«Луснув» черговий український банк

Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
Реєстрація
30.03.10
Місто
Миколаїв,0512
Телефон
Redmi 5Plus,Redmi Note8T
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб
Розмір гарантованої суми відшкодування: 600 000 грн
На період дії воєнного стану держава гарантує виплату 100% сум усіх вкладів населення
Сайт: http://www.fg.gov.ua
Вікіпедія: стаття
Гаряча лінія: 0-800-308-108 та 044-333-36-55
Відповіді на найбільш поширені питання вкладників
Кошти, які фонд не відшкодовує
ФОНД НЕ ВІДШКОДОВУЄ КОШТИ:
1) передані банку в довірче управління;
2) за вкладом у розмірі менше 10 гривень;
3) за вкладом, підтвердженим ощадним (депозитним) сертифікатом на пред’явника;
4) розміщені на вклад у банку особою, яка є пов’язаною з банком особою або була такою особою протягом року до дня прийняття Національним банком України рішення про віднесення такого банку до категорії неплатоспроможних (у разі прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку з підстав, визначених частиною другою статті 77 Закону України «Про банки і банківську діяльність», – протягом року до дня прийняття такого рішення);
5) розміщені на вклад у банку особою, яка надавала банку професійні послуги як аудитор, оцінювач, у разі, якщо з дня припинення надання послуг до дня прийняття Національним банком України рішення про віднесення такого банку до категорії неплатоспроможних не минув один рік (у разі прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку з підстав, визначених частиною другою статті 77 Закону України «Про банки і банківську діяльність», – один рік до дня прийняття такого рішення);
6) розміщені на вклад власником істотної участі у банку;
7) за вкладами у банку, за якими вкладники на індивідуальній основі отримують від банку проценти за договорами, укладеними на умовах, що не є поточними ринковими умовами відповідно до статті 52 Закону України «Про банки і банківську діяльність», або мають інші фінансові привілеї від банку;
8) за вкладом у банку, якщо такий вклад використовується вкладником як засіб забезпечення виконання іншого зобов’язання перед цим банком, у повному обсязі вкладу до дня виконання зобов’язань;
9) за вкладами у філіях іноземних банків;
10) за вкладами у банківських металах;
11) розміщені на рахунках, що перебувають під арештом за рішенням суду;
12) юридичних осіб;
13) за вкладом, задоволення вимог за яким зупинено відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
Юридичні та фізичні особи, кошти яких не гарантовано, після прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку мають право заявити Фонду про свої вимоги до банку. Задоволення таких вимог здійснюється за рахунок коштів, одержаних в результаті ліквідації та продажу майна банку у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Детальніше про те, як заявити вимоги до банку див. у розділі «Кредиторам».
Виведення банків з ринку (список)
Законодавство
Питання та відповіді про гарантування вкладів фізичних осіб (у форматі.pdf)
Гарантування вкладів фізичних осіб в Україні (у форматі.pdf)
Поради вкладникам. Що робити, якщо банк став неплатоспроможним? (у форматі.pdf)

Рейтинг стійкості банків за підсумками 1 квартала 2022 від Мінфін
Перелік банків-агентів
Перелік відібраних банків-агентів Фонду гарантування вкладів, підключених до Автоматизованої системи виплат:
- АТ КБ «ПРИВАТБАНК»*: https://privatbank.ua/;
- АТ «Ідея Банк»: https://www.ideabank.ua/;
- АТ «ПРАВЕКС БАНК»: https://www.pravex.com.ua/;
- АТ «КРЕДОБАНК»: https://kredobank.com.ua/;
- АБ «УКРГАЗБАНК»*: https://www.ukrgasbank.com/;
- АТ «ПУМБ»*: https://www.pumb.ua/;
- АТ «ТАСКОМБАНК»: https://tascombank.ua/;
- Акціонерний банк «Південний»*: https://bank.com.ua/;
- АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК»: https://www.universalbank.com.ua/;
- АТ «Ощадбанк»: https://oschadbank.ua;
- АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ»: https://www.bisbank.com.ua/;
- ПАТ «КБ «АКОРДБАНК»: http://www.accordbank.com.ua/.

*банк також виплачує гарантоване відшкодування від Фонду дистанційно, без відвідування відділення банку-агента.
 
Причина: 600, 100%
Останнє редагування:

vitaminC

сальце, м'ясце, вітамінЦЕ
Реєстрація
31.10.17
Місто
Україна
Телефон
old NOKIA onelove
Реєстрація
12.11.22
Місто
Одеса
якщо це Фінбанк який за рішенням НБУ було ліквідовано https://bank.gov.ua/ua/news/all/nat...nkivsku-litsenziyu-ta-likviduvati-pat-finbank ще в 2017 році, то виглядає на те, що ця новина ідіотський піар БЕБ - бо в суді ця справа розвалиться за строком давності
Там описані події починаючи з 2015 року. Мабуть і є з 2015 по 2017.
пишуть що за ч3 Ст 212 строк притягнення 10 років.
тобто могуть і притягнути при бажанні
 

vitaminC

сальце, м'ясце, вітамінЦЕ
Реєстрація
31.10.17
Місто
Україна
Телефон
old NOKIA onelove
хоча я не є фахівцем в питаннях щодо ліквідації банків, але щось мені інтуіція підказує, що при ліквідації банку за рішенням НБУ складаються сотні різних документів, призначаються управителі тимчасова адміністрація ФГВФО, проводяться сотні перевірок, сотні ліквідаційних актів, документів в тому числі від податкової служби, сотні інших фінансових/адміністративних звітів, та інше.

отже - в квітні 2017 року банк ліквідовано, ніяких підозр, ніяких кримінальних справ, ніяких документів щодо несплати податків керівництву банка не надано - в серпні 2023 року клоуни з БЕБ не надають готову справу а лише вручають підозру колишньому керівництву банку, що на думку БЕБ не сплачено якісь податки шість років тому.

дивимось статтю 44 Податкового кодексу - обов'язок зберігати документи три роки "Платники податків зобов’язані забезпечити зберігання документів та інформації пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом визначених законодавством строків, але не менше 1095 днів". подовжені строки 1825 днів, 2555 днів щодо обов'язку зберігання внесені лише в цьому році, вступили в дію в квітні 2023 року. ці норми закону не діють на події 2017 року.

зараз ця колишня керівниця банку правомірно заявить - я нічого не порушувала, усі документи були надано в 2017 році, ніяких порушень не було виявлено, уся податкова інформація зберігалися протягом трьох років як того вимагає закон, ніяких документів про порушення в 2017, в 2018, в 2019, в 2020 році мені не вручено, після чого вся податкова документація була знищена, і ці факти повністю на її користь. + до цього адвокати найдуть десятки процесуальних порушень в діях рукожопів БЕБ які не вміють нічого, окрім отримувати відкати та надувати щоки.

далі суд відмовить БЕБ бо це економічний злочин і які докази? БЕБ саме собі намалює довідки 2023 року про порушення, податкова намалює сама собі відомості 2023 року про порушення, експертизи намалюють собі збитки в мільйони 2023 роком і що? а де ці докази були в 2017, в 2018, в 2019, в 2020 році? в суді ця справа розвалиться. але БЕБ напише звіт як вони сумлінно борються з порушниками і суд поганий.

припустимо телефонний дзвінок від смотрящіх з вулиці Банкова щоб український суд засудив колишню керівницю банку. ок, в такому разі колишня керівниця програє суди в Україні, але легко і невимушено виграє Європейський суд.
 
Реєстрація
12.11.22
Місто
Одеса
vitaminC, буде політична воля і доцільність - сяде.
буде політична воля щоб не сіла - не сяде
Навіщо взагалі ті закони з кодексами читати і щось тлумачити? )))
Головне який і звідки дзвінок отримають необхідні люди 😂
 

vitaminC

сальце, м'ясце, вітамінЦЕ
Реєстрація
31.10.17
Місто
Україна
Телефон
old NOKIA onelove
колишня керівниця банку не сяде. немає ані законних підстав, ані доказової бази для цього. якщо її спробують "по дзвінку" засудити в Україні, то Європейський суд колишня керівництва банку виграє.
 
Реєстрація
30.03.10
Місто
Миколаїв,0512
Телефон
Redmi 5Plus,Redmi Note8T
У кого в Конкорде застряли бабки? Выплаты вот-вот начнутся
Фонд гарантування розпочинає виплати вкладникам банку Конкорд
В понеділок, 21 серпня, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає виплату гарантованого відшкодування вкладникам банку Конкорд за договорами банківського вкладу незалежно від закінчення строку дії та за договорами банківського рахунку. Про це повідомляє пресслужба Фонду.
Відповідне рішення ухвалено виконавчою дирекцією Фонду 17 серпня 2023 року.

На банк Конкорд поширюються 100%-гарантії за вкладами відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», що набрав чинності у квітні 2022 р.

Нагадаємо, стовідсоткові гарантії за вкладами діятимуть для банків, рішення про виведення яких буде ухвалено упродовж дії воєнного стану та трьох місяців після його завершення.

«Фонд виплатить вкладникам банку Конкорд відшкодування у повному розмірі вкладів, включаючи відсотки, нараховані на кінець дня 1 серпня 2023 року. Загальна сума гарантованого відшкодування у цьому банку становить 639 млн грн.

Це вже усталена практика Фонду — розпочинати виплати вкладникам ще до того, як спливає граничний термін початку виплат. Крім того, на сьогодні уже 5 банків-агентів Фонду дають змогу отримати гарантовані виплати дистанційно, без відвідування відділень банків. Незабаром виплати Фонду здійснюватимуться також через «Дію», — заявила заступник директора-розпорядника Фонду Наталія Рудуха.

Як отримати відшкодування​

Виплати коштів вкладникам здійснюються через 12 банків-агентів Фонду, що підключені до Автоматизованої системи виплат.

Отримати відшкодування вкладники можуть безпосередньо у відділенні одного з цих банків, звернувшись до обраного відділення з:

  • паспортом або іншим документом, що посвідчує особу,
  • довідкою ІПН.
Також отримати виплату можна дистанційно, через 5 зі згаданих банків-агентів:

Вклади в інвалюті​

Вклади в іноземній валюті відшкодовуються у гривні за курсом НБУ, встановленим на кінець дня 1 серпня 2023 року.
 
  • Like
Реакції: Howl
Реєстрація
12.11.22
Місто
Одеса
vitaminC, ти так віриш в верховенство право в нас?
чисто теоретично, так й практично, можна при бажанні «зверху» посидіти тут кілька років, а вже потім всіх перемогти десь в європейських судах
 

chelavek

Слава Україні !!!
Реєстрація
03.07.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone (KS/UMC)
По тримісячним депо був цікавим
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
 

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Він продавав дешевше. На чому він заробляв?
(підозра щодо) вимивання коштів з банку (тобто збитки) та шахрайство або відмивання коштів бенефеціару (який отримував прибутки купуючи облігації за заниженими цінами). Наскільки я розумію, то перекладали кошти з банку на рахунки бенефеціара по схемою продажу (облігацій) за заниженою ціною. "Націоналізувати збитки та приватизувати доходи"

Банк потім може збанкрутувати, а кошти вкладникам повертатиме фонд гарантування за наші податки
 
Останнє редагування:

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Вкладники збанкрутілих банків можуть повернути кошти в Дії — запустили з Фондом гарантування вкладів нову послугу.

Тепер не потрібно ходити в банки та витрачати зайвий час, щоб отримати гарантоване відшкодування зі збанкрутілих банків. З будь-якого селища чи містечка подаєте заяву в Дії та отримуєте гроші на свій рахунок протягом трьох днів.

Зараз послуга доступна для вкладників 34 банків, що збанкрутували. Загалом маємо 1,4 млн рахунків на 3,2 млрд грн, які потрібно відшкодувати.

Продовжуємо будувати найзручнішу цифрову державу у світі, щоб кожен українець отримував послуги зручно й просто. Без бюрократії та корупції.
 
Реєстрація
03.07.16
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 11 Pro
НБУ ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "УКРБУДІНВЕСТБАНК"

7 вересня 2023 року його було віднесено до категорії неплатоспроможних через невиконання вимоги щодо усунення порушень банківського законодавства України та нормативно-правових актів НБУ протягом визначеного строку після віднесення банку до категорії проблемних.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
У Києві судитимуть колишнього голову збанкрутілого Євробанку та його заступника
У межах слідства на майно обвинувачених накладено арешт.


 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
У Києві судитимуть колишнього голову збанкрутілого Євробанку та його заступника
У межах слідства на майно обвинувачених накладено арешт.


Багато майна у них лишилося?
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Буває і таке:

Фонд гарантування повністю розрахувався із вкладниками банку "Аркада"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив задоволення всіх вимог кредиторів банку "Аркада".
Відповідне рішення виконавча дирекція Фонду затвердила 5 лютого, повідомляє пресслужба установи.
У Фонді гарантування зауважили, що після цього на балансі банку залишилось нереалізоване майно, його можуть повернути акціонерам банку у випадку подання відповідної заяви.
 
Реєстрація
30.03.10
Місто
Миколаїв,0512
Телефон
Redmi 5Plus,Redmi Note8T
Очередной банк уходит, но без ВА и ликвидации.
Банк Альпари прекращает существование
Самый маленький украинский банк Альпари, который хотела купить Укрпочта, прекращает существование. Об этом сообщила пресс-служба банка.

«Поскольку наше банковское учреждение находится в процедуре прекращения осуществления банковской деятельности без прекращения юридического лица, предоставление банковских услуг в настоящее время ограничено. Существующие счета постепенно закрываются, новые счета не открываются», говорится в сообщении.
План прекращения банка уже одобрен Нацбанком. Решение о прекращении банковской деятельности было принято 12 декабря 2023 года.
Альпари является самым маленьким банком в Украине, по состоянию на 2021 год у него было только 1 отделение.
Объем его чистых активов составил лишь 193,4 млн грн (0,007% от активов банковской системы).
В банке было 6176 вкладчиков, державших на его счетах 679 млн грн. По итогам 2023 года банк получил 6 млн грн убытка.
Владельцем 100% акций банка является Бахтари Хедаятоллах, гражданин Украины, проживающий в ОАЭ.
В 2021 году «Укрпочта» достигла договоренности о покупке банка за 260 млн грн, позже она даже получила разрешение Мининфраструктуры на покупку банка.
Впрочем, из-за того, что «Укрпочта» и Мининфраструктуры так и «не устранили все недостатки в документах», на которые указывал НБУ, регулятор не согласовал это соглашение и вернул обратно «Укрпочте» пакет документов на покупку Альпари без принятия решений 29 мая 2023 года.
 
Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
Зверху