Перехід українських телеканалів у HD

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
«1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» запустили HD-версії своїх каналів
У вересні телеканали «Україна», НЛО TV, «Індиго» («Медіа Група Україна») та «1+1» розпочали мовлення в HD-форматі у мережах українських провайдерів платного телебачення.«1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» запустили HD-версії своїх каналів
Зокрема, 18 вересня «Україна», НЛО TV та «Індиго» стали доступними в HD-якості в сервісі OTT/IPTV «Ланет.TV», а 19 вересня телеканал «1+1» в HD-якості почне транслюватися на платформі платного телебачення «Домашнє ТБ» — спільному проєкті Viasat («1+1 медіа») та телекомунікаційного оператора «Київстар».

«Україна», НЛО TV, «Індиго» виключно в HD-якості будуть доступні всім користувачам сервісу «Ланет.TV» та абонентам «Мережі Ланет», які обрали платні ОТТ/IPTV-пакети, повідомила пресслужба провайдера «Ланет».

Можливість дивитися програми каналу «1+1» в HD-якості доступна користувачам «Домашнього ТБ» усіх тарифних планів без додаткової плати, повідомила пресслужба «1+1 медіа».

На початку 2020 року «1+1 медіа» планує запустити HD-версії каналів «2+2» і ТЕТ.

«Перехід найбільших українських медіагруп на HD-мовлення відбувається в рамках зобов’язань, які вони взяли на себе перед провайдерами. Це робиться з метою диференціації якості послуг, які отримують користувачі платних сервісів. Найближчим часом очікується запуск і інших телеканалів в HD-якості», — повідомила пресслужба «Ланету».

«Українське ТБ продовжує стрімко рухатися в бік якісного телебачення, і це не може не тішити. Ми продовжуємо створювати додаткову цінність для абонента, даючи якісно іншу «картинку», та продовжуємо давати додаткові переваги прогресивним операторам, які інвестують в технології. Важливо, що це повноцінна HD-версія каналу, яка відрізняється від SD одним – це значно кращим зображенням. Більше 90% контенту на каналі вже йде у високій якості. Що стосується ексклюзивності «Домашнього ТБ», то вони першими підписали контракт на права у 2020 році, відповідно першими отримують доступ до цього контенту», ‒ прокоментував Ярослав Пахольчук, керівник напряму платного телебачення, виконавчий директор «1+1 медіа».

Нагадаємо, що в липні «Медіа Група Україна» запустила міжнародні версії своїх каналів у HD-якості в ОТТ-сервісі Kartina.TV. Також «Детектор медіа» писав про плани «1+1 медіа» запустити HD-версії телеканалів: «1+1» 19 вересня 2019 року, «2+2» і ТЕТ – у першому кварталі 2020 року. А медіагрупа StarLightMedia планує запустити HD-версії своїх каналів на початку 2020 року.
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
5 КАНАЛ" ПОЧИНАЄ МОВЛЕННЯ У ФОРМАТІ HD

"5 канал" невдовзі мовитиме в форматі HD.

Тому ми хочемо заздалегідь попередити Вас, аби Ви змогли підготуватися приймати наш оновлений сигнал.

"5 канал" також змінює програмну сітку. Тепер від суто інформаційного та новинного наповнення ми переходимо до наповнення, де буде багато документальних фільмів історичного, політичного та інших популярних нині на ТБ спрямувань. Зауважимо, що фільми, які транслюватимуться в нас, ще не були в українському прокаті. Також ми плануємо додати в нашу програмну сітку художні фільми.

Тому оновлений "5 канал" точно буде цікавий нашим глядачам!

І трохи технічної інформації. До кінця лютого 2020 року ми вестимемо паралельно дві трансляції: в форматі HD та у форматі SD.

В форматі HD, параметри:

  • Супутник: ASTRA 4A
  • Орбітальна позиція: 5˚ східної довготи
  • Ретранслятор: 4.202
  • Частота на прийом: 11747,0 МГц, вертикальна поляризація (V)
  • Параметри спільного мультиплексу: 30 МСимв/с, DVB-S2, 8PSK, FEC 3/4, пілот символи ВКЛ.
  • Ємність Замовника: 5.5 Мбіт/с

Та у форматі SD, параметри:

  • Супутник: ASTRA 4A
  • Орбітальна позиція: 5˚ східної довготи
  • Мовлення ведеться в цифровому форматі: MPEG – 2
  • Частота: 12283,70 Мгц
  • Поляризація: вертикальна
  • Швидкість цифрового потоку: 27500
  • Виправлення помилок (FEC): ¾
  • Час трансляції: цілодобово
З 01 березня 2020 року ретрансляція телепрограми Телерадіокомпанії "НБМ" (телевізійний канал "5") відбуватиметься лише в форматі HD та у форматі DVB-T2 (VPEG-4) – (оператор – ТОВ "ЗЕОНБУД").

 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
StarLightMedia запустила HD-вещание своих телеканалов

Шесть телеканалов группы StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новый канал, ОЦЕ, М1 и М2) 13 января начали спутниковое вещание в HD-качестве. Данную информацию «Телекритика» получила от провайдеров платного телевидения, ее подтвердили в пресс-службе StarLightMedia.

HD-версии телеканалов доступны пока в тестовом режиме. Полноценное HD-вещание начнется 20 января. «13 января на спутнике AMOS 7 запущено тестовое HD-вещание. Дата полного перехода на лучший формат назначена на 20 января 2020 года. Каналы группы в HD будут доступны у ОТТ провайдеров, DTH и в сетях кабельных операторов, у которых на это есть техническая возможность», — цитирует группа Николая Фаенгольда, коммерческого директора дивизиона Digital&PayTV StarLightMedia.

HD-версии телеканалов группы будут доступны исключительно у провайдеров платного телевидения. В SD-версии телеканалы группы будут транслировать только у аналоговых провайдеров кабельного телевидения и у эфирной цифровой сети DVB-Т2. «Переход на HD это и еще один совместный шаг для развития рынка платного телевидения, что мы обсуждали с провайдерами. Это не только переход на новый формат, а и возможность для представителей рынка — создать разницу между платным и бесплатным, абонентам — получить более качественную картинку, наслаждаться контентом», — добавляет Николай Фаенгольд.

В группе напоминают, что для перехода на HD провайдерам платного телевидения необходимо перестроить оборудование и перейти на новые частоты. Команда StarLightMedia для этого предоставила САМ-модули всем партнерам. В группе расписали для провайдеров пошаговую инструкцию по получению HD-версий телеканалов:

  • в начале холдинг активирует CAM-модули для работы с новыми параметрами;
  • на почту менеджер группы вышлет новые параметры и позвонит, чтобы убедиться в получении письма;
  • у провайдеров будет 48 часов на изменение параметров приема сигнала с AMOS 3 на AMOS 7, после чего CAM перестанет работать с AMOS 3;
  • для того, чтобы максимально упростить переход вместе с параметрами, провайдерам будут предоставлены контакты технических специалистов группы.
Приметно, что все шесть телеканалов StarLightMedia начали вещание в full HD (1080 р).

Напомним, 7 ноября StarLightMedia запустила вещание в HD-качестве своих музыкальных телеканалов М1 и М2. Тогда же уведомлялось, что группа производит 66% контента в высоком разрешении.



Post automatically merged:

Сьогодні на Мегого вони теж в HD з'явились.
 
Останнє редагування:

viccy

Читатель
Реєстрація
30.01.15
Місто
Кропивницкий
По телику передают, что после кодировки каналы станут HD. А по Т2 так и останутся в SD? Кто в курсе?
 

vlad_g

Старший ухилянт
Реєстрація
06.11.09
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
По телику передают, что после кодировки каналы станут HD. А по Т2 так и останутся в SD? Кто в курсе?
Ну да, хд обещают в платных пакетах и у кабельных операторов/ott. Типа мотивации перехода на платное тв.
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
По телику передают, что после кодировки каналы станут HD. А по Т2 так и останутся в SD? Кто в курсе?
Вже транслюють в HD 1+1, Іств, СТБ, Україна, НЛО, ОЦе, Новий канал, М1, М2. Не чув чи Інтер має в HD переходити. В HD вже показують на супутнику Віасат, Екстра тв, також в Мегого, ОллТв, Диван, Світ тв, Воля і інших легальних провайдерів. В Т2 тільки SD.
 

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий

Serge3

Заблокирован
Реєстрація
28.09.09
Місто
Запорожье
В 2005 году говорили, не ставьте тарелку, скоро все закодируют. Все жду ...
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Скажіть, Степане, ви дивитесь Інтер? Звідки така обізнаність? ))
Не дивлюсь, просто слідкую за розвитком тв. А за Інтер знаю, бо коли тестували HD, то вони співвідношення сторін не те виставили, потім тест закрили.
Post automatically merged:

В 2005 году говорили, не ставьте тарелку, скоро все закодируют. Все жду кодировки...
Тоді тарілки ставили, бо НТВ по голд картках дивились. Потім вже "шара" пішла.
 

viccy

Читатель
Реєстрація
30.01.15
Місто
Кропивницкий
У меня на спутниковом на сейчас, в HD только новостные украинские каналы: и Интер, и плюсы, и Стб, Ictv, Новый и т.п. - в SD.
 

Prowler

Alive & well
Реєстрація
04.05.11
Місто
Луганская область
Могу ошибаться, но Новый, ICTV и СТБ на спутнике уже в HD. По качеству картинки, по крайней мере выглядит чище чем раньше.
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Могу ошибаться, но Новый, ICTV и СТБ на спутнике уже в HD. По качеству картинки, по крайней мере выглядит чище чем раньше.
У вас тюнер з підтримкою кодування? Бо на цій частоті, де транслюють в HD, сигнал кодується 12297H, DVB-S2/8PSK/MPEG-4/Verimatrix, SR 45000, FEC 2/3, супутник Амос.
 
Зверху