Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Комісія з продавця за успішну покупку:
для "приватних" продавців: 2% + 20 грн.
для "бізнес" продавців: 3% + 20 грн.

Оплата сервісу входить у користування послугою OLX Доставка та замінює собою комісію фінансового партнера за безпечний переказ коштів. Сума оплати формується залежно від ціни товару:

• якщо ціна товару < 500 грн — 20 грн;
  • якщо ціна товару від 500 до 1999 грн — 35 грн;
  • якщо ціна товару >= 2000 грн. — 2% від вартості товару (не більше ніж 299 грн)
Якщо товар замовляється в кількості 1 шт. - оплата фіксована. А якщо замовляється кілька одиниць товару:

• якщо, наприклад, 4 шт. товару, фінальна вартість яких менше ніж 500 грн — з покупця буде знята комісія 20 грн.
  • якщо 4 шт. товару, фінальна вартість яких від 500 до 1999 грн — з покупця буде знято 35 грн.
  • якщо мова йде про покупку кількох товарів вартістю понад 2000 грн кожен — сума оплати за сервіс Безпечна угода становитиме 2% від фінальної вартості товарів (не більше ніж 299 грн).

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
покажіть будь ласка, де в інтерфейсі OLX е форми/кнопки для повернення грошей за неякісний товар?
OLX доставка дає можливість перевірити товар на відділенні. Якщо ж товар такий що перевірити на відділенні неможливо, то мабуть не варто його просто купувати на OLX.

Наведу приклад Розетки, купив товар неякісний, оплата була одразу на картку. Звернувся в підтрмку розетки щодо скарги на продавця. І знаєте який результат? Продавець позвонив і типу "ну ви ж бачили що купували, треба було відмовитися якщо вам не подобалося". Було два таких випадки і в обидвох розетка як платформа для продавців нічого не вирішила для покупця.
Щодо Алі то я скажу там теж не завжи алі повертає гроші. Купив я телефон підробку і мені компенсували лише 20% від його вартості, а також були і відмови в деяких випадках тому тут не варто думати Алі та Тему все вам компенсує в разі неякісного товару.
Особисто ви зверталися до підтримки OLX коли придбали неякісний товар? Є особистий досвід для того щоб робити висновки? Скільки разів зверталися і скільки разів питання було вирішено негативно і платформа не допомогла? В мене лише один такий був досвід і так мені відмовили і продавцю за те нічого не було, але в принципі я дійсно міг перевірити на відділенні і відмовитися, а я просто не додивився. Але це лише один випадок, тому в мене мало досвіду щоб робити висновки

Місто
Ніжин
Наведу приклад Розетки, купив товар неякісний, оплата була одразу на картку. Звернувся в підтрмку розетки щодо скарги на продавця. І знаєте який результат? Продавець позвонив і типу "ну ви ж бачили що купували, треба було відмовитися якщо вам не подобалося". Було два таких випадки і в обидвох розетка як платформа для продавців нічого не вирішила для покупця.
я не знаю куди ти звертався, але що розетка, що пром душить продавців і завжди стає на сторону покупця, навіть якщо він ідіот. особливо пром.
продавець то правий - треба дивитись на пошті, щоб потім голову не морочити. але є законне повернення протягом 14 днів. і якщо це товар, який не є винятком(труси, відрізний товар, продукти і т.д., є цілий перелік). якщо продавець не захоче зробити повернення - тоді скарга в підтримку і йому дають кілька днів для вирішенні ситуації, інакше блок магазину.
також, на майбутнє, зразу треба продавцю писати, якщо є якісь проблеми. а то ліплять погані відгуки мовчки, замість того щоб просто написати і вирішити поблему.
оплата була одразу на картку

PJR

Місто
Запорожье
Доречі, стосовно карток, хто не має ФОПа, звісно приймають на картки і часто покупці хочуть наложкою, бояться переказ робити, хоча не розуміють що за їх 300грн у продавця можуть початися колосальні проблеми, починаючи від фін. мону, якщо регулярні надходження (а далі діло дійде до податкової), закінчюючи, що сам покупець в разі чого може поскаржитись, що торгують нелегально і все таке інше і теж все закінчится розброрками з податковою. В нього буде картка, податкова розкриє через суд рух по картці за 3-4 роки, залежно хто скільки торгував там і на 100-500к донарахувань можна буде зробити.
Мене це бісить, купують на олх у приватних осіб по мінімальній ціні і ще мають такий колосальний ричаг впливу маючи номер картки фізособи так ще й умови ставлять - тільки наложкою (що призведе до надсилання чеку у податкову і НП може заблокувати наложки, якщо ліміти 4 відправки/міс. перевищувати), хоча це всеодно не панацея що товар буде справний, якщо його за правилами не можна перевіряти на НП.

Місто
Львів
В нього буде картка, податкова розкриє через суд
Це називається "дроп" - картка, відкрита на першого ліпшого алкаша.
Для цікавості, можете погуглити, чи багато правоохоронці знайшли за такими скаргами злочинців: недобросовісних бариг з ОЛХ, разводіл чи "кол-центрів".

Місто
Ніжин
звісно приймають на картки і часто покупці хочуть наложкою, бояться переказ робити, хоча не розуміють що за їх 300грн у продавця можуть початися колосальні проблеми,
рішення просте - не відправляти наложкою. або олх доставка, або оплата на фоп(на картку в твоєму випадку). якщо воно боїться натиснути на кнопку "купити", хай йде на базар. люди в нас не дуже розумні, а особоливо на олх. вони свято вірять, що всі їх хочуть надуритити і купити собі пачку чіпсів за їх денну ставку.
так, олх теж має відправляти фкч-3 в податкову, але олх не має іпн контрагента, і наразі ще не було жодного кейсу по листу щастя від дпс за олх доставку.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
я не знаю куди ти звертався,
В підтримку розетки звертався, я ж написав. І нічим вони не допомогли.
А ще раз жінка зверталася, тоді теж гроші не повернули, але бракований товар продавця зник з платформи, але через деякий час продавець знову його виклав. Тому я не зовсім розумію тих диферабм іншим платформам, вони також не вирішують питання як і OLX, точніше не завжди вирішують, бо я не можу казати про всі випадки.

Зверху