуватися, та і щоб olx це налаштували треба буде чекати ще півтора роки як з OLX Доставка бізнес :LOL:

Тому я думаю це точно ще не скоро запровадять

Місто
Ніжин
Тому я думаю це точно ще не скоро запровадять
Гетьманцев вчора чи позавчора писав у ТГ, що це все байки. І такий законопроєкт не пропустить комітет, бо нема прив'язки до прожиткового мінімуму. Типу оподаткування з 1 грн не буде. Ну ок, а якщо я ноут захочу продати за 700 баксів, чи телефон, чи холодильник. А пільговий ліміт вони поставлять 10к грн. То платити 23% з цього? Дурниці? Дурниці. А я певен, що щось таке і буде. Не завтра буде, так через рік.

е півтора роки як з OLX Доставка бізнес
навіть там не все гладко. Я передивився ту статтю, що ти скидав. Якщо мати 100 продажів за квартал(а це дуже мало), то треба підписувати договір з ЮАпей. А щоб його підписати, їм обов'язково треба звіт від ФОПа за останній рік. Тобто, якщо людина хоче просто почати працювати легально, то на ОЛХ вона все одно не зможе нормально продавати. Бо ФОП вона тільки відкрила, і їй треба чекати кінця року, подавати річний звіт в податкову(якщо 2га група), і тільки тоді ЮАпей ще подумає.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
навіть там не все гладко. Я передивився ту статтю, що ти скидав. Якщо мати 100 продажів за квартал(а це дуже мало), то треба підписувати договір з ЮАпей. А щоб його підписати, їм обов'язково треба звіт від ФОПа за останній рік. Тобто, якщо людина хоче просто почати працювати легально, то на ОЛХ вона все одно не зможе нормально продавати. Бо ФОП вона тільки відкрила, і їй треба чекати кінця року, подавати річний звіт в податкову(якщо 2га група), і тільки тоді ЮАпей ще подумає.

Так, вони ці обмеженні встановлюють щоб потім по шапці не отримати від податкової, тому все, що виходить за рамки того за що можна отримати по шапці вони не пропускають без офіційного договору. Але це вже краще ніж зовсім нічого.

Теж думаю колись наші можновладці щось придумають щоб людей і там вжарить, тожі все це накриється і будемо по старому з рук в руки передавати без OLX доставки. Тож поки можна скористатися треба користатися

Зверху