Як коректно відкрити pdf файл для читання інформації?

Реєстрація
19.07.17
Місто
Київська область
Телефон
Poco X3 Pro 8/256
Є певні документи формата pdf які треба відкривати для читання інформації в них. Але якщо відкрити за допомогою звичного Adobe Reader або його аналогів то показує кракозябли де текст і лише цифри нормально показує. Потім відкриваю за допомогою браузера Google Chrome або Firefox і тоді вже нормально відображає як текст так і цифри.
Що можна зробити щоб нормально відображало зміст документа за допомогою вьюверів Adobe Reader і аналоги? Якщо проблема в кодуванні ("кодировка") то таке не знайшов у налаштуваннях Adobe Reader щоб змінити. А браузери нормально відкривають і без змін налаштувань. Так Adobe Reader це програма як раз для відкриття pdf файлів, чому виникають проблеми? Adobe Reader більшість документів нормально відкриває для читаня, а ось ці певні документи чомусь ні.
 
Реєстрація
14.04.13
Місто
ЗСУ
Телефон
Poco M5s Samsung S23U
Captain, https://qna.habr.com/q/32207 забанили?
File\Save as\выбираем формат\жмем справа "Settings"\если выбранный формат предполагает изменение кодировки, выбираем нужное (обычно UTF-8)\жмем Save\Ждем\Радуемся
 
Реєстрація
19.07.17
Місто
Київська область
Телефон
Poco X3 Pro 8/256
Ось цю шукай
STDU Viewer
Я так можу і браузером відкрити для читання, питання: чи можна змінити щось в налаштуваннях звичного Adobe Reader? Можливо просто треба розуміти в чому тут справа якщо Adobe Reader (еталонний в'ювер pdf) відкриває некоректно.
 
Реєстрація
26.01.17
Місто
Львів
Яка ОС? На він10 чи 11 з коробки була така проблема, але потім її вирішував прибиранням галочки з Beta:

 
Зверху