Продаж lifecell французькій NJJ Capital

Реєстрація
23.01.20
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Ну что там слышно? Одобрили продажу?
 

Kladoff

Характер Скверный
Реєстрація
13.07.12
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Тишина не сегодня Kseniya,
 
Останнє редагування:
Реєстрація
23.01.20
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Kladoff,
Ну ладно...
Просто хотела порадоваться за господина Исмета.
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

Отримають лише половину. ЄБРР визначився з фінансуванням компанії Датагруп-Воля — lifecell​

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив виділення $217,5 млн — половини з $435 млн, що виділяються спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) на фінансування об'єднаної компанії Датагруп-Воля-lifecell після завершення угоди з купівлі французькою NJJ українських активів Turkcell.
Кредит виділяється для підтримки планів NJJ Holding і Horizon Capital зі створення провідного оператора фіксованого мобільного зв’язку в Україні шляхом злиття оператора мобільного зв’язку lifecell Group і оператора фіксованого зв’язку Датагруп-Воля, що є клієнтом банку, повідомляє Інтерфакс-Україна. «Фінансування дасть змогу здійснити капітальні витрати, пов’язані з оновленням і модернізацією мобільних і фіксованих мереж обох підприємств, підвищити стійкість мережі, якість послуг, покриття та енергоефективність», — ідеться в описі проєкту на сайті ЄБРР.
У ЄБРР зазначили, що участь банку зумовлена необхідністю закрити прогалину в доступі до позикового капіталу, враховуючи обмежену доступність комерційного фінансування в Україні.
Очікується, що після злиття в новій компанії буде близько 5 тис. співробітників, які працюють в офісі та на виїзді. Скорочення штатів у компаніях не прогнозується з огляду на високу конкуренцію за кваліфіковані кадри в секторі, однак може бути проведена оптимізація.
Turkcell прогнозує, що угоду з NJJ буде закрито до кінця 2024 року.
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

Проєкт порядку денного засідання АМКУ 25.07.2024​

Опубліковано 25 липня 2024 року о 09:15
4. Про результати розгляду справ про концентрацію:
№ 130-25/4-24-ЕК у вигляді набуття компанією «DVL Telecom» контролю над товариством з обмеженою відповідальністю «Глобал Білгі».
№ 130-25/5-24-ЕК у вигляді набуття компанією «DVL Telecom» контролю над товариством з обмеженою відповідальністю «лайфселл».
№ 130-25/3-24-ЕК у вигляді набуття компанією «DVL Telecom» контролю над товариством з обмеженою відповідальністю «Укртауер».
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

АМКУ виніс на розгляд угоду про купівлю lifecell французьким мільярдером за $525 млн через тиждень після дедлайну.

Антимонопольний комітет (АМКУ) 25 липня розгляне заявку на покупку французькою DVL Telecom українського оператора lifecell. Про це йдеться у проєкті порядку денного засідання комітету. Французький мільярдер Ксавʼє Ньєль готовий заплатити за оператора $525 млн. Це потенційно найбільша угода десятиріччя разом із покупкою провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Воля».
Ключові факти
  • 25 липня АМКУ розгляне заявку з набуття контролю компанією DVL Telecom над ТОВ «Глобал Білгі», «Лайфселл» та «Укртауер».
  • DVL Telecom — «дочка» французької інвесткомпанії NJJ Capital, що належить мільярдеру Ксавʼє Ньєлю. DVL — це абревіатура назв компаній Datagroup, Volia, lifecell, які обʼєднаються в одну компанію після завершення угоди.
  • «Щоб об’єднати два активи, потрібно було створити юрособу, — казав Forbes CEO провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Воля» та керівник майбутньої обʼєднаної компанії Михайло Шелемба у квітні 2024-го. — Так виникла ця абревіатура для холдингу».
  • Дедлайн АМКУ з розгляду заявки закінчився 18 липня.
  • Контекст
    Потенційно придбання lifecell та «Датагруп-Воля» буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Французький мільярдер Ньєль готовий заплатити за третього за кількістю абонентів оператора $525 млн.
    Сума угоди з придбання «Датагруп-Volia» може бути $120 млн, писав раніше Forbes. Шелемба в інтервʼю Forbes називав цю оцінку «скромною».
    За підсумками 2023 року дохід lifecell зріс на 24,4% – до 11,7 млрд грн, прибуток досяг 2,5 млрд грн проти 972,3 млн грн роком раніше. Кількість абонентів на кінець 2023-го склала 11,7 млн.
  • https://forbes.ua/news/cherez-tizhd...tsuzkim-milyarderom-za-525-mln-25072024-22615
 
Реєстрація
03.07.16
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 11 Pro
АМКУ

Надано дозвіл на набуття компанією «DVL Telecom» контролю над товариством з обмеженою відповідальністю «Глобал Білгі».

Надано дозвіл на набуття компанією «DVL Telecom» контролю над товариством з обмеженою відповідальністю «лайфселл».

Надано дозвіл на набуття компанією «DVL Telecom» контролю над товариством з обмеженою відповідальністю «Укртауер».

Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді виконання положення про утримання від конкуренції, що передбачені розділом 11 договору купівлі-продажу часток у компаніях Групи Лайфселл, укладеного між компаніями «Lifecell Ventures B.V.», «Global Bilgi Pazarlama Danismanlik ve Cagri Servisi Hizmetleri A.S.», «Kule Hizmet ve Isletmecilik A.S.» та «NJJ Capital» від 29 грудня 2023 року, строком на два роки.
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell

«Інвестуватимемо понад $100 млн на рік». АМКУ погодив «угоду десятиріччя»: французький мільярдер Ксав’є Ньєль придбає lifecell. Який план? Бліц з майбутнім керівником компанії Михайлом Шелембою.​

Французький мільярдер Ксавʼє Ньєль став на крок ближче до утворення в Україні великого телеком-холдингу, куди увійдуть оператор lifecell та провайдер домашнього інтернету «Датагруп-Volia». 25 липня Антимонопольний комітет дозволив покупку. Угоду можуть закрити найближчим часом. Інтервʼю Михайла Шелемби, який очолить обʼєднану компанію.
Після більш ніж пів року розгляду Антимонопольний комітет (АМКУ) дозволив французькому мільярдеру Ксав’є Ньєлю придбати третього за кількістю абонентів оператора lifecell за $525 млн. «Будемо працювати 24/7, щоб остаточно закрити угоду найближчим часом», – каже Forbes CEO провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Воля» та керівник майбутньої обʼєднаної компанії Михайло Шелемба.
Це потенційно найбільша угода десятиріччя разом із покупкою «Датагруп-Воля», дозвіл на купівлю якою АМКУ дав у березні 2024-го. План Ньєля – обʼєднати «Датагруп-Воля» та lifecell в холдинг DVL Telecom. Французу належатиме 85% у компанії, ще 10% – американсько-українському фонду Horizon Capital, який був мажоритарним власником «Датагруп-Воля». Частка Шелемби буде 5%.
 
  • Like
Реакції: Zat

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
Привіт європейські тарифи?
«Усе йде до того, що вартість тарифів в Україні зрівняється з європейськими цінниками», – вважає Глущенко. Приміром, найдешевший тариф оператора Orange у Бельгії – €14 на місяць, SFR у Франції – €5,99.

Чи буде дисконтувати lifecell? «Шукатимемо креативні рішення, щоб дати ще більшу цінність клієнтам за максимально доступною ціною», – говорить Шелемба. Демпінгувати на українському ринку може бути складно: оператори, за липневим розпорядженням Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій, мають вкласти мільярди в енергонезалежність зв’язку. Новий холдинг не скупиться на інвестиції. Щороку після об’єднання він інвестуватиме в бізнес понад $100 млн, каже Шелемба. «Загалом за планом з кожним роком сума буде збільшуватися» ( https://forbes.ua/ )
 
Останнє редагування:

Kladoff

Характер Скверный
Реєстрація
13.07.12
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Останнє редагування:

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro

Lawyer

Харьков, Украина
Реєстрація
07.06.08
Місто
UA 21 (Харкіff,УКРАЇНА)
Телефон
ZTE Blade A7 2020
Якщо ти витратиш грубі гроші в тебе буде бажання їх повернути? Вони теж забажають. Риночок у всіх підросте, а пояснять батареями, зимою, та ворогом
Так вони не свої витратять, а кредитні
 
Зверху