Яке пиво ви полюбляєте?

Какого производителя украинского пива Вы предпочитаете?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    645
Реєстрація
23.06.13
Місто
Хмельницкая область
Телефон
Motorola Edge 30 Neo
А мені портер Авторський від ППБ зайшов. Не знаю чи давно воно зявилось в лінійці Авторського, до цього не коштував.

А ше знайомий з Німечини приїхав привіз Hacker-Pschorr Münchner Hell. Класне світле пиво. Хоч і не любитель світлих сортів, але оце дуже сподобалось.
 
Реєстрація
19.06.20
Місто
Kyiv region
Телефон
iPhone
У Hop Hey з’явилася колаборація з британцями Fanatic Red IPA "We'll Still Be Dancing". Дуже смачне.
 
Реєстрація
15.10.19
Місто
Жовті Води
А ше знайомий з Німечини приїхав привіз Hacker-Pschorr Münchner Hell. Класне світле пиво. Хоч і не любитель світлих сортів, але оце дуже сподобалось.
Мені подобається усе німецьке пиво, з українського конкуренцію може тільки скласти крафтове.
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Бо найбільше любе пиво псує мальтозна патока
От ніфіга. По-перше, з чого патока робиться? З того ж зерна. По-друге, вона додає градус, але не додає щільності - бо мальтоза зжирається дріжжиками під чисту. І влітку, коли хочеться чогось легенького, але з нормальною міцністю - якраз невелика кількість мальтози в тєму. Але коли її пхають занадто - теж нездраво.
 
Реєстрація
22.02.25
Місто
Львів
Паук, на цю тему давно все сказано, це таке собі пивне "свинорильство" виробників щоб швидше пиво зварити (а значить і грошенят нарубати). Сперечатися марно.

.
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
То жесть, а не стаття.
При класичному "затиранні" із солода (та і з несолодженого зерна теж) також утворюється мальтоза. Мальтозна патока в чистому вигляді ніяк на "швидкість приготування" не впливає. Бо процес затирання по часу це величина стала, а швидкість бродіння швидкість залежить від дріжжів (як швидко вони перепрацюють мальтзу/глюкозу/мальтродекстрозу та інші складні цукри) на етанол. Економія енергоресурсів саме при затиранні - так, з цим згоден.
Ще раз повторюю - з патокою, а також цукром (інвертованим цукром, який розкладається на фруктозу та мальтозу, типу штучний мед, у англомовних він називається candy sugar) і медом існує безліч рецептів, і на виході буде легке-міцне пиво зі своєрідним смаком. Так само на смак дуже впливає і несолоджене зерно (пшениця/ячмінь/овес/жито/рис), не кажучи вже про солод з нього.
Але цього всього достатньо 5, максимум 10% від загальної кількості матеріалу, щоб отримати специфічний смак.
Так, як роблять наші пивзаводи (шурнути третину зерна та добити зверху амілазою, бо наявний солод не справляється з такою кількістю несоложеного матеріалу, або половину замінити патокою) - це звісно дічь.
 
Реєстрація
22.02.25
Місто
Львів
Паук, я не пивовар а тим більше не хімік. Зате по собі знаю одне, після вживання любих пив, де на етикетці вказано що в складі присутня мальтозна патока, у мене завжди печія, якої немає від Опілля, до прикладу.

А колєга ще років 15-20 тому стверджував що в нього зранку після Чернігівського завжди діарея.
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
в нього зранку після Чернігівського завжди діарея
-дайте жалобную книгу! У вас водка просроченая!
-Это как??? Что случилось?
-Ну я вчера выпил три бутылочки, так мне сегодня очень поплохело!!!
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Не знаю, не знаю... От в мене не болить голова після бюджетного літовського з АТБ та українського "Туборга". Від усього іншого - навіть від 0.5 л - болить. Не так щоб дуже, але відчувається.
 
Реєстрація
15.10.19
Місто
Жовті Води
Не знаю, не знаю... От в мене не болить голова після бюджетного літовського з АТБ та українського "Туборга". Від усього іншого - навіть від 0.5 л - болить. Не так щоб дуже, але відчувається.
Головне не пити нефільтроване, особливо українське бо там тільки назва нефільтроване. За Туборг згоден, ще не поганий Хенікен.
 
Реєстрація
12.12.10
Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
Паук, я не пивовар а тим більше не хімік. Зате по собі знаю одне, після вживання любих пив, де на етикетці вказано що в складі присутня мальтозна патока, у мене завжди печія, якої немає від Опілля, до прикладу.

Давно не пив пиво, але запамятав що саме від опілля в мене була печія. Якось спробую ще.
 
Реєстрація
21.09.15
Місто
Мариуполь => Тернопіль
Не знаю, не знаю... От в мене не болить голова після бюджетного літовського з АТБ та українського "Туборга". Від усього іншого - навіть від 0.5 л - болить. Не так щоб дуже, але відчувається.
Головне не пити нефільтроване, особливо українське бо там тільки назва нефільтроване. За Туборг згоден, ще не поганий Хенікен.
Додам ще Staropramen, мені подобається більше Туборга. Теж на ранок ок и майже не відрізняється від чеського оригинала
 

krebs83

Заброньований ухилянт
Реєстрація
30.09.08
Місто
Вінниця
Телефон
Poco F7
Козаки, а може все із-за того, що не пили пиво, в якого термін придатності 3-5 днів? Я намагаюсь пити те, в якого менший термін придатності
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
пиво, в якого термін придатності 3-5 днів?
Посміхнувся))))
Таке пиво це а) маркетолухова робота б) неможливість забезпечення чистоти в) часто, як і молоде вино, "різке"
Пиво, розлите в пляшки/кеги з дотриманням санітарних норм, може зберігатися декілька років (елі навіть при кімнатній температурі). Бо наявність вуглекислоти, алкоголю, невеликого тиску і дріжжів - саме по собі чудовий консервант, як і хміль. І воно, як і вино, з часом "округлюється", змінюючи свій смак на більш приємний. Особливо це помітно у темних-щільних сортів (портери/стаути ітп).
А ще є ламбіки (бельгійські сорти), які зброжуються у відкритих "тазах" весною, під час цвітіння дерев-кущів-рослин, і з них, разом з пилком, до пива попадає купа мікробіоти, яка вносить в пиво свій смак, і потім такому пиву треба з рік-другий відстоятися у пляшці, щоб "переробити" оте все, що потрапило туди під час бродіння.
Так шо не розповідайте про "3 дні"
 

SeLena

Шаровик-аматор
Реєстрація
06.10.11
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Козаки, а може все із-за того, що не пили пиво, в якого термін придатності 3-5 днів? Я намагаюсь пити те, в якого менший термін придатності
Теж так роблю. Купляю "Павлівське" та "Опілля Корифей" з кегів. Від фасованих тих же марок голова за дві години починає боліти та підвищується тиск; від розливного такого ефекту не має.
 
Реєстрація
20.01.25
Місто
Odesа
А сколько вы пьете, что голова болеть начинает и давление ?
Чисто интересно
У меня после пива голова болела, наверно ещё когда мы пили дешевое в полторашках студентами
Если выпить любого норм пива 4-5 бокалов, болеть точно не должно ничего
 
Реєстрація
13.05.22
Місто
Lutsk
Телефон
SGS21U+iPhone SE2
А сколько вы пьете, что голова болеть начинает и давление ?
Чисто интересно
У меня после пива голова болела, наверно ещё когда мы пили дешевое в полторашках студентами
Если выпить любого норм пива 4-5 бокалов, болеть точно не должно ничего
Доповідаю - 36 років. Гіпертонія - по замовчуванню (ВЛК - придатний і красивий). Голова на ранок болить від усіх варіацій "Чернігівського" від 0,5л і більше (менше 0,5 - заміри не проводились).
Доповідь закінчив.
 
Реєстрація
22.02.25
Місто
Львів
А сколько вы пьете, что голова болеть начинает и давление ?
У мене голова майже ніколи не болить, тим більше від пива. Точніше, може заболіти в потиличній частині на півгодини-годину під час найбільшої концентрації ацетальдегіда в крові, але це в 99% випадків відбувається вночі, коли сплю і тому болю не відчуваю.

Теж схильний до гіпертонії, але якось поміряв після 200 г кон'яку - 120/80. Зранку після забав, логічно, високий, 160/100.

Цікаво що зараз, у 61, похмілля майже ніколи нема, а в молодості страждав від нього жахливо, голова могла чи не весь наступний день розколюватися.
 
Зверху