Продаж lifecell французькій NJJ Capital

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

«Вирішується доля $1,5 млрд інвестицій». Чому угода десятиріччя з купівлі Lifecell і «Датагруп-Volia» може зірватися та які ризики це несе.​

Французький мільярдер Ксав’є Ньєль планує створити в Україні велику телеком-компанію, до складу якої увійдуть оператор Lifecell та провайдер домашнього інтернету «Датагруп-Volia». Її очолить теперішній CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба. Проте все ще може зірватися, якщо суд не скасує арешт 20% корпоративних прав Lifecell.
16 квітня відбудеться судове засідання, на якому материнська компанія Lifecell оскаржить арешт 19,8% корпоративних прав оператора. Частку арештували у жовтні 2023-го нібито через наявність у структурі власності підсанкційних російських бізнесменів. Це заважає угоді з продажу оператора, що зараз належить турецькій Turkcell, мільярдеру з Франції Ксавʼє Ньєлю за $525 млн.
«Це Рубікон для цієї угоди – найбільшої за останні 10 років M&A в Україні», — каже Forbes Михайло Шелемба, CEO провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Воля», якого також купує Ньєль.
Після завершення угоди Шелемба очолить обʼєднану Lifecell і «Датагруп-Volia». «Без позитивного рішення по цій справі угода не відбудеться», — говорить Шелемба.
 
Останнє редагування:

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба заявив про плани інвестувати величезні кошти в розвиток мереж і нових технологій у разі придбання від NJJ Holding та об'єднання з lifecell.
Доля угоди вирішуватиметься 16 квітня на судовому засіданні,в які входять сума угоди та інвестиційні зобов’язання на п’ять років», — сказав CEO «Датагруп-Volia».
У разі злиття «Датагруп-Volia» та lifecell під крилом NJJ Holding, компанія планує багато інвестувати в розвиток мереж і нові технології. «Чим більш ефективні ми будемо, тим більше буде рости обсяг бізнесу», — вказав Михало Шелемба.
Він також зазначив, що створена після завершення угоди компанія "Датагруп-Воля-lifecell" планує брати участь в аукціонах на розподіл радіочастот мобільного радіозв'язку 2355-2395 МГц, 1935-1950/2125-2140 МГц і 2575-2610 МГц, які Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку, може провести в серпні.
"Частоти - це основний актив для будь-якого мобільного оператора. У lifecell зараз достатньо частот, щоб надавати якісні послуги, але ми хочемо рости, й нам потрібно буде більше частот"

Він наголосив, що вихід на конкурс такого інвестора як NJJ "підвищить на порядок конкуренцію за частоти, завдяки чому держава зможе виручити більше коштів". "А ми говоримо про десятки мільйонів доларів...", - уточнив Шелемба.
CFO Turkcell Каміль Кальйон (Kamil Kalyon) під час сесії запитань-відповідей з інвесторами на представленні фінансових результатів компанії за 2023 рік підтвердив, що суму угоди з NJJ на момент закриття угоди визначено в розмірі $525 млн, але остаточна сума підлягатиме коригуванню.
 
Останнє редагування:

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

Є тільки план A, і він спрацює. CEO Датагруп Шелемба про об'єднання з lifecell, французького інвестора і розвиток під час війни.​

Після підписання угоди Ніель інвестує в мережу, ліцензії, обладнання та розширення інфраструктури фіксованого та мобільного зв’язку в Україні. Йдеться про одну з найбільших іноземних інвестицій під час війни.

Михайло Шелемба розповів NV Бізнес про довгу історію підписання угоди, майбутні інвестиції та чому вони так впевнені у власній перемозі у суді.
З Ксав'є Ніелем ви зустрічались ще до повномасштабного російського вторгнення, у 2021 році. Ви вже тоді готували угоду?
Так. Три активи — Датагруп, Volia та lifecell були створені один для одного. Як-то кажуть, «шлюб на небесах». Датагруп — це в основному корпоративний гравець на фіксованому ринку зв’язку, Volia — B2C-компанія, а lifecell — мобільний оператор.
Ще у 2017 році було очевидно, що потрібно об'єднуватись. У 2017−2018 роках ми провели перші зустрічі на цю тему з Volia та Turkcell, але тоді не домовилися.
Ніель першим у світі запустив Triple Play і цей продукт надихав нас. У той час Датагруп була занадто маленька, аби говорити з інвестором такого масштабу. Коли у 2020 році акціонери Volia вирішили продати компанію, ми зробили все, аби виграти в цьому тендері.
У червні 2021 року, коли ми об'єднали Volia та Датагруп, — наступний крок був очевидний. У серпні ми зустрілися з Turkcell і сказали, що в нас є об'єднаний фіксований актив, але не вистачає мобільного. Вам — навпаки. І зрозуміло, що кожен з цих активів в довгостроковій перспективі буде більш конкурентноздатним, якщо їх об'єднати. У Turkcell сказали, що вони готові продати lifecell, і нам залишалося лише знайти стратегічного партнера.
Звісно lifecell в чотири або п’ять разів більша, ніж Датагруп. Відповідно, ми не можемо придбати компанію самостійно навіть за кредитні кошти. Тому шукали партнера з великими фінансовими можливостями. Але для нас було важливо, щоб ця угода покращила телекомринок, була знаковою для України та надала хороший сигнал іншим міжнародним інвесторам.

Ми шукали не фінансового інвестора, а стратегічного партнера. Ксав'є Ніель працює у 20 країнах, його компанії мають близько 100 мільйонів абонентів. Тож він має досвід, який можна використати, аби створити успішного оператора.
З Ніелем ми зустрілися у грудні 2021 року і домовилися загалом, а станом на 24 лютого 2022 року погодили усі нюанси. Якби не було повномасштабного вторгнення, ми б закрили угоду за кілька місяців — у травні-червні 2022 року. Звісно, що 24 лютого все завмерло. Ніхто не думав про угоду. Потрібно було опікуватись питаннями безпеки співробітників, надавати зв’язок, допомагати клієнтам.

Ніель і його команда були постійно на зв’язку. Багато хто в Європі не вірив, що Україна вистоїть, а вони одними з перших питали, чим допомогти. За перші місяці війни надали допомоги різним обладнанням на суму близько $10 млн. Тоді навіть не було зрозуміло, чи буде відновлена угода. І допомагали вони не тільки нам. Так у нас з’явилася можливість побачити, як майбутній партнер діє в кризовій ситуації.

Коли ви відновили перемовини про угоду?
Наприкінці літа 2022 року. Восени ми зустрілися у французькій столиці - Парижі, перепитали, чи дійсно вони готові інвестувати ще до завершення війни. Ніель сказав, що так — інакше ми б не зустрічались.

З чим пов’язаний оптимізм французького інвестора?
Думаю, Ніель любить створювати. Бути не просто гравцем на ринку якоїсь країни, а бути частиною її успіху. Приносити нові технології, підтримувати екосистеми стартапів, покращувати зв’язок.
Казав, що захоплюється Україною, і тим, як всі ми — країна, люди, компанії - проходимо цей складний шлях. Він високо оцінює рівень команд Датагруп-Volia та lifecell і вірить, що ми впораємось зі складним завданням інтеграції.
Він розуміє, що інфраструктура України потребуватиме відновлення та розбудови. Зокрема, телеком, і він хотів би долучитися до цього процесу.

Експерти оцінили вартість угоди з продажу контрольного пакету Датагруп-Воля у $65−75 млн. Чи ця сума близька до реальної?

Я не можу назвати суму угоди, але ця оцінка далека від реальної. Реальна вартість в рази більша.
У спільному пресрелізі Датагруп-Воля та NJJ йдеться про створення платформи та про те, що ви та Horizon Capital залишаться міноритарними акціонерами компанії. Можете розповісти про платформу та про частку, яку ви отримаєте?

Ми матимемо суттєві міноритарні долі. Це не просто про інвестиції, а й партнерство. Для мене і для Horizon Capital це великий успіх — привести такого калібру інвесторів в Україну. Тим паче під час війни. І тому конкретні цифри тут, я думаю, не настільки важливі.

Але дуже цікаві.
Якщо вам цікаво, я можу сказати, що я інвестую все, що в мене є.

АМКУ досі не надав згоду на покупку структурами Ксав'є Ніелем оператора мобільного зв’язку lifecell. Чи дійсно проблема у російських співвласниках продавця — компанії Turkcell? Чи є у вас план «Б» на випадок, якщо угода не буде погоджена?
Плану «Б» немає. Є тільки план «A», і він спрацює.

У документах про купівлю-продаж є дві важливі умови, щоб закрити цю угоду.
Перше, це, звісно, отримання дозволу АМКУ. Друге — зняття всіх обмежень на корпоративні права активів Turkcell в Україні. Зокрема, Укртауер та lifecell. Доля угоди буде вирішуватися 16 квітня у Київському апеляційному суді, й ми переконані, що верховенство права переможе. Над цією справою працювали дуже сильні юридичні команди, вони мають більше тисячі сторінок аргументацій.
Звісно, повністю цим процесом займається Turkcell. Нас, як покупців, тримають в курсі.
Юристи з обох сторін угоди вважають, що накладення арешту на корпоративні права активів Turkcell в Україні було помилковим. Ця компанія повністю контролюється Суверенним фондом Туреччини, головою правління якої є президент Туреччини — Реджеп Тайїп Ердоган. Turkcell торгується на Стамбульській та Нью-Йоркській фондових біржах. Будь-хто може купити міноритарний пакет акцій таких компаній. Вони не мають впливу на операційну діяльність компанії.
Уявімо, наприклад, хтось, хто має міноритарний неконтролюючий пакет у McDonald’s, Coca-Cola чи Rheinmetall потраплять під санкції. Тоді що, Офіс Генерального прокурора та СБУ мають піти й забрати пропорційну частину цих компаній в Україні? Це створило б надзвичайно поганий прецедент, який, по-суті, ставить хрест на будь-яких міжнародних інвестиціях в Україну. Я не хочу вірити, що таке можливо в Україні.

Turkcell інвестував в Україну понад $3 млрд і за весь час не забрав ні копійки дивідендів. Тому навіть теоретично жодна копійка з доходів від активів тут, в Україні, не могла б потрапити до підсанкційних осіб.
У нас все готове для того, щоб зробити перші значні інвестиції в Україні вже в травні цього року. Ми говоримо про щонайменше $1,5 млрд загалом. Вони включають і суми угод, і додаткові інвестиції в розвиток мережі, і купівлю додаткових частот.

Ключовою стратегію залучення клієнтів lifecell були низькі ціни та акції. Як зміниться стратегія оператора після об'єднання компаній?
Конкуренція на ринку мобільного зв’язку посилиться, тому що третій гравець стане набагато сильнішим.
Якщо подивитися, як працює NJJ на інших ринках, побачите, що фокус завжди на ефективності. А цю ефективність зазвичай транслюють на споживача. Ми розуміємо, що у найближчі п’ять років нам потрібно буде інвестувати в цю платформу. Телеком — це такий бізнес, в який потрібно завжди вкладати кошти. Окрім того, lifecell потрібно буде наздоганяти інших по покриттю.


Ми хочемо купувати додаткові частоти — тендери мають проводитись цьогоріч.
Також станемо частиною сім'ї з понад 100 мільйонами абонентів у 20 країнах світу. Оператори поділяться з нами досвідом впровадження технологій для підвищення ефективності. Крім цього, зможемо краще підтримувати українців, які знаходяться за кордоном.

Що конкретно зміниться для споживачів, для абонентів у перші місяці після об'єднання платформи?
Перш за все зосередимось на посилені стійкості та енергонезалежності мережі завдяки об'єднанню ресурсів. Ми підсилимо одне одного у слабких місцях. Зокрема, у шерингу оптичної інфраструктури, додаткових резервних ємностей передачі трафіку, генераторів, акумуляторів тощо.
Наприклад, така ситуація, як є зараз у Харкові, може бути вирішена ефективніше, якщо використовувати об'єднані зусилля та ресурси двох компаній.
Ресурсів, щоб забезпечити всі базові станції у місті живленням у кожної компанії недостатньо. Однак ми можемо, маючи велику проблему в одному місці, об'єднати всі вільні ресурси та спрямувати їх на підтримку вдвічі чи втричі більшої кількості базових станцій і вузлів зв’язку.
Зараз інвестуємо понад мільярд гривень в енергоефективну технологію GPON. Але недостатньо мати гроші та обладнання. Нам ще треба обійти кожну квартиру і встановити там оптику. А у нас таких квартир чотири мільйони.
Абонентам ми хочемо надавати Triple Play і запропонуємо пакет, де всі три послуги будуть коштувати дешевше, ніж кожна окремо. Потрібен буде час для інтеграції ІТ-систем, але це буде в фокусі з першого дня після об'єднання компаній.

lifecell декілька разів штрафували за неналежну підготовку до блекаутів. Скільки, за вашими оцінками, коштів потрібно інвестувати, аби усунути порушення?
Ми закладаємо це у суму $1,5 млрд інвестицій і цього точно буде достатньо, щоб підняти енергонезалежність оператора на якісно новий рівень. Мені невідомі деталі, чому lifecell штрафували. Я переконаний, що вони вже виправились або працюють над цим.

Як сильно вам не вистачає людей? Чи це пов’язано з мобілізацією?
Роботи справді багато. Навантаження на технічний персонал, з урахуванням всіх воєнних викликів, зросло десь на 20−30%. Втім воно нелінійне. Під час блекаутів люди працюють без сну та відпочинку.
Щодо мобілізації — ми, як і інші компанії в Україні, відчуваємо кадровий голод. Бронювати людей важко, але наявних механізмів достатньо, аби компанія могла впоратися з роботою.
Ми розуміємо, що живемо у стані війни, тому не жаліємося. Наприклад, запустили велику ініціативу в HR, щоб стати більш women-friendly у класичних «чоловічих» професіях. Запускаємо також велику ініціативу з інтеграції ветеранів.
Ми за час від повномасштабного вторгнення загалом змогли зберегти команду — це дуже важливий момент.
Підтримувати людей у цей важкий час — це одна з наших важливих місій і вона діє не лише всередині компанії. Багато допомагаємо також ЗСУ, населенню, пораненим, дітям-сиротам війни.
*Ксав'є Ніель — французький бізнесмен, власник великого телекомунікаційного портфелю, що охоплює Європу, Африку та Латинську Америку. Він також є власником оператора мобільного зв’язку Iliad, заснованого у 2002 році, який забезпечує найнижчі тарифи на мобільний та широкосмуговий Інтернет серед розвинених країн за допомогою Freebox. У 2012 році бізнесмен запустив Free Mobile, який дозволяє отримати SIM-карту без будь-яких умов. Зараз Iliad є провідним оператором зв’язку у Франції, Італії та Польщі.
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

Фридман не получит ни цента от продажи lifecell, как и предусмотрено транзакционными документами - Шелемба.​

Подсанкционный олигарх Михаил Фридман не получит ни цента от сделки по продаже оператора мобильной связи lifecell инвесткомпании NJJ французского миллиардера Ксавье Неля - прямой запрет содержится в транзакционных документах, заключенных между Turkcell и французским инвестором, заверил агентство "Интерфакс-Украина" CEO "Датагруп-Воля" Михаил Шелемба в понедельник.
"Ни один цент от продажи активов Turkcell в Украине не будет передан подсанкционным лицам или подконтрольным им компаниям в результате сделки с NJJ. Все стороны этой сделки, как покупатели, так и продавцы, юридически обязаны строго соблюдать международное и украинское законодательство, в том числе действующие санкции Совета национальной безопасности и обороны", - пояснил Шелемба.
По его словам, в транзакционных документах прямо упомянуты "экономические санкции, положения, правила или ограничительные меры, которые администрируются, вводятся или контролируются Советом Безопасности ООН, любым комитетом по санкциям Совета Безопасности ООН или Европейским Союзом или его государствами-членами, Турецкой Республикой, Украиной (ограничительные меры, которые администрируются, вводятся или контролируются Советом национальной безопасности и обороны (СНБО) или другим органом власти Украины), Казначейством его Величества Соединенного Королевства, Управлением по контролю за иностранными активами (OFAC), Министерством иностранных дел США, или любым другим государственным органом США".
По словам Шелембы, вероятнее всего средства от продажи активов в Украине будут направлены на финансирование капитальных затрат на основном рынке Turkcell в Турции, в том числе на погашение долговых обязательств. Согласно обнародованной 20 марта информации, Turkcell планирует инвестировать около $800 млн в течение 2024 года в расширение сети и инфраструктуры в Турции, включая подготовку к 5G, расширение оптоволоконных сетей, увеличение инвестиций в возобновляемую солнечную энергию до 54 МВт установленной мощности и увеличение мощности новых центров обработки данных на 9,1 МВт.
Основная сумма обязательств с процентами по обслуживанию краткосрочного долга Turkcell в 2024-2025 годах составляет $1,8 млрд.
Как сообщалось, инвестиция инвесткомпании NJJ, которая принадлежит французскому миллиардеру Ксавье Нелю, в "Датагруп-Воля-lifecell" составит $1,5 млрд - $525 млн из этой суммы будут уплачены Turkcell за активы lifecell в Украине.
Кроме того, 16 апреля Киевский апелляционный суд может принять окончательное решение по апелляции Turkcell на арест части доли в lifecell и 100% в дочерних компаниях "Укртауэр" и "Пейселл". Если апелляция телеком-оператора будет удовлетворена, сделка по покупке активов lifecell французским инвестфондом NJJ при условии получения окончательных регуляторных одобрений, в частности Антимонопольного комитета, может завершиться уже в мае.
Антимонопольный комитет предоставил разрешение французской компании "DVL Telecom", входящей в группу NJJ французского миллиардера Ксавье Ньеля, на приобретение контроля над Группой Datagroup Holding Limited ("Датагруп-Воля"), продолжив рассмотрение дела о концентрации в виде приобретения компанией "DVL Telecom" контроля над Группой Лайфселл.
Ранее сообщалось, что инвесткомпания NJJ, которая принадлежит французскому миллиардеру Ксавье Ньелю, после завершения сделки по приобретению фиксированного телекоммуникационного оператора "Датагруп-Volia" и оператора мобильной связи lifecell объединит их активы в единую компанию, которая будет предлагать клиентам тройной пакет услуг. Шелемба возглавит объединенную платформу "Датагруп-Volia-Lifecell". Пьер Данон, нынешний председатель наблюдательного совета "Датагруп-Volia", также продолжит свою работу в должности председателя наблюдательного совета объединенной структуры.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
19.06.20
Місто
Kyiv region
Телефон
iPhone
По всім статтям що є на форумі, здається, що Шелемба купляє лайфселл, якась дивна зацікавленість.
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
По всім статтям що є на форумі, здається, що Шелемба купляє лайфселл, якась дивна зацікавленість.
У спільному пресрелізі Датагруп-Воля та NJJ йдеться про створення платформи та про те, що ви та Horizon Capital залишаться міноритарними акціонерами компанії. Можете розповісти про платформу та про частку, яку ви отримаєте?

Ми матимемо суттєві міноритарні долі. Це не просто про інвестиції, а й партнерство. Для мене і для Horizon Capital це великий успіх — привести такого калібру інвесторів в Україну. Тим паче під час війни. І тому конкретні цифри тут, я думаю, не настільки важливі.
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
⚡️Апеляційний суд зняв арешт з 19,8% акцій lifecell. Це відкриває шлях до укладання угоди з французьким мільярдером, повідомляє кореспондент Forbes із залу суду.
Перше засідання у цій справі мало відбутися 9 квітня, але тоді Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляції на 16 квітня.
«Зняття арешту дає власнику можливість на свій розсуд розпоряджатися своїм майном. Далі слово за Антимонопольним комітетом, який має надати згоду на укладання угоди з продажу», — сказав Forbes представник Turckcell Максим Шевердін.
 
Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Це відкриває шлях до
...аналогічного рішення по КС?
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"​

Рішення Київського апеляційного суду, який задовольнив апеляцію Turkcell, скасувавши арешт 19,8% корпоративних прав ТОВ "Лайфселл" і 100% корпоративних прав ТОВ "Пейселл" (ТМ PayCell), накладений за підозрою у зв'язках із підсанкційним олігархом Михайлом Фрідманом, відкриває шлях для отримання дозволу Антимонопольного комітету (АМКУ) і угоди з французькою інвесткомпанією NJJ у максимально короткий термін, вважає CEO "Датагруп-Воля" Михайло Шелемба.
"Якщо 24 квітня висновки підтвердяться (буде опубліковано повний текст судового рішення - ІФ-У), то це відкриває шлях для (дозволу - ІФ-У) Антимонопольного комітету... Маючи рішення суду, ми розраховуємо і дуже сподіваємося, що Антимонопольний комітет дасть добро. І тоді, відповідно, за умови позитивного рішення комітету, ніщо не стримуватиме від закриття угоди в максимально короткий термін", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" після засідання суду.
Шелемба висловив задоволення тим, що судді почули аргументи. "Навіть прокурор сказав, що є нова інформація, і ця інформація дуже важлива", - зазначив він.
Як повідомлялося, Київський апеляційний суд задовольнив позов Lifecell, знявши арешт із 19,8% корпоративних прав компанії і 100% ТОВ "Пейселл" (ТМ PayCell). Рішення щодо 100% корпоративних прав ТОВ "Укртауер" потребує уточнення.
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
Наразі в угоді між Turkcell та NJJ Capital є два ключові пункти. Перший – отримання дозволу від АМКУ, і другий – скасування арешту на корпоративні права активів Turkcell в Україні, зокрема, UkrTower та lifecell.
В результаті суд ухвалив рішення про скасування арешту 100% акцій ТОВ "Пейсел" та 19,8% ТОВ "Лайфселл". Однак досі залишається невідомою доля UkrTower. Через те, що суддя тихо оголошував рішення його не зрозуміли ні слухачі, ні сторони процесу.

Остаточна доля UkrTower буде відомою 23 квітня, коли суд опублікує своє рішення у письмовому вигляді. У випадку, якщо арешт UkrTower залишиться в силі, завершити угоду буде неможливо. Проте представники мобільного оператора переконані, що рішення буде таким аналогічним, як і по lifecell.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Однак досі залишається невідомою доля UkrTower. Через те, що суддя тихо оголошував рішення його не зрозуміли ні слухачі, ні сторони процесу.

Остаточна доля UkrTower буде відомою 23 квітня, коли суд опублікує своє рішення у письмовому вигляді.
А якщо там буде дуже дрібно написано?:unsure:
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
Forbes дізнався, з чого почнеться обʼєднання lifecell і «Датагруп-Воля» після купівлі компаній Ксавʼє Ньєлем.
Вже в цьому році телеком-холдинг готовий запустити нові послуги. Перший у черзі – пакет «три в одному» з фіксованим інтернетом, мобільним звʼязком і ТБ.
Також компанія планує взяти участь у тендері на нові частоти, розповів СЕО майбутнього телеком-холдингу Михайло Шелемба.
Угода з купівлі оператора
Lifecell
Угода з купівлі оператора lifecell і провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Воля» французьким бізнесменом Ксавʼє Ньєлем та його українськими партнерами може відбутися вже в середині травня – відразу після дозволу Антимонопольного комітету, повідомляє CEO «Датагруп-Воля»
👉 https://forbes.ua/innovations/poslu...a-kupivli-kompaniy-ksave-nelem-18042024-20595
 
Останнє редагування:
Реєстрація
17.06.16
Місто
Київ, Шостка
Вже в цьому році телеком-холдинг готовий запустити нові послуги. Перший у черзі – пакет «три в одному» з фіксованим інтернетом, мобільним звʼязком і ТБ.
Цікава «нова послуга», якій майже шість років
 
Останнє редагування:

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

CEO «Датагруп-Воля» розповів, як буде функціонувати обʼєднана компанія з провайдера та lifecell​

CEO «Датагруп-Воля» Михайло Шелемба має очолити обʼєднану організацію після продажу компанії lifecell французькому мільярдеру Ксав'є Ньєлю. Як буде працювати телеком-холдинг?
Обʼєднана компанія ймовірно буде називатись DVL Telecom.
За наявною інформацією, Михайло Шелемба буде очолювати «Датагруп-Воля», і lifecell. Після обʼєднання компаній, планується, що операційні команди будуть працювати окремо. Але планується створити «своєрідний місток» у вигляді Project Management Office (PMO), щоб координувати процеси.
Планується, що PMO буде функціонувати протягом трьох років, але, за словами Шелеби, має всі шанси залишитись назавжди.
«Ми впроваджуватимемо нові технології, купуватимемо регіональних гравців, тому потреба структури для управління завжди буде», — пояснює CEO компанії. Офіс зберігатиме інформацію про всі проєкти, оцінюватиме витрачені ресурси, контролюватиме досягнення цілей, вноситиме корективи у план.
Серед пріоритетних напрямків, які будуть розвиватись в обʼєднаній компанії:

Об’єднання мобільного зв’язку від lifecell та фіксованого від «Датагруп-Воля» в один пакет послуг. З часом компанія об’єднає системи розрахунків. Також зміниться маркетингова стратегія і цінова політика.
Тендери на частоти. Протягом пів року компанія планує проаналізувати наявні частоти й збільшувати їхню місткість, зокрема взявши участь у тендері в третьому кварталі та використовуючи частоти 5G у великих містах.
Корпоративне об’єднання. Планується обʼєднати корпоративну культуру та налагодити процеси між командами lifecell, де працює понад 1000 фахівців, та «Датагруп-Воля» із понад 3000 фахівцями.
Об’єднання інфраструктури. Компанія планує під’єднати базові станції lifecell, які зараз під’єднані до мережі переважно через радіосигнал, до оптичних мереж, щоб збільшити їхню пропускну здатність.
«З першого дня зможемо використовувати широку мережу оптичних ліній „Волі“ по всіх основних містах», — каже Шелемба.

 
Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Комаров теж інтерв'ю любить. А Чернишову зі своїм блогом і відставка не допомогла фонтан затикнути.
 

Kladoff

Характер Скверный
Реєстрація
13.07.12
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Цікава «нова послуга», якій майже шість років
Натомість гарний привід вшкварити ціни. Тому і кажу що рано тут радієте.
Post automatically merged:

Оцей балоболистий дирехтур дуже схожий за типажем
 
Зверху