Податки й збори

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Державна податкова служба України

tax.gov.ua сайт ДПС || ✎ ЗІР Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс
0 (800) 501-007 по Україні, ✆ +380 (44) 454-1613 із-за кордону || ✉ [email protected]
Електронні кабінети cabinet.tax.gov.ua платника податків і мобільний застосунок «Моя податкова» AppStore & Google Play, portal.pfu.gov.ua портал е-послуг ПФУ (перевірка сплати ЄСВ)
— — —
☝️ Розділ "Стан розрахунків з бюджетом" в електронному кабінеті платника податків: можливість сплатити податки й збори платіжною карткою (може бути присутня комісія) та дізнатися платіжні реквізити.
 
Причина: мобільний застосунок «Моя податкова»
Останнє редагування модератором:

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Вик Влад, Телега-бот OpenDataUA такое предлагает, ключи бесплатные ж дает Приват, они везде катят.
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Отримання відомостей з ДРФО в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС

cabinet.tax.gov.ua сказав(ла):
До уваги платників!

Фізична особа — платник податків засобами Електронного кабінету може отримати у відповідь на запит відомості з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, що засвідчені кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків може бути сформований починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, у зв’язку з чим загальна кількість кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів).

Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

Інструкція щодо дій користувача для отримання такого електронного документа знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: http://tax.gov.ua у приватній частині Електронного кабінету в розділі: "Допомога" → "ЕК для громадян" → "Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків".

Зазначимо, що станом на 15.02.2021 триває обробка інформації, яка надійшла від податкових агентів згідно поданих податкових розрахунків за формою 1ДФ. Граничний термін подання вказаних відомостей до контролюючих органів за ІV квартал 2020 року — 09.02.2021. Згідно з регламентом комп’ютерної обробки податкової звітності, обробка таких відомостей здійснюється протягом 9 робочих днів після граничного строку подання звіту, тобто останній день обробки звітності — 22.02.2021.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
2 березня Верховна рада підтримала включення до порядку денного чотирьох законопроєктів про податкову амністію, ініційованих Зеленським, — № 5153, № 5154, № 5155, № 5156. Зеленський запропонував дати змогу громадянам з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 подати так звану "одноразову добровільну декларацію". Заповнити її людина зможе онлайн (особисто) або через нотаріуса. Сплатити податок потрібно буде протягом 10 днів з моменту подання декларації. Документи передбачають зміни до Податкового, Бюджетного, Кримінального та інших кодексів, а також до валютного законодавства. Нині текстів законопроєктів на сайті ще Ради немає.
Зазвичай до податкових амністій вдаються країни з низькою податковою дисципліною чи країни, що розвиваються. Інколи це відбувається після економічних потрясінь чи криз, коли метою є швидке поповнення бюджету. За останні роки податкову амністію проводили Аргентина, Індонезія, Індія, Казахстан, Грузія та Росія.
Директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський заявив, що ініційовані президентом Володимиром Зеленським законопроєкти про податкову амністію дозволять не подавати декларацію про доходи при бажанні інвестувати суму до 400 тисяч гривень і дозволять бізнесу декларувати чисті кошти задля внутрішніх інвестицій.

Хто буде повинен декларувати доходи

Як заявив Несходовський в ефірі Українського радіо, тривалий час в Україні було достатньо врегульоване валютне законодавство. Це призводило до того, що бізнес відкривав рахунки з його порушенням, використовував офшорні рахунки, прагнув зменшити своє податкове навантаження.

"Цей закон спрямований на те, щоб люди мали можливість задекларувати свої кошти, мати їх чистими та інвестувати, зокрема, в економіку України, щоб вона розвивалася. Мета закону — зняти напругу серед бізнесу та отримати додаткові джерела надходження інвестицій в Україну. Це стосується як внутрішніх інвестицій, так і зовнішніх", — пояснив експерт.

За його словами, на тих осіб, які нині зобов'язані подавати декларації, бо вони здійснюють державницькі чи представницькі функції (депутати, міністри, чиновники), дія цього закону не розповсюджується. Це ж стосується і членів їх сімей. Він стосується лише бізнесу.

Які переваги матиме сімейний бізнес

Директор Інституту соціально-економічної трансформації зазначив, що у 2019-20 роках бізнес подекуди стикався з фінансовим моніторингом — контролем тих грошей, які бажають інвестувати. Наприклад, ті люди, які хотіли б вкласти гроші в облігації внутрішньої державної позики або власний депозит, отримували вимоги від банку про джерела походження коштів.

"Якщо у громадянина відсутня відповідна податкова декларація, що кошті отримані законним шляхом і за них сплачено всі податки, то вони не могли інвестувати. Часто люди зберігали кошти під подушкою або в банці, але кошти не працювали на економіку. Завдяки цьому закону, якщо у вас сума до 400 тисяч гривень, то не потрібно подавати декларацію", — пояснив він.

За його словами, тоді кошти будуть визнаними легальними й такими, з яких сплачені відповідні податки, тобто їх можна буде інвестувати. Фінмоніторинг у банку не буде мати питань до сум, менших за 400 тисяч гривень.

"І це, звичайно, є позитивним моментом, який може запустити певний процес в економіці. Занепокоєння полягає у тому, що це може бути лише разовий акт. Бо ми розуміємо, що дехто сплачував податки й тепер вони будуть почувати себе не дуже добре, адже є люди, які сплачували набагато менший відсоток. Якщо це буде разова акція, то всі зрозуміють, що той, хто не сплачує податки, понесе кримінальну відповідальність за такий злочин", — підкреслив експерт.
 
Реєстрація
08.12.18
Місто
Одесса
Сомневаюсь, что законопроект пригодится кому-то кроме самого инициатора с его квартальными друзьями. Остальные, кто оперирует большими суммами в нале не такие идиоты. А доход от концертиков вполне можно легализовать без последствий.
 
  • Like
Реакції: rvsw
Реєстрація
30.09.10
Місто
Крым(контрабандист из Армянска)
Телефон
Qumo Quest 474, Было МТС Команда ДДД, а теперь хрензнаетчто.
Подскажите если кто знает(может у кого работает кто в налоговой или сам причастен))-нужна информация не из инета а с "полей", ну или закон). Мне нужно получить справку-подтверждение статуса налогового резидента Украины. Подаю заявку по форме N5ДР и в течении 10 рабочих дней справка готова. Вопрос - может ли налоговая(или обязана по требованию, или закону, или за деньги или-любой вариант***) отправить мне эту справку почтой на адрес регистрации или отдать ее другому лицу а не мне. Не хочется сидеть 2 недели в гостях в пустоту.
 
Реєстрація
30.09.10
Місто
Крым(контрабандист из Армянска)
Телефон
Qumo Quest 474, Было МТС Команда ДДД, а теперь хрензнаетчто.
Еть нюансы))) официально-да. Долго ждать не могу. Любой гость как рыба, на третий день начинает вонять)))
 

JKL

Реєстрація
13.12.17
Місто
Киев
Інша особа може представляти інтереси та забрати документи на підставі нотаріально засвідченої довіреності.
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
  • Like
Реакції: rvsw
Реєстрація
08.12.18
Місто
Одесса
Реєстрація
30.09.10
Місто
Крым(контрабандист из Армянска)
Телефон
Qumo Quest 474, Было МТС Команда ДДД, а теперь хрензнаетчто.
нша особа може представляти інтереси
Только родители к детям или представители инвалидов

За электронній кабинет спасибо-попробую как крымчанин там зарегистрироваться.

Но не вижу проблем подать заяву через электронный кабинет и потом лично забрать без выкрутасов.
Как раз подать не проблема-проблема сидеть ждать 10 рабочих дней)))

Блин и как мне получить ЕЦП? Вообще крымчанам выдают такое? Да и справку N5ДР мне подавать лично нужно все равно. По этому вопрос только как забрать не посещая.
 
Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Закон визначає особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься з 1.09.2021 до 1.09.2022. Як зазначається, громадяни України матимуть право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1.01.2021. При цьому в добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Декларант може вказати серед активів валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме та нерухоме майно, зокрема об'єкти незавершеного будівництва, частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном. Із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір, зокрема 5% щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні; 9% щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном; 2,5% щодо номінальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 1.09.2021 до 31.08.2022.
 
  • Like
Реакції: JKL
Реєстрація
18.05.09
Місто
Hranice
Как-то можно оплатить штраф без комиссии с вводом реквизитов карты (т.е. не СЭП)?
 

татаринн

Заблокирован
Реєстрація
23.10.16
Місто
Одесса
Тема все таки по налоговой, поэтому спросить хочу тут
родственник оформляет МСЕК инвалидность, семейный врач говорит что на комиссию мсек нужна справка из налоговой, но какая именно справка, ни названия, ни номера справки не знает, никто не сталкивался?
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Тема все таки по налоговой, поэтому спросить хочу тут
родственник оформляет МСЕК инвалидность, семейный врач говорит что на комиссию мсек нужна справка из налоговой, но какая именно справка, ни названия, ни номера справки не знает, никто не сталкивался?
На що він посилається? Якась дивна вимаго...
 

татаринн

Заблокирован
Реєстрація
23.10.16
Місто
Одесса
Ни на что не ссылается, просто говорит что так надо и на комиссию мсек без справки из налоговой даже не примут документы.
я интернет чуть почитал, там везде указывается уже что после получения инвалидности, нужно везде носить саму справку мсек об инвалидности, в том числе чтобы назначить пенсию и тд. Но зачем врачам из мсек справка из налоговой 🤪 я тоже вкурить не могу
 

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Закон визначає особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб...
Якшо мені не зраджує пам'ять, активи у розмірі до 400тис грн, 1 авто та 1 квартира не потребують декларування.
 
Зверху