OpenWrt — ОС для бездротових Wi-Fi маршрутизаторів

Місто
Харьков
на старому тплінк 741 нд встаноалена опенврт, все працює норм, але вже давно помітив глюк, що не можу зберігти будь-які зміни в налаштуваннях,
Таке враження що там просто нема куди зберегти налаштування. Нема вільного містя на флешці. Пока система працює, все крутиться в RAM.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
на старому тплінк 741 нд встаноалена опенврт, все працює норм, але вже давно помітив глюк, що не можу зберігти будь-які зміни в налаштуваннях,
Таке враження що там просто нема куди зберегти налаштування. Нема вільного містя на флешці. Пока система працює, все крутиться в RAM.
Не забудь журнали вимкнути або щоденно перезавантажувати.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Не забудь журнали вимкнути або щоденно перезавантажувати.
перевантаження недопомогає. де вимикати журнали?

Місто
Харьков
перевантаження недопомогає. де вимикати журнали?
журнали скорійш за все теж в RAM. Воно не має писати на флешку, бо в ній ресурс комірок обмежений на запис, декілька тисяч. Бо якщо процессор буде зберигати такий журнал, то воно будет писатись в ті самі комірки по фізичним адресам, що дуже швидко виснажить їх.

Зазвичай на флешці зберігається зтиснутий образ файловой системи SquashFS, який при завантаженні пристроя просто розпаковуюється в RAM/ Спробуйте щось видалити з пакетів. Якщо і це не допомогає, то може бути тупо знос флешкі, або якась програмна помилка, може не бути дозволу на редагування з оболонки керування роутером LuCi. спробуйте під root щось записати.
upd Видалення пакетів допоможе якщо вони буди встановлені через менеджер пакетів. Якщо вони в SquashFS то тільки треба перезбирати образ, без зайвого.

Останнє редагування:
Місто
Харьков
не знаю, які можна видалити, щоб не вплинуло на роботу
Наприклад можна видалити все що повязано з ipv6 якщо воно не треба. Якщо після перезавантаження воно залишится, то воно в образі. Видалити пакети безпосередньо з уже зібраного файлу образу прямо на роутері неможливо, оскільки цей файл є цілісним стиснутим архівом. Щоб внести зміни, його потрібно розпакувати, змінити вміст і запакувати назад.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Наприклад можна видалити все що повязано з ipv6 якщо воно не треба...
це?

Місто
Харьков
Наприклад можна видалити все що повязано з ipv6 якщо воно не треба...
це?
Так можно це, Це модуль ядра який виконує підтримку ipv6.

TP-Link TL-WR741 4МБ вбудованої пам'яті. В OpenWrt для збереження налаштувань використовується механізм overlayfs. На пристроях з 4МБ пам'яті після встановлення сучасної OpenWrt місця для цього розділу просто не залишається (він має розмір 0 байт), тому системі фізично нікуди записувати ваші зміни. Або дійсно память деградувала і стала тільки для читання.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
...

TP-Link TL-WR741 4МБ вбудованої пам'яті. В OpenWrt для збереження налаштувань використовується механізм overlayfs. На пристроях з 4МБ пам'яті після встановлення сучасної OpenWrt місця для цього розділу просто не залишається (він має розмір 0 байт), тому системі фізично нікуди записувати ваші зміни. Або дійсно память деградувала і стала тільки для читання.
раніше все зберігалось - точно рам'ятаю, т. к. вмикав/вимикав гостьову ТД віфі, зараз її не можу вмикнути - натискаю енейбл, але не вмикається

Зверху