«Київ Цифровий» — електронний квиток у Києві

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Е-квиток

Місто: Київ
Запуск: 1.11.2018 (тест), 1.07.2021 (промислова експлуатація)
Сайт: https://transport.kyivcity.gov.ua
Особистий кабінет: https://id.kyivcity.gov.ua/ui/login.html
KyivApp для iOS, Android: https://app.kyivcity.gov.ua/start
База знань: http://wiki.1551.gov.ua/x/0wGpAg
Види транспорту: метро, швидкісний трамвай, фунікулер (турнікети), автобус, тролейбус, трамвай (валідатори і контролери)
Способи оплати:
  • Картка киянина: для пільговиків поїздки безкоштовні, але картку потрібно прикладати до турнікета чи валідатора
  • Банківська картка: тільки безконтактні MasterCard/Visa/Простір чи Apple/Google/Garmin Pay, 8 грн за поїздку, тільки жовті чи нові високі турнікети метро, а також весь комунальний наземний транспорт
  • Разовий квиток: з QR-кодом, 1 поїздка, ціна 8 грн, короткий термін дії (2 тижні), діють на валідаторах (трамвай, тролейбус, автобус) та на частині турнікетів, обладнаних сканером
  • Смартфон: щоб оплатити проїзд, потрібно придбати квиток у «Київ Цифровий» та просканувати QR-код на екрані смартфону в турнікеті чи валідаторі. Доступні тільки разові квитки за 8 грн
  • Картка Kyiv Smart Card чи «Київ Цифровий» : синя, до 100 поїздок, ціна поїздки від 8 до 6.50 грн (при купівлі 50 шт), ціна картки 50 грн, не повертається, діє всюди, крім жовтих турнікетів для банківських карток
Де купити картку: каси станцій метро, Т-кіоски, термінали
Де поповнити картку: каси та термінали на станціях, застосунок Київ Цифровий, термінали та сайт EasyPay, бот у Телеграм
Гарантії: у транспортної картки є гарантійний строк 12 місяців і у разі виявлення користувачем несправності в роботі користувач має право на заміну картки
Де купити разовий квиток: термінали у метро і сторонніх мереж (паперові квитки), Приват24 (код на екрані), застосунок «Київ Цифровий» (код на екрані)
Термін дії поїздок: 12 місяців з дати останнього використання поїздок на картці, 2 тижні у квитка з QR-кодом
 
Причина: оновлення: +банківські картки в наземному транспорті, -міська електричка
Останнє редагування модератором:

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Реєстрація
02.03.08
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
Мне нравится идея е-билета. Но алгоритм реализации словно сам Кличко прописал. Отключить аатоматы с жетонами. Оставить одно окно на продажу жетонов.
Отключить автоматы с жетонами - это вообще не про реализацию ебилета.
Реализация норм, купил как только повилось и все время езжу, работает отлично, пополнение онлайн. Чего тебе еще надобно, хороняка:D
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
19.02.16
Місто
Киев
Причем здесь Кличко?
Раз Клички "подписывается" за внедрение е-билета и приписывает его к своим заслугам на ряду с ремонтом мостов, как он может быть не причём?
Видео я искать не буду, но все хорошие новости о е-билете от имени Кличка:
https://www.pravda.com.ua/rus/news/2018/12/23/7202109/
https://ru.slovoidilo.ua/promise/24530.html
Плохие же от КГГА:
https://fakty.ua/321632-vvedenie-e-bileta-v-kieve-otkladyvaetsya-nazvana-prichina
Раз подписывается, значит и критика должна быть в его адрес.

Добавлено через 27 минут
Отключить автоматы с жетонами - это вообще не про реализацию ебилета.
Реализация норм, купил как только повилось и все время езжу, работает отлично, пополнение онлайн. Чего тебе еще надобно, хороняка:D
Например иметь возможность воспользоваться тем же е-билетом так, чтобы не стоять в очереди до турникета. Внедрение системы оплаты проезда подразумивает в себе возможность воспользовпться услугой незамедлительно. Первая преграда возникает при входе в метро, когда пробиваешься через толпу людей в кассу за жетонами. Вторая преграда - очередь к турникетам из-за зелёных карт, которые засчитывают поездку лишь после продолжительного прикладыванию к терминалу, и людей, которые выискивают "а какой же турникет принимает жетоны", так как кто-то не додумался над заветным турникетом повесить вывеску.
Третья преграда - отсутствие в продаже е-билета на каждой станции метро. Самым упрямым просто впадло ехать на конечную за картой.
Четвёртая - даже если и купил карту, то пополнить её в метро нет возможности. Терминалы стоят, а вот никто их не подключает. В итоге продажа-пополнение-использование для особо одарённых представляет из себя невыполнимый квест. Мне уже легче выйти на работу на 30 минут позже и уйти на 30 минут позже, чтобы не стоять в толпе.
Раз у нас в метро можно оплатить проезд банк.картой/жетоном/е-билетом/проездым, тогда и все виды оплаты должен принимать каждый турникет.
Ну а "вспомнить" про льготников и школьниках в за месяц до запуска - позор ещё тот.
Повторюсь, что давно карту купил, пополняю сидя в ванной и радуюсь возможности расплачиваться в любом транспорте, но внедрение системы - через попу.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
15.12.15
Місто
Київ
Телефон
Pixel 7 Pro
Заметил последнюю неделю стало очень много кондукторов на автобусных маршрутах, откуда их поснимали уже давно. И контроль уже не по 2-3 ходят, а по 4 человека. Возвращают всёвзад?
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Заметил последнюю неделю стало очень много кондукторов на автобусных маршрутах, откуда их поснимали уже давно. И контроль уже не по 2-3 ходят, а по 4 человека. Возвращают всёвзад?
Це б краще було в міський транспорт написати. Про збільшення контролю йшлося і в реалізації є квитка, бо кондукторів мало не бути. Але оскільки текстовий період затягується, то й кондуктори лишаються.
Справна оплата проїзду у нас буде лише тоді, коли як у Білорусі будуть бригади контролерів із поліцією ходити і неплатників від разу до автозаків саджати. Жорстко, але ефективно.
 

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
...Справна оплата проїзду у нас буде лише тоді, коли як у Білорусі будуть бригади контролерів із поліцією ходити і неплатників від разу до автозаків саджати. Жорстко, але ефективно.
І не "жорстко", а цілком нормально. Орднунґ має бути!
"Жорстко" – це розстріл замість автозака. Теж, доречі, варто було б розглянути. Досвід є. Спитайте у австрійських художників.
 
Реєстрація
03.01.11
Місто
Киев
Телефон
Самсунг
Сколько контролеров имеют прибор для считывания валидаторов?
 
Реєстрація
03.01.11
Місто
Киев
Телефон
Самсунг
Пару раз видел без прибора.Проверка на честность?
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Не просто ж так перенесли кінець тестового періоду...
 
Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
На 10-мільйонного пасажира е-квитка чекає нагорода
Найближчими днями відбудеться 10-мільйонна поїздка, сплачена у громадському транспорті Києва з допомогою Kyiv Smart Card. Із цієї нагоди команда проєкту підготувала подарунок для пасажира, який здійснить цю поїздку. Про це повідомили у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій.

На власника картки чекає винагорода: 100 безкоштовних поїздок, світшот Kyiv Smart City та сюрприз, про який власник картки дізнається у день вручення подарунків.

Е-квиток – це економно та зручно. Тож Департамент інформаційно-комунікаційних технологій закликає користуватися сучасним способом оплати проїзду та не згаяти свого шансу виграти подарунок!
 

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Реєстрація
14.02.08
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
  • Like
Реакції: idea

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Лише 13% пасажирів столичного метро продовжують користуватись жетонами
Лише 13% пасажирів користуються жетонами у столичному метро. Про це повідомили у КП «Київський метрополітен».

Як наголосили у підприємстві, до зимових свят QR-квиток для разових поїздок повністю замінить застарілий пластик.

Уже сьогодні можна користуватися електронним квитком, а при його поповненні на 50 поїздок вартість кожної становитиме 6,5 грн.

Нагадуємо, що оплатити поїздку у громадському транспорті можна за допомогою єдиного електронного квитка (Kyiv Smart Card, разовий QR-квиток) або картки киянина.
Е-квитком у столичній підземці щодня користуються майже 130 тисяч пасажирів
Щодня е-квитком у підземці користується майже 130 тисяч пасажирів, що становить майже 9% від загальної кількості. Про це під час прес-брифінгу повідомив заступник начальника КП «Київський метрополітен» Дмитро Пеклун.

За його словами, система е-квитка вже працює на усіх станціях, а у найближчі кілька місяців з обігу будуть виведені жетони.

«Разова поїздка реалізовуватиметься через QR-квиток. Сьогодні скористатися QR-квитком уже можна на станціях «Кловська», «Льва Толстого», «Почайна», «Сирець», – зазначив Дмитро Пеклун.

Він нагадав, що наразі у метрополітені пасажир може придбати KyivSmartCard у касах на 10 станціях. Після підключення оператором запланованої кількості автоматів із продажу та поповнення KyivSmartCard пасажир зможе обслуговуватися самостійно без залучення касира як зайвого посередника.
У листопаді придбати та поповнити Kyiv Smart Card можна буде на всіх станціях метрополітену
У листопаді придбати та поповнити Kyiv Smart Card можна буде на всіх станціях метрополітену. Про це під час прес-брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Він також розповів, що запуск електронного квитка у промислову експлуатацію та повне скасування готівкової оплати проїзду заплановано на квітень 2020 року. Нагадаємо, що е-квиток вже повноцінно працює у громадському транспорті столиці.

«Щодня пасажири здійснюють в середньому 250 тисяч поїздок із допомогою Kyiv Smart Card. А пільговики 460 тисяч разів використовують «Картку киянина» для проїзду. Водночас, потребує вирішення питання перевезення окремих пільгових категорій пасажирів. Зокрема, на державному рівні має бути прийняте рішення щодо компенсації проїзду пільговиків, не зареєстрованих у Києві. Тому КМДА прийняла рішення до цього моменту подовжити можливість сплачувати за проїзд двома способами: як е-квитком, так і засобами оплати старого зразка. Ми продовжуємо вдосконалювати е-квиток, адже він має бути зручним для кожного пасажира», – розповів Юрій Назаров.

Окрім того, серед причин продовження дослідної експлуатації е-квитка – необхідність завершення встановлення турнікетів для зчитування QR-квитків у метрополітені. Це планують зробити до лютого 2020 року.

За словами Юрія Назарова, у лютому всі автомати самообслуговування для продажу та поповнення е-квитка на станціях метро будуть підключені. Відповідно для проїзду в метро та наземному транспорті з лютого можна бути придбати та поповнити тільки е-квиток.

У березні 2020 року планують випустити 100% електронних учнівських квитків.

Запуск електронного квитка у промислову експлуатацію та скасування готівкової оплати проїзду заплановано на квітень 2020 року.
 
Останнє редагування:

gen

Реєстрація
15.06.18
Місто
Київ
ПриватБанк запустив сервіс поповнення KyivSmartCard та проїзних у столичному метро

ПриватБанк запустив новий сервіс поповнення транспортних карток KyivSmartCard і проїзних у столичному метро. Як повідомив заступник керівника напрямку платежів і переказів ПриватБанку Артем Фесько, поповнити KyivSmartCard і проїзні тепер можна у всіх терміналах самообслуговування ПриватБанку, встановлених у фоє станцій столичного метрополітену.

Онлайн-сервіс поповнення транспортних карток і проїзних працює в мобільному Приват24, меню «Транспорт» –> «Київ». Для клієнтів, які не користуються KyivSmartCard, працює Telegram-бот і купівля разових QR-квитків у Приват24.
 
  • Like
Реакції: idea

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
«Ми продовжуємо кампанію технічного оснащення метрополітену для роботи е-квитка. Зараз вже 339 турнікетів із 361 зчитують Kyiv Smart Card. Продовжується встановлення автоматів для купівлі та поповнення карток. І вже незабаром метро стане ще доступнішим для нерегулярних пасажирів, які використовують разові поїздки, а не поповнюють картки. Протягом тижня турнікети для QR-квитків з’являться у 14 вестибюлях на 11 станціях метро», – зазначив Юрій Назаров. Наразі QR-квитком можна скористатися на станціях «Площа Льва Толстого», «Почайна» та «Сирець».
 
Зверху