Переміщення речей/товарів через митний кордон

SP777

I am a rumor
Реєстрація
09.03.09
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
debugger,

идея состоит в том, чтобы исключить требование о регистрации в электронной очереди транспортных средств, возвращающихся из Украины в ЕС без груза, как минимум на двух пограничных переходах: Зосин-Ущилуг и Нижанковице-Малховице.
Как я почитал не нашу прессу, получилось следующее.

ЕС дал нам "транспортный безвиз", образовались пробки, и, чтобы решить проблему пробок, наши ввели систему, в которой поляки регистрироваться не смогли. То есть нам ЕС "плюшки" дал, а мы свои проблемы решили за счёт поляков. Поляки предлагали решить проблему нормально, но наши начали размахивать "транспортным безвизом", как шашкой (были ли в документе о безвизе слова о том, что мы не можем дискриминировать перевозчиков из ЕС или об этом нюансе "забыли", когда безвиз подписывали - не знаю). Поляки перекрыли границу. Сейчас предлагают нормальное решение, как по мне.
 
Реєстрація
30.05.12
Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Галицький районний суд Львова закрив справу про порушення митних правил водієм рейсового автобуса, який намагався ввезти в Україну 200 нових iPhone 13 та 14 у конструктивних порожнинах автобуса. Митники повідомляли, що вартість телефонів становила близько 7 млн грн. Водій Василь Окіс визнав, що перевозив 200 iPhone без декларування, але його адвокат у суді домігся закриття справи і вилучені телефони мають повернути водію.
Згідно з протоколом, Василь Окіс притягується до адмінвідповідальності за переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю способом, що утруднює виявлення цього товару.
Василь Окіс та його адвокат не заперечують того факту, що виявлений товар не був внесений до декларації поданої митному органу. Натомість, сторона захисту заявляє, що водій не вчиняв жодних дій спрямованих на приховування товару або утруднення його виявлення.
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Адвокат "од бога"! ))) Цікаво, ті айфони митники ще не подерибанили? Чи тепер і судді 14-е яблучко перепаде? ;)
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Міністерства інфраструктури України та Польщі домовилися про часткове розблокування кордону
Зокрема, КПП “Угринів – Долгобичув” відкриють для проїзду порожніх вантажівок.


Post automatically merged:

Словацькі перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною. Держприкордонслужба розповіла, як усе відбувається
Перевезення гумдопомоги, тварин, пального та охолоджених вантажів протестувальники не блокуватимуть.


Офіційний Telegram-канал Держприкордонслужби України
‼️Увага, інформація щодо блокування руху вантажівок на території Словаччини‼️

За інформацією від словацьких прикордонників, о 16:05 на території Словаччини розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке», суміжний українському пункту пропуску «Ужгород». Акцію, терміни якої наразі не відомі, проводять представники Спілки перевізників Словаччини.

Відомо, що перевезення гуманітарної допомоги, інших важливих вантажів, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не блокуватимуть. Решту вантажів на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості, по чотири вантажівки за годину. На в’їзд у Словаччину рух блокуватися не буде. Також не обмежуватиметься рух легкового автотранспорту та автобусів.
Post automatically merged:

Лубінець: Україна готується евакуйовувати водіїв із заблокованих пунктів пропуску на території Польщі
Також є ініціатива зі створення Штабу допомоги українцям на кордоні, аби забезпечити водіїв продуктами харчування, водою, медикаментами, пальним тощо.


Уповноважений Верховної Ради України з прав людини
Блокування руху на кордоні Польщі з Україною: ситуація катастрофічна!

❗️Ще з початку листопада у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні заблокований рух автотранспорту, який здійснює перевезення вантажів. Українські водії перебувають у такій кричущій ситуації, що планують оголосити голодування, якщо ситуація не покращиться!

Раніше до мене надходили звернення, як до Омбудсмана України, аби сприяти у розв’язанні цієї ситуації!

☝️Я вже вернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Уповноваженого з прав людини Республіки Польща Професора Марчіна Вьочека. Наразі від свого колеги я поки що не отримав відповіді.

Водночас ми отримали лист від Міністерства закордонних справ України за дорученням Премʼєр-міністра України. Як стало відомо, українська сторона розпочала підготовку до евакуації водіїв із заблокованих пунктів пропуску на території Польщі. Також є ініціатива зі створення Штабу допомоги українцям на кордоні, аби забезпечити водіїв продуктами харчування, водою, медикаментами, пальним тощо. Окрім того, українська та польська сторона домовилися про збільшення пропускної спроможності кордону та домовилися про низку дій.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Польща посилить перевірку вантажівок на польсько-українському кордоні
Польські служби направили в цей регіон додаткові сили. Уряд країни також вживатиме заходів в європейських інституціях, спрямованих на усунення “недобросовісної конкуренції” на транспортному ринку.


 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Пункт пропуску “Угринів-Долгобичув” відкриють для порожніх вантажівок
Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок.


Офіційний Telegram-канал Держприкордонслужби України
‼️Пункт пропуску «Угринів-Долгобичув» відкриють для проїзду порожніх вантажівок‼️

З 01:00 4 грудня 2023 року з України до Польщі почнуть пропускати порожні великовагові транспортні засоби загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн).

☝🏻Відкриття «Угриніва» є першим пунктом з переліку заходів, які реалізовуються для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону.

 
Останнє редагування:
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Моравецький: Польща буде "міцно і однозначно" вимагати відновлення обов'язкових ліцензій для українських водіїв
Варшава продовжує виступати проти умов лібералізації, що діє до липня 2024.


 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Рух вантажівок на кордоні Словаччини з Україною розблокований, – Прикордонна служба
Оформлення транспортних засобів здійснюється встановленим порядком. Станом на сьогоднішній ранок у черзі на території Словаччини в бік України перебуває 625 вантажівок.


 
Зверху