Блокування російських інтернет-ресурсів в Україні

Жизнь после блокировки российских интернет-сервисов


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    70
  • Опитування закрито .

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Реєстрація
02.03.08
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
Порошенко заблокировал «Яндекс», «Одноклассники» и «ВКонтакте»

Указ президента Украины предусматривает заморозку активов компаний, а также запрет интернет-провайдерам предоставлять доступ к ресурсам «Яндекса» и Mail.ru Group

Комментарии
Первые официальные комментарии компаний под санкциями
Яндекс.Україна: заява Яндекса щодо рішення про санкції
Блог Яндекс.України сказав(ла):
Заява Яндекса щодо рішення про санкції
від 15:51 16 травня 2017 року

Яндекс розвиває свої сервіси для України з 2005 року. Більше 12 років ми робимо український пошук, карти українських міст, навігацію, освітні проекти та ще кілька десятків різних проектів. Весь цей час наша українська команда працює відповідно до законодавства України, вкладає всі свої сили у створення якісних продуктів.

На жаль, рішення про санкції стосується не лише нас. Це санкції проти 11 мільйонів українських користувачів, які щомісяця обирають наші сервіси, і проти тисяч українських організацій, які використовують наші технології та сервіси для розвитку своїх бізнесів. Бізнес групи компаній Яндекса, звичайно, дуже великий, і санкції на нього не вплинуть. Але ми вважаємо Україну важливою частиною нашої роботи і шкодуємо, що санкції зводять нанівець всі багаторічні зусилля нашої команди. Головний потерпілий від санкцій — це український користувач. Дуже шкода.
Mail.Ru Group: заявление Mail.Ru Group об ограничении работы на территории Украины
Пресс-релизы Mail.Ru Group сказав(ла):
Мы сообщаем о драматическом росте трафика самых популярных на территории Украины социальных сетей ВКонтакте и Одноклассники, а также почтового сервиса Mail.Ru, в первой половине сегодняшнего дня.

Мы с сожалением восприняли новость о политически мотивированном решении властей Украины запретить использование социальных сетей ВКонтакте, Одноклассники, и ресурсов Mail.Ru на территории своей страны. Это решение ударит прежде всего по самим пользователям – гражданам Украины. Около 25 миллионов жителей Украины общаются на блокируемых платформах со своими друзьями в Украине и во всем мире; теперь они будут лишены этих связей.

Мы убеждены, что в интернете нет границ. Мы никогда не участвовали в политике. Мы не нарушили ни один закон Украины. Все, что мы делаем и продолжим делать, это удобные сервисы.

Нашей многомиллионной аудитории на территории Украины мы хотим сказать, что в нашей работе ничего не изменится, мы будем продолжать предоставлять все сервисы нашим пользователям во всех странах, а существующие возможности специальных сервисов позволят продолжить использовать наши интернет-ресурсы. Интересы пользователей всегда были нашим приоритетом.

Наших сотрудников, партнеров и клиентов на территории Украины мы хотим заверить, что все обязательства Mail.Ru Group будут исполняться перед ними в полном объеме.

Поскольку доля украинского бизнеса в структуре выручки Mail.Ru Group незначительна, мы не видим причин для корректировки наших финансовых планов, и продолжим активно развиваться на рынке в различных направлениях.
VK Україна: відповідь
VK Україна сказав(ла):
від 15:29 16 травня 2017 року

VK — найпопулярніша соціальна мережа в Україні, щомісяця ресурс відвідують 16 мільйонів жителів країни. Українці вже десять років спілкуються зі своїми друзями й родичами, об'єднуються в спільноти за особистими та професійними інтересами, діляться фотографіями та думками.

Ми, Команда VK, завжди обходили політику стороною. Вважаємо, що інтернет не має кордонів. Ми захищали й захищатимемо інтереси всіх наших користувачів і партнерів.
Kaspersky Lab Ukraine: відповідь у ВК
Kaspersky Lab Ukraine сказав(ла):
від 17:45 16 травня 2017 року

Ми знаємо про нові санкції та орієнтовані на те, щоб забезпечити безперервний захист своїх клієнтів відповідно до українського законодавства. Продукти «Лабораторії Касперського» продовжують бути доступними на території України через існуючі дистриб'юторські канали, тому нові санкції не матимуть значного впливу на наших клієнтів і партнерів.
Лаборатория Касперского сказав(ла):
«Лаборатория Касперского» работает на украинском рынке с 2006 года. Все это время компания была добросовестным налогоплательщиком и использовала самые передовые технологии защиты от киберугроз для своих клиентов, включая государственные организации и бизнес. Однако в 2016 году было принято решение о закрытии регионального офиса в связи с тем, что правительство Украины ограничило внешнеэкономическую деятельность Kaspersky Lab Ukraine. Это обстоятельство никак не повлияло на наших клиентов и партнеров: продукты «Лаборатории Касперского» все так же продаются на территории Украины через дистрибуторские каналы.

Новые санкции тоже не окажут существенного влияния на ситуацию. Программные продукты «Лаборатории Касперского» проверяются на соответствие стандартам, установленным местным законодательством. Наша деятельность ориентирована на предоставление защиты отдельным пользователям, компаниям и государственным организациям по всему миру. «Лаборатория Касперского» не имеет политических связей с какими бы то ни было правительствами или странами, и компания не занимает ничью сторону в геополитических вопросах.
«Доктор Веб»: red-forum.com/showpost.php?p=1273326&postcount=738
Комментарий Советника президента России по развитию интернета Герман Клименко от 23.06.2017
Пример Украины, знаете, это как понимание об атомной бомбе до Хиросимы и после Хиросимы. Сейчас можно сказать, что было 26 млн украинцев в российской сети, осталось 8 млн — у нас пропало 18 млн, из них вернулись по VPN 2,5 млн, наблюдается динамика к снижению, потому что хорошего VPN, по большому счету, не бывает. В целом, я думаю, Украина добилась своих целей бесплатно, современное оборудование вполне это обеспечивает. Поэтому тут надо четко говорить не про катастрофу, которая грядет, а о том, имеет ли это смысл. На текущий момент Украина всем показала пример, что цели достигаются. Другой вопрос, стоило ли ломать копья – он философский.
Рейтинги сайтов согласно исследованиям CMeter
Апрель 2017
Май 2017
Июль 2017
Март 2020
1589536531693.png
Июль 2020
1600093036964.png
Архив опроса 2017
1589536682516.png
 
Останнє редагування модератором:

Dinetto

Заблокирован
Реєстрація
24.07.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S8+
Прочитав цікаву думку, може кому цікава буде.

Навіщо блокувати "Вконтакті" та "Яндекс", якщо ми вже 2 роки захищені легендарною "стіною" на східному кордоні, через яку не пробереться жоден ворожий танк або як чужу зброю можна використовувати у своїх цілях.

З приводу новин щодо закриття популярної серед українців мережі 'ВК" я, як прихильник закриття та бойкоту всього російського, вирішив написати кілька слів.
Хочу порівняти дану мережу зі зброєю ворога. Так, саме зі зброєю. Бо якщо пригадати історію, то наприклад вояки УПА, не маючи своєї держави, відповідно заводів та фабрик, боролися за незалежність 1942-1961 рр. Всім відомо, що "левову" частку зброї повстанці здобували у бою з ворогом. Аналогічно і зараз на фронті. Здебільшого добровольці, не маючи підтримки з боку влади, здобувають все необхідне у ворога. Постараюся провести аналогію між даною мережею та зброєю.

Наприклад я у мережі підписаний виключно на українські спільноти (за винятком кількох спортивних, які є і рос. також). Так ось:
- у "ВК" я знаходжу, слухаю і поширюю УКРАЇНОМОВНІ пісні навіть нікому невідомих гуртів, котрі, звичайно через фінансові труднощі не з'являються на радіохвилях;
- у "ВК" частенько дивлюся фільми дубльовані УКРАЇНСЬКОЮ мовою;
- саме через "ВК" пам'ятаю перші заклики про створення Євромайдану, деякі канали почали говорити лише згодом, після першого нічного побиття студентів, але найперші активісти збиралися завдяки закликів у цій мережі;
- саме через "ВК" дізнаюся правдиві новини із зони #АТО, оскільки більшість наших воїнів зареєстровані тут й інформують свіжими, а найголовніше - правдивими новинами, знаючи про наші "чесні" новини на "чесних" телеканалах;
- саме через "ВК" знаходив багатьох воїнів, які безпосередньо на фронті або в госпіталях на лікуванні, яким пересилав гроші, а також розповсюджував дані учасників АТО для можливості домомогти іншим бажаючим користувачам мережі;
- саме через "ВК" розповсюджується (так і сам робив) безліч інформації на історичну чи політичну тематику, якої ніде немає, ні в шкільних підручниках, ні в книгарнях.

Можу ще дуже довго перераховувати про користь цієї мережі.
Отже в даному випадку, ворожу російську мережу "ВК" можна порівняти зі зброєю ворога, адже ми чужу зброю ("ВК") використовуємо у своїх цілях, в тому числі в розбудові української України.

Невже "наша" влада найбільшу небезпеку побачила у "ВК"??? Не в антиукраїнських каналах "#Україна", "#Інтер" та ін., які спокійно "вєщают". Не в бізнесі президента на території окупанта. Не в секті під назвою "церква МП". Не в "могутній стіні" на східному кордоні з окупантом на яку витратили понад 5 млрд.грн. Не в проросійських фільмах на ТБ, в яких зображені шеврони рос.поліції чи рос.армії. Не в депутатах чи міністрах із відверто проросійським світоглядом. Не в людях, які навіть у Києві та Львові розвивають сепаратистські формування. Таких "НЕ" можна продовжувати ще дуже довго.

Згідно різним даним лише за перші 5 місяців правління "шоколадного магната" на укр.телебаченні укр.мови зменшилося аж на 5%!!! Із 28% в червня 2014 до 23% в жовтні того ж року. Тобто блокуючи мережу "ВК" наша влада застерігається повторення #Майдану (адже в ЗМІ громадяни правди не знаюдуть) і продовжують свою русифікацію, якої не було навіть при "легітивному", який зараз в Ростові.

Отже, заблокуючи доступ до мережі українці не зможуть знаходити та розповсюджувати українську пісню, фільми дубльовані українською мовою; не зможуть створювати спільноти для допомоги укр.армії; не зможуть читати правду безпосередньо із фронту! На вашу думку (усіх патріотів, які підтримують "бан" мережі) Україна в цьому виграє чи програє???

Не говорю вже про чергові кошти, які знову будуть виділені з держбюджету не на медицину, освіту, армію, а на заборону соцмережі. За словами голови Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко зазначив, що для реалізації блокування знадобляться величезні кошти, проте зайти у "ВК" можна буде через інші додатки.

Всім світлої голови.
Слава Україні!
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

Prorab

Skylark
Реєстрація
21.11.07
Місто
Черноморск
Телефон
Redmi N8P
По большому счету и мне начхать на соцсети, я в них зарегистрирован под "геной чебурашкиным" из тегусипальпы только для того, чтобы ср@ть в камментах. Но вот халявные 2 ТБ в маилру облаке, которые у меня почти все забиты, будет обидно пускать через медленный VPN или левый прокси-сервак..
 
  • Like
Реакції: drmz
Реєстрація
08.09.10
Місто
Херсон
Телефон
Samsung note 20.
Реєстрація
02.08.14
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Dinetto, на рахунок Євромайдану...Якщо я не помиляюсь спілкувались через Zello рацію...А вконтактики якраз блокували спільноти створені нашими з агітацією збиратися...Можливо я не правий, поправте.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Зрадомога.

Добавлено через 1 минуту
Бо так нічого і не заблочать, буде тільки на словах, як і безвіз, який 3 роки чекали, посивіти можна за цей час.
Обещанного три года ждут - так что в срок вложились
 
  • Like
Реакції: drmz

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Знаешь, когда люди начинают путать Жинь с соц сетями обычно и начинаются проблемы.....:)
Это отличный повод, чтобы, как говорил, Виктор Хвёдорович, увікнути для себе реальну Україну :D
І коли почнеться тепло і в містах українських почнуть роздягатися жінки – побачите таку красу, це дуже чудово.

Так шо дружно выходим на улицу и смотрим на красоту :)
 
Останнє редагування:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
К дополнения опросу в этой теме надо бы добавить опрос кто каким оператор пользуется. :)
 
Реєстрація
09.10.15
Місто
Вінниця
Телефон
Apple iPhone 13
В пресс-службе НАТО сообщили, что блокирование в Украине российских ресурсов является вопросом безопасности, а не свободы слова.

Это и так очевидно, маил групп оправдано попала под санкции(жаль что не в 2014 только) а все только про ее ВК и ОК говорят... Лабораторию Касперского и еще 450 компании тоже для ущемления свободы слова блокируют ? Наверное да, судя по логике некоторых.
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Это отличный повод, чтобы как говорил,

Так шо дружно выходим на улицу и смотрим на красоту :)

Блин, но это реально опасно для нервной системы... :eek: Кстати, в тему - случайно услышанный вчера разговор в метро между симпатичными молодыми девченками: "Слышала, Контакт закрывают? Ага, и как теперь? Да ну и фиг с ним.." :) Захотелось прям обнять.. ;)

Добавлено через 2 минуты
К дополнения опросу

Сам опрос с издевкой, т.к. слова "зрада" и "перемога" в наших условиях уже явно утратили их певоначальный смысл...
 
Останнє редагування:
Реєстрація
19.03.16
Місто
Одесса
Помнится Киевстар очень долго и нудно допиливал свою систему распознавания всех хостов контактика для обеспечения учета обещанного им бесплатного трафика.

Это они теперь свои готовые наработки могут легко использовать и еще продать другим провайдерам ;)
 
  • Like
Реакції: drmz

Blueman

Заблокирован
Реєстрація
01.12.16
Місто
Киевская область
Телефон
Nokia 301 Dual Sim (кнопочник)
В пресс-службе НАТО сообщили, что блокирование в Украине российских ресурсов является вопросом безопасности, а не свободы слова.

Свобода выбора ущемлена, а не свобода слова. Я сам хочу решать, на какие сайты заходить. И интересно получается, как Россия блочит у себя сайты - все критикуют, как у нас хотят сделать то же самое - это хорошо, это правильно.
Чем мешает вк безопасности, и чьей именно? Неадекваты начитаются прорусских пабликов и пойдут создавать "народные республики"? Так за три года вполне могли. Да и ватные страницы наверняка есть и в фейсбуке, и в твиттере. ФСБ узнает мои данные? Так я не под своим именем там, да и как они меня из Киева достанут? Короче, все оправдания притянуты за уши. Не нравится вк, мейл, яндекс? Не заходите на них. Но за всех не нужно решать.
 

DSone

Заблокирован
Реєстрація
24.09.13
Місто
Днепропетровская область - КР
Телефон
Samsung Galaxy E5 Duos
Чем мешает вк безопасности, и чьей именно?
Типа АНБ (Агентство национальной безопасности Соединённых Штатов) - не следит за нами. :)

Тогда ютуб нужно срочно закрыть , там ещё больше пропаганды. Только не пишите - что не смотри . Тогда и на ВК можно сказать, не заходи.



Свобода выбора ущемлена, а не свобода слова.
Это ключевые слова.
 
Реєстрація
09.10.15
Місто
Вінниця
Телефон
Apple iPhone 13
Blueman, Выходит, что-бы не ущемить свободу выбора, нужно продолжать разрешать работать компании которая попала в список санкций ? Выходит можно нарушать закон, но при этом продолжать работать, что-бы выбор был.

DSone, гугл не входит в те 468 компании на которые были наложены санкции, их компания не поддерживает нарушение суверенитета и целостности страны и сепаратиских движений в отличии от маил групп и яндекс.
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
В пресс-службе НАТО сообщили, что блокирование в Украине российских ресурсов является вопросом безопасности, а не свободы слова.
А то, что Київстар включал GPS-модуль на терминалах своих абонентов, которые были зарегистрированы в его 3G, — это не касалось вопроса безопасности граждан? Ну-ну :rolleyes: Слить Вымпелу можно было много чего интересного тогда, особенно по контрактникам)))
 

DSone

Заблокирован
Реєстрація
24.09.13
Місто
Днепропетровская область - КР
Телефон
Samsung Galaxy E5 Duos
SanSanZ Петушарий в ютубе промывает мозги людям! Срочно закрыть ютуб! Типа там меньше , чем в ВК ?

Будет логика и последовательность ?

А то, что Київстар включал GPS-модуль на терминалах своих абонентов, которые были зарегистрированы в его 3G, — это не касалось вопроса безопасности граждан?
Нет конечно)))

У нас день рождения Юзика определяет не слипая биология - а то когда мальчику понадобился компьютер на день рождение.
 
Останнє редагування модератором:
Зверху