Re: Какую карту какого банка выгодно взять для гривневых онлайн-расчетов? (не Приват)
Maxxx, і на кой бєс Вам оцей стрес? покиньте Укрсиб за 16 гривень місячно, а візьміть у них же Активні гроші +
Зацитує своє ж приватне повідомлення до форумчанина Юрий
Я цю картку використовую насамперед як картку, 5% річних на залишок для мене просто як приємне доповнення.
Почну з переваг, які згадаю
1) відкриття і обслуговування безкоштовне. в смислі - ну зовсім безкоштовне, ніяких платежів я не вносив і не вношу. в тому числі - оформлення додаткової картки того ж класу (див. нижче) теж надурняк.
2) карта не проста, а золота класом не Електрон (як у багатьох банків, де за Електрон ще й гроші здеруть), а Класік. хоч це трохи обрізаний Класік (Visa Classic Debit Econom), але оплатні сайти, як наші, так і буржуйські, різниці з "повним" Класіком ще ні разу не побачили. а от Електрон - часто-густо не приймають. тобто приймається до сплати добре, перевірено.
3) немаловажливий як для мене момент. Зарахування(!) коштів на картрахунок без комісій. Теж - коштів всіх, всяких і різних. Не так, як у інших банках, коли без комісії може поповнити тільки власник, тільки особисто, ще й тільки у відділенні банку з паспортом. а тут безнал - без комісії (я вебмані часом виводив). власник налом поповнює - без комісії. треті особи - без комісії, у тому числі якщо у них нема самої картки, а є тільки її реквізити.
4) непогана мережа банків-партнерів для зняття грошей у банкоматах (ясна річ, що без комісії). По цьому параметру, покриття "безкомісійними" банкоматами-партнерами і власною мережею, АГ+ вдєлують тільки Вільні гроші від Правекса, але у них нема вищеперерахованих смачняшок.
5) фіча, якою я ще не скористався, але яка в перспективі корисна, і за яку інші банки теж деруть гроші. Надання додаткової виписки по картрахунку або довідки про наявність та стан картрахунку для надання в сторонні організації - безкоштовно. тобто довідка для якогось там посольства чи консульства, для візи абощо - надурняк. спеціально уточнив цей пункт, коли оформляв картку.
Тепер несмачняшки.
1) найперша і найбільша. картка оформлюється тільки у Києві, і лише у кількох відділеннях (так звані експрес-відділення).
2) по тарифах. зняття у касах (саме у касах) дорого - мінімум 25 гривень. у валюті - безкоштовно.
3) залишок на чек у своєму банкоматі - 30 копійок. на екран безкоштовно. у чужих банкоматах (у тому числі у партнерів) - щось теж дофіга, навіть на екран.
Про інтернет-банкінг нічого сказати не можу, я ним не користуюся принципово, він грошей коштує. Але! оскільки дзвінки на 0-800 з КС і Білайн щас безкоштовні, то принаймні перевірку балансу теж маємо задурно - дзвонимо 0 800 *скількись там* і у автоматичному режимі перевіряємо залишок.