Евакуація з України

Реєстрація
26.06.20
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
О згадав що не подобається - кредитний рейтинг.
Я за рік з позиції need work виросла до need some work :ROFLMAO: . Що дає мені аж 20% ймовірність отримати картку мейсіс... І усе.
Реально дуже цікава система- треба більше тратити, щоб тобі дали кредитку.
Дуже шкода, що в нас нема AmEx, бо там кредитну типу історію можна переносити в іншу країну. Мій колега з Гонконгу так зробив.
Дині, кавуни, манго
Я і ягоди купую. В Лідлі ціна буває по знижці, то 5ф/кг. Але черешні недобрі.

театри, концерти, вистави найвищого рівня
В моє місто, яка є просто об'єднання сіл Тієсто приїздить через місяць.

Оренда безумовно дорога, тут нічого сказати.
Добиратися більше години - питання звідки і куди
Того я і не пхалася у Лондон.
Post automatically merged:

польський шовінізм
Не думаю, що лише в Польщі. Про Чехію теж чула багато. То властиво східноєвропейським країнам кудись.
В Британії взагалі такого нема. Мені це найбільше подобається, ніхто тобі не скаже, що ти чужинка, вали в свою Україну.
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Selianka, webivan, як вам тамтешній клімат?
Поки що норм. З одного боку дощить і правда часто. З іншого боку це не дощ на весь день. А щось типу 4 годинки сонячно, 3 години дощ, потім знову сонячно. Погода дуже змінна але не можу сказати що це викликає дискомфорт чи якось давить на психіку. Ну і завдяки дощам рослинність скрізь буяє.
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Влажность в квартире? Гигрометр есть?
 

T-Rex

Заблокирован
Реєстрація
18.10.09
Місто
county Surrey
Австрія - давно в ЄС.
З Австрією помилився, але Норвегія та Швейцарія точно не в ЄС, але дані на тій карті по ним є.
З авто багато ньюансів. Перший час володіти ним дорого.
Ньюанс у тому, що якщо у тебе немає стажу керування в Британії, то страховка буде дуже дорогою. Я хотів купити старий Volkswagen Polo, але мені на нього нарахували 280 фунтів на місяць за страховку. Потім, якщо порушень та ДТП не буде, тоді можуть суттєво знизити вартість страховки. Звичайному англійцю страховка коштує не більше 100 фунтів на місяць. Найбільше тут дістає лівий рух, ніяк звикнути не можу. Коли з кимось їду на авто, то після повороту мені завжди здається, що ми виїхали на смугу зустрічного руху. І коли дорогу переходжу, то машинально дивлюся ліворуч, і одразу згадую, що треба дивитися праворуч.
Оренда безумовно дорога, тут нічого сказати.
Якщо у твоєї родини дохід менший за 45000 фунтів на рік, ти можеш претендувати на соціальне житло. Усіх нюансів не знаю, кума розповідала. Вона зуміла собі урвати соціальне житло у Гілфорді. Квартира з двома спальнями 140 фунтів на тиждень, але вона їх не сплачує, за неї сплачує 100% council. Окрім цього, якщо в тебе дохід низький, то ти можеш і на звичайну оренду житла отримати UC. І ще нюанс, щороку з квітня тут все дорожчає, в тому числі і оренда житла, абонплата на мобільний зв'язок і т.п.
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Та мне тут намедни хайповый рилс попался от дамочки из ЮК, что у нее влажность в помещении зашкаливает, и она не знает, что делать. Типа, открытой воды нигде, проветривает, вытирает все сразу, готовит чуть ли не на улице... Вот и спросил.
lite, у меня в Одессе гигрометра нет и не было, так что не скажу.
 
Останнє редагування:

T-Rex

Заблокирован
Реєстрація
18.10.09
Місто
county Surrey
Kritik, Схоже, що таке є. У мене щоранку по склу на вікні конденсат стікає на підвіконня, я потім витираю, але в мене кімната маленька, лише 7 кв. м, я думав, що через це.
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
У мене щоранку по склу на вікні конденсат стікає на підвіконня
Это и у меня в начале отопительного сезона (пока моя жаба пытается задушить здравый смысл). И у родственников в Германии (там - другое, там дома без вентиляции, даже новострои, вентиляция только в санузле, надо сильно и часто проветривать). Но ответ простой - "евреи, не жалейте заварку". Топить надо. Ну и проветривать, конечно.

У тебя на 7 м2 - это ты просто "надышал" за ночь. Хотя это, конечно, нехорошо. Но если плесень не появляется, то как-то неважно.
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Та мне тут намедни хайповый рилс попался от дамочки из ЮК, что у нее влажность в помещении зашкаливает, и она не знает, что делать. Типа, открытой воды нигде, проветривает, вытирает все сразу, готовит чуть ли не на улице... Вот и спросил.
lite, у меня в одессе гигрометра нет и не было, так что не скажу.
Ну поки що ніяких очквидних проблем з вологістю в квартирі не помітив.

Ньюанс у тому, що якщо у тебе немає стажу керування в Британії, то страховка буде дуже дорогою.
Навіть з 0 стажем можна купити за 1500 фунтів проплативши на рік вперед, не дешево, але усе ж сильно дешевше за 280 на місяць.
Я поки на українських номерах, бо 3 роки можу. Але вилазять ньюанси з residence parking permit. Бо для мого авто він має коштувати 250 фунтів на рік, але машини немає в базі і по завмовчанню рахують по максимальному тарифу - 85 фунтів/міс. В переписці мені відповідають раз на тиждень. Поки що на перший місяць придбав за максимальним тарифом. А там видно буде.

Найбільше тут дістає лівий рух, ніяк звикнути не можу. Коли з кимось їду на авто, то після повороту мені завжди здається, що ми виїхали на смугу зустрічного руху. І коли дорогу переходжу, то машинально дивлюся ліворуч, і одразу згадую, що треба дивитися праворуч.
От з цим якось взагалі проблем не виникає. Особливо коли у місті ліміт 20миль/год, а за містом усе відділено відбійником.

Якщо у твоєї родини дохід менший за 45000 фунтів на рік, ти можеш претендувати на соціальне житло.
У мене вищий дохід - і соціальне житло вельми сумнівне задоволення. Маргінальний контингент, погані райони, відсутність вибору, тощо.

І ще нюанс, щороку з квітня тут все дорожчає, в тому числі і оренда житла, абонплата на мобільний зв'язок і т.п.
Це мені якраз подобається. Бо по факту дорожчає усе і скрізь, не тільки в Британії. А тут чітко прописано коли і в яких межах. Це чудово розвиває фінансову грамотність і вміння планувати це теж прокачує. І населення не виростає з міфами про "ковбасу по 2.20"
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
В UK? Машина с левым рулем? 3 года? ахренеть, дайте две :)
В UK. З лівим кермом. 3 роки. Тільки для тих хто за програмою "Homes for Ukraine". Фактично треба ще наклеїти "Beam Benders" на фари, наклейки що перелаштовують світловий потік щоб не сліпити зустрічку через лівосторонній рух(або перелаштувати фари, але нащо коли можна наклейки) і переставити протитуманний ліхтар на інший бік.
І відверто кажучи я поки взагалі не відчуваю дискомфорту з лівим кермом. Ну але поки не їздив за містом на дорогах з однією смугою у кожну сторону, де треба обганяти. Оце фактично єдиний дискомфорт який я передбачаю.
 
Реєстрація
26.06.20
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Реєстрація
04.10.13
Місто
Тернопіль
Телефон
Xiaomi RN8T, iPhone 7+
 
Зверху