Статус і облік ВПО (внутрішньо переміщених осіб)

Реєстрація
13.05.23
Місто
ПопаснаЯ, Луганська обл., Україна
Телефон
Xiaomi Redmi Note 12S
plebis, вы сравнили конституционные права и свободы с гречкой и котлетой, как Навальный украинский Крым с бутербродом. Я только лишний раз убедился в своих словах.
 
Реєстрація
07.08.20
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G22
А ще як прикол. От у мене двоє. Школярі. 9 та 15. Обом потрібні гаджети для школи. На телефоні то жесть. Одразу ні. Тому ноут. Два ноути. Бо заняття у кожного свої. Та ще й дружина віддалено працює. Ще один ноут. От ладно ми з дружиною змогли купити три ноути свого часу. На зарі ковіду. А так мати одиначка. Що вона купить??? За кордоном дітям в школі планшети видавали. У нас дуля без маку. А себе державники не обіжають. Суки! А ВПО що купить?? Та й ще ті копійки хочуть забрати! А комірне? Постанова про субсидії у нас ще з мирного часу. Нічого не змінилось. В них (можновладців) війни немає. У них все добре.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
13.05.23
Місто
ПопаснаЯ, Луганська обл., Україна
Телефон
Xiaomi Redmi Note 12S
plebis, почитал: "В уряді зрозуміли, що настав час соціальних реформ. Уже з 1942 року уряд почав розробляти концепцію «нової британської держави загального добробуту». Реформи вдалися — освіта, медицина та житло стали доступними для всіх, виплати з безробіття, допомоги з хвороби та пенсії зробили універсальними, запровадили нові пільги та виплати для материнства.

Британські історики згодом назвуть Другу світову «народною війною» і напишуть, що «британці були найбільш мобілізовані з усіх основних воюючих сторін, і в Британії воєнного часу з’явилася велика і справжня одностайність, яка часто долала класові та інші барʼєри».
 

omni

необмежено придатний
Реєстрація
22.04.11
Місто
Запоріжжя
Телефон
ZTE Blade 20 Smart
Я не представляю, что Зеленский будет ещё 5 лет и.о.Президента
читайте Конституцию Украины и законы Украины и не пишите бред который транслируют рашисты.
Post automatically merged:

За кордоном дітям в школі планшети видавали. У нас дуля без маку.
В Запоріжжі дітям видавали ноути, родичі отримали. (дитині 7 років).
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
"В уряді зрозуміли, що настав час соціальних реформ. Уже з 1942 року уряд почав розробляти концепцію «нової британської держави загального добробуту». Реформи вдалися — освіта, медицина та житло стали доступними для всіх, виплати з безробіття, допомоги з хвороби та пенсії зробили універсальними, запровадили нові пільги та виплати для материнства.
Ти казав що в Великобританії не обмежувалися конституційні права під час другої світової. Оминаючи факт того, що таке "конституція" в Великобританії і що таке конституційні права, це - неправда.
Ти привів фразу про реформи, які колись в результаті спрацювали, це не має жодного відношення до питання - "які права обмежувалися під час другої світової в Великобританії".
А вони обмежувалися, так само як і в росії і в Україні зараз, під час великої війни. Це не значить, що Британія, Україна і рашка - однакові, на всякий випадок.

Я чесно не розумію це тобі не вистачає розуму, щоб зрозуміти, про що ти сам говориш, або просто бажання пофлудити, але в будь-якому разі, не треба.
 

vlad_g

Старший ухилянт
Реєстрація
06.11.09
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
Реєстрація
07.08.20
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G22
В Запоріжжі дітям видавали ноути, родичі отримали. (дитині 7 років).
Видавали. Але не всюди. Та й вимоги для того, щоб отримати були досить "цікаві". Я заради приколу подав. На двох дітей. Результат був передбачений. Я б навіть не взяв би. Але хотів спробувати. Як працює механізм. З’ясувалося як завжди. Дали два ноуту сусідам рядом живуть. Циганє (вибачайте, роми). Маргінали. Торгують наркотою. Так ті ноути вже розбиті. Але ж дали. Бо вони багатодітні (страждальці йоб їх!!). А тим, хто насправді хоче вчитися - дуля. Рядом живе ВПО. Мама с двома дітьми. Хрена дали. Я їй старий ноут з роботи притяг, та жінка списаний комп з роботи віддала. От така у нас допомога.
Post automatically merged:

Щось я на нервах. У дочки однокласниця. Подруга. Вчора її мати подзвонила - чоловік, тато загинув. На донецькому напрямку. Сльози на очах. Побратим його казав - перший прильот затрьохсотив, а другий в теж саме місце. 200. Жетон зняв та тікав. Тіло так й лежить на полі бою. З 13.02. Бля! :cry:
 

omni

необмежено придатний
Реєстрація
22.04.11
Місто
Запоріжжя
Телефон
ZTE Blade 20 Smart
Реєстрація
23.03.15
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 7T
Знаю досить багато таких, хто вже зараз би виїхав жити до окупованого Маріуполя (до речі, там теж кордони відкриті). Але ж "не пускают" . Ну і які з них захисники?
Сам є переселенцем зі сходу, тільки поїхав ще в 2014. Також пройшов ці митарства по орендованих квартирах, насторожене (а часто і вороже) ставлення до себе оточуючих та правоохоронців. Тому розумію нинішніх переселенців дуже добре. Також маю численні "очі" на окупованій території (не вата, ні, з такими не спілкуюся), чудово знаю, що і як там відбувається.
Мені було легше в 2014. Я хоча б тоді страждав, але бачив, що переїхав у набагато спокійніше місце, де простіше заробити гроші. Розумів, за що страждаю.

Візьмемо за основу, що переселенець вже не вірить, що його місто деокупують (а інакше думки повернутися не було б).

Там свій будинок, за який не треба платити дядькові, що приходить раз на місяць, там копійчана комуналка, там не бусифікують на фронт (принаймні останні півроку), там зарплати вдвічі вищі за нинішні українські. Якщо місто не близько від лінії фронту, то навіть безпека на користь повернення, немає цих тривог через день.
Не знаю як у Маріуполі, але у Сєвєродонецьку за пошкоджене/знищене житло рашка відвалює стільки грошей, що на них можна купити квартиру майже в будь-якому обласному місті росії (крім найбільших). Це все, звісно, оптимізму не додає. Як би навіть порівнювати нема чого. Якщо взяти тільки шкурний інтерес.
Але... Але...
По-перше, рашка це загарбник. І навіть самому аполітичному громадянинові отримувати дари від загарбника не є правильним. Ваша батьківщина – Україна.
Не забувайте, що ситуація з дарами буде не завжди. Рашка будує вітрину руського миру, вона великий фахівець із запуску пилу у очі. І може вона це робити лише поки є гроші і поки є глядач цього дійства. На тих, хто живе там, їй насрати. Вся ця показуха закінчиться дуже скоро. Згадайте як жилося в Донецьку 8 років після 2014, коли "вітрина" не будувалася, але все було також під контролем росії, де було краще?
Із високими зарплатами це теж не назавжди. Все благополуччя (і взагалі можливість воювати) рашки базується на продажу ресурсів. Причому нинішнє навіть умовне благополуччя (що сильно похитнулося за останні 2 роки) засноване на старих розробках, нові у зв'язку з санкціями майже не ведуться, доять стару корову. Навіть без санкцій та війни за розрахунками фахівців дешева нафта в промислово-експортних масштабах мала закінчитися вже на початку 30-х років. З урахуванням війни та санкцій це має статися швидше. А коли цей час настане, то будуть в рашці горобців ловити, а не іскандери будувати.
Також не забувайте, що захоплені території не будуть визнані цивілізованим світом як російські, і там не працюватимуть багато сервісів і компаній.
Також зі свободами (інтернет, преса, ТБ, вибори) Україна виглядає набагато краще навіть зараз.

Так що переїхавши назад, ви дійсно отримаєте короткочасну вигоду по всіх пунктах, написаних мною на початку тексту, але на довгостроку програєте. Той, хто повернеться, ще раз не вирветься, звариться як жаба в казану.
 
Реєстрація
26.06.20
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Почему тогда так Израиль не делает? Границы там открыты.
Там не все так просто як ви собі думаєте.
Після проходження військовї служби кожен солдат рахується в резерві до 40 років. І вони не можуть виїхати з країни без дозволу від Міністерства оборони. Такий самий дозвіл потрібен і призовникам з відстрочкою. Інколи такі дозволи видаються з умовами, наприклад ви їдете у відрядження, навчання на кілька місяців -років, то в дозволі буде чітко описано, коли ви зобов'язані повернутись. Якщо умови не буде виконані, то МО може відкликати дозвіл і призовник буде зобов'язаний вернутьсь в країну протягом 48 годин. В інакшому випадку він рахується уклоністом і справа передається військовій поліції. Може бути виданий ордер на його арешт прямо в аеропорту по приїзду.
Служити зобов'язані всі, окрім ультраортодксальних євреїв та арабів, що живуть в Ізраїлі. Призов починається з 16-17ти років. Можу отримати відстрочку на закінчення навчання.
Якщо хтось не відслужив, то навіть на роботу не візьмуть, бо часто в них прямо в оголошеннях на роботу пише, що беруть лише, тих хто відслужив повну службу.
Уклоністи там теж є, які виїдять закордон після листа з першим призовом, бо приміром виїхали в іншу країну. Але Ізраїль так само не прожовжить дію паспорта (Думаєте в нас це звідки взялось?), і знову ж таки справа передається у військову поліцію.
Post automatically merged:

заработать на хорошую машину, арендовать дом и кататься каждое лето на море и, естественно, ещё заработать. Это я про Великобританию и Нидерланды.
ми говорим про мільйони людей, які отримали дозволи на роботу на пільгових правах. А от отримати робочу візу не так вже і легко. Раніше ж всі чомусь не виїзжали. Конкретно в ЮК, прийняли закон, який запрацює з квітня, що skilled worker візу можна отримати лише, якщо ваша зарплатня буде від 38.800 фунтів у рік, тоді як по статистиці середня зарплата в країні в районі 26-28к( не рахуючи Лондону). Зарплату вище 40к отримують приблизно 25%. І ви думаєте, що там всі українців прям візьмуть?
 
Останнє редагування:

omni

необмежено придатний
Реєстрація
22.04.11
Місто
Запоріжжя
Телефон
ZTE Blade 20 Smart
там зарплати вдвічі вищі за нинішні українські.
а що сталося з зарплатами в Україні? бо в 2022 коли рашисти захопили моє місто то вони були в шоці коли нашим пропонували зарплатню 50 тис фублів, а наші крутили білі скроні. Бо українська зарплата була в 2-3 рази більша ніж пропонували окупанти.
Так що переїхавши назад, ви дійсно отримаєте короткочасну вигоду
а можете одразу попасти на підвал і більше про вас ніхто не почує.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Дехто дуже погано вчив історію. Про еміграцію, яка ностальгувала за совочком і просила, щоби совочек дозволив повернутися. І совочек більшості потім відплатив наповну. Голодомором, розстрілами, розкуркуленням.

Щодо пропаганди, то рашисти дуже майстерно її проводять. Причому так, що громадяни з окупованих територій боялися сказати щось поганого про окупаційний устрій.

Ну і щодо виплат і бонусів. Всі отримані виплати з вас будуть взяті назад росією в багатократному розмірі. Непрямо, ви навіть не помітите.
 

omni

необмежено придатний
Реєстрація
22.04.11
Місто
Запоріжжя
Телефон
ZTE Blade 20 Smart
Щодо пропаганди, то рашисти дуже майстерно її проводять. Причому так, що громадяни з окупованих територій боялися сказати щось поганого про окупаційний устрій.
та яка там пропаганда? там на підвал кинули і все. якщо пощастить то через декілька тижнів людина звідти вийде живою.
 
Реєстрація
13.05.23
Місто
ПопаснаЯ, Луганська обл., Україна
Телефон
Xiaomi Redmi Note 12S
Post automatically merged:

То есть если жильё разрушено (например есть справка из досудебных расследований), то человек может подать до 30 апреля заявление в местный ЦНАП на продолжение выплат ВПЛ? 🤔
 
Зверху