Реєстрація
22.09.08
Місто
Светловодск
Если оборот не большой. Терминал дорого обходится.
И если кто-то и уходит из рынка то никак из-за наличия или отсутствия терминала.
 
Реєстрація
23.02.11
Місто
Киев
Вообще эта текущая волна борьбы за интерчейндж в т.ч. Платоновой и контролируется. Я не знаю статистику, но это по-моему полный бред:
Но если в Европе (ЕС. – ЭП) средний размер транзакции где-то 15 евро, и банк с одной транзакции зарабатывает 0,2-0,3%, то в Украине средняя транзакция, по-моему, 20 гривен, то есть в 25 раз меньше.
Даже если предположить, что средняя транзакция по рынку хотя бы 50 грн (явно не больше), то 1.5% с 50 грн (0.75 грн) всё ещё не 0.3% с 15 евро (~1.5 грн).
«Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Українського процесінгового центру (UPC), згідно з результатами операцій за 7,8 млн картками 19 банків-клієнтів UPC, у період з 14 до 15 листопада 2020 кількість оплат через POS-термінали скоротилася на 27% проти 7-8 листопада 2020 - до 2,995 млн грн, а обіги за цими операціями впали майже вдвічі - на 45%.

У UPC зазначили, що середня сума купівлі в POS-терміналах у минулі вихідні проти попередніх також зменшилася на 25% - до 224 грн.

Водночас кількість операцій, проведених через POS-термінали у будні дні, зросла на 6% - до 9,57 млн грн проти аналогічного періоду тижнем раніше, а середня сума - на 1,7%, до 260 грн, зазначили в UPC.

За даними центру, середня сума операції через POS-термінали у жовтні становила 491 грн.

"Звертаємо увагу, що на початку місяця власники карток частіше здійснюють оплати і витрачають більше - у цей період відбувається масова виплата заробітної плати", - додали в UPC.»
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
А вот слайды от НБУ:

Они насчитали средний чек в терминалах за 9 месяцев 223 грн.
 

c0rax

Интернет-провайдер
Реєстрація
02.12.17
Місто
Киев
Телефон
Galaxy Z Fold 3 / P30 Pro

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Для повышения эффективности и удобства платежных услуг для конечных потребителей, снижения их стоимости и увеличения доли безналичных расчетов банки предлагают следующие шаги:

– введение регулирования проведения всех платежей в безналичной форме между компаниями/государством/государственными учреждениями с одной стороны и гражданами Украины с другой стороны;

отмена требований по бесплатному обслуживанию зарплатных счетов.
 
  • Like
Реакції: idea

ГеоргийК

Пользователь
Реєстрація
19.01.12
Місто
Київ
Телефон
Samsung A52
Якось це нелогічно. Якщо мета перевести всі розрахунки в безготівку, то потрібно збільшувати відсоток за зняття готівки і не брати зовсім ніяких комісій за безготівкові платежі між фвзособами!
 

sprintload

Заблокирован
Реєстрація
06.04.19
Місто
Odessa <->Одесская
Телефон
Gygabyte Gsmart Rio R1 Assistant AP747 Huawei E1550 Huawei 3531
отмена требований по бесплатному обслуживанию зарплатных счетов.
Это пока они предлагают.
Уже сейчас не бесплатно . Оплачивает работодатель .
Утримується відповідно до тарифного пакету, на умовах якого був укладений договір по зарплатному проекту з юридичною особою (організацією). У разі, якщо договір було укладено до впровадження тарифних пакетів для юридичних осіб РКО картки НС ПРОСТІР складатиме - 60 грн., РКО інших карток встановлюється відповідно до умов, на яких було укладено договір з юридичними особами.
Тарифы Ощадбанка
 
Причина: орфография
Останнє редагування:
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
АМКУ почав розгляд справ проти АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та АТ «ОЩАДБАНК»

15 квітня 2021 року Антимонопольний комітет України розпочав справи проти АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та АТ «Ощадбанк» за ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг еквайрингу.

АМКУ вже певний час проводить детальне дослідження ринку еквайрингових послуг, в тому числі - в частині встановлення розміру однієї зі складових цих послуг - ставки інтерчендж. В ході цього дослідження Комітетом виявлено, зокрема, невідповідність дій певних учасників ринку законодавству про захист економічної конкуренції шляхом встановлення завищеної комісії за послуги еквайрингу.

Здійснювати безготівкові розрахунки за товари споживачам дозволяє послуга еквайрингу. При оплаті покупцем вартості товару з використанням електронних платіжних засобів, торговець надає йому таку можливість шляхом здійснення оплати через платіжні термінали, підключені до платіжної системи.

З цією метою торговці співпрацюють з банками, які є учасниками платіжної системи та набули статусу еквайра. Умовами договору між банком-еквайром і торговцем передбачено сплату останнім послуги еквайрингу.

У свою чергу, банки-еквайри оплачують банкам-емітентам (випускають платіжні картки) міжбанківську комісію – інтерчендж, розмір якої встановлюється міжнародними платіжними системами (для всіх банків однаковий, але різний для типу картки, виду діяльності торговця тощо). Всю суму такої комісії отримує банк-емітент.

Якщо банк-емітент та банк-еквайр - один і той самий банк, при розрахунках не проходить міжбанківська операція, а тому не виникає підстав включати до тарифу з еквайрингу комісійну винагороду інтерчендж.

Протягом 2018-2020 років послуги еквайрингу надавали близько 30 банків, тобто вітчизняний ринок є потенційно конкурентним.

Однак, саме АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та АТ «ОЩАДБАНК» мають можливість надавати послуги еквайрингу з територіальним покриттям по Україні у повному обсязі. Відтак, найбільші торговці зазвичай обирають послуги одного чи одразу двох цих банків.

Таке становище АТ «Ощадбанк» та АТ КБ «ПРИВАТБАНК» має структурні ознаки монопольного (домінуючого) на ринку послуг еквайрингу. Остаточне визначення Комітетом становища відповідачів у справах (зокрема, це - одноосібна чи колективна монополія) буде визначено у ході відповідного розслідування.

Наразі уже відомо, що АТ «Ощадбанк» та АТ КБ «ПРИВАТБАНК» встановлювали завищені комісії за операціями, які не несуть витрати на інтерчендж. Тобто, за відсутності необхідності сплачувати інтерчендж, банк-еквайр не змінював розмір комісії за еквайринг. Відповідно, торговець сплачував однаковий розмір комісії, незалежно від наповнення послуги.

Вказане мало наслідком встановлення завищених тарифів за послуги, які здійснюються в межах однієї банківської установи.

Такі дії суб’єктів, які мають структурні ознаки монопольного (домінуючого) становища були розцінені Комітетом як можливе порушення конкурентного законодавства. Остаточні висновки - попереду.

 
Реєстрація
28.07.13
Місто
Харків
Горох:

История с регулированием эквайринга закончилась согласием платежных систем снизить за два года на 40% возмещение эмитентам карт (интерчейндж). В принципе, это своего рода компромисс, так как на кону стоял вопрос снижения ставки более чем в три раза, а это могло привести к полному коллапсу платежного бизнеса в стране.
Первое снижение на 20% произойдёт уже 1 июля этого года и конечно же это моментально скажется на клиентах-владельцах карт. Мы, например, будем вынуждены с 1.07 серьёзно изменить наши кешбэки(
Но тем не менее будем очень стараться сделать так, чтобы у клиентов оставались другие аргументы для пользования нашими картами. Подробнее об изменениях мы объявим уже в июне.
Поздравляю крупных торговцев с победой и желаю больше лояльных, постоянных клиентов. Надеюсь экономия, полученная от снижения ставок эквайринга, поможет крупному бизнесу больше средств направлять на стимулирование покупателей.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Відповідно до цього документу Visa та Mastercard звертаються до Антимонопольного комітету із заявою щодо надання дозволу на узгоджене зниження граничних розмірів ставок комісії інтерчейндж:

  • з 01.07.2021 – не більше 1,20%;
  • з 01.07.2022 – не більше 1,00%;
  • з 01.07.2023 – не більше 0,90%.
Нацбанк назвав таке зменшення ставок компромісним і підкреслив, що регулювання платіжного ринку має відбуватися виключно ринковими підходами.
 

SDA

Реєстрація
11.08.09
Місто
Чернігів
Телефон
Samsung A52 (VF+KS)
Unnicked, у него в сообщении есть ещё постскриптум с анекдотом про двух ковбоев как аллегории на результат этого баттла.
Как по мне, то очень ёмкое описание ситуации:

Анекдот про двух ковбоев​

Два ковбоя скачут по пpеpии. Один дpугому говоpит:
- Джо, деpжу паpи на сто доллаpов, что ты мое говно не съешь.
- Съем, - отвечает тот.
Поспоpили. Джо съел, Биллу пpишлось выложить сто доллаpов.
Скачут дальше. Джо стало обидно за себя он и говоpит:
- Билл, деpжу паpи на сто доллаpов, Что ты мое говно не съешь.
- Съем.
Поспоpили. Билл съел, Джо выложил сто доллаpов.
Скачут дальше. Вдpуг Билл говоpит:
- Джо, сдается мне, что мы с тобой говна бесплатно наелись.
 
Реєстрація
18.09.12
Місто
Kyiv

НБУ, Visa и Mastercard одобрили снижение комиссии интерчейндж​


Для этого компании Visa и Mastercard обратились в Антимонопольный комитет с заявлением о предоставлении разрешения на согласованные действия. После получения такого разрешения они начнут постепенное снижение предельных размеров ставок комиссии интерчейндж, в частности комиссии должны составлять:


с 01.07.2021 – не более 1,20%;


с 01.07.2022 – не более 1,00%;


с 01.07.2023 – не более 0,90%.
 
  • Like
Реакції: gtc

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Чекаємо припинення випуску преміальних карток банками.
)
 
Реєстрація
21.08.16
Місто
DE
Телефон
Samsung Note 10
Кочевник, просто сделают абонплату без привязки к оборотам по счету и тд.
Кому нужно - тот будет брать
 
Зверху