Інститут національної пам'яті

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Кабінет міністрів призначив Олександра Алфьорова головою Українського інституту національної пам’яті.

Джерело: Міністерство культури та стратегічних комунікацій України

Деталі: Алфьоров – український історик, теле- та радіоведучий, громадський та військовий діяч.

З 2010 року був науковим співробітником Інституту історії України НАН України. Він є автором, співавтором та упорядником 15 книг і понад 100 наукових статей.

З початком повномасштабного вторгнення став офіцером ССО "Азов-Київ", з вересня 2022 року – офіцер 3-ї окремої штурмової бригади, начальник групи гуманітарної підготовки та інформаційного забезпечення відділення психологічної підтримки персоналу. Має звання майора запасу. Одночасно був головою експертної групи з дерусифікації в Києві.

Нагадаємо, колишнього голову інституту національної пам'яті Антона Дробовича Кабінет міністрів України звільнив із посади 13 грудня. Рішення на засіданні уряду ухвалили у зв'язку із закінченням його строку на посаді.

Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
Можливо топікстартер і мав на увазі застовбити цю гілку виключно за заглавною держустановою (може й ні, хтозна), але назва в неї, як на мене, якраз підходяща для куди більш різноманітно-обширного контенту, тематично пов'язаного з історією України – історичні події/факти, видатні/відомі персони тощо. Отже, почну мабуть...
---------
Учора був ДН однієї цікавої людини, про яку й не чув раніше.
"... З 12 років Вільгельм Габсбург жив у місті Живець у Західній Галичині. «Там я перший раз почув про Українців, – писав у мемуарах Василь Вишиваний, – Поляки називали їх «Русіни» і висказувалися про них, як про розбишаків, бандитів. Я свято вірив, що Українці, які так недалеко від Живця живуть, це дійсно розбишацьке племя. В 17 році життя довелося мені поїхати в гуцульські гори. Їхав через Львів і Станиславів інкогніто. Вражіння з гуцульських гір мав чудесне…В Ворохті зустрів гуцула-селянина…я замешкав у нього. Їздив скрізь, шукаючи українських розбишаків. Але надармо. Це мене розчарувало. Від тоді я зовсім змінився і до Живця вернув іншим, як виїхав»..." ©
...отакий був стрьомний хлопець 🙂

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Дивно. Навіть не заглиблюючися в українську історію, я про цю постать чув принаймні в контексті міфологізації національно-визвольних змагань.

Моє враження, що наївність завадила Вишиваному зробити суттєвий внесок в політик молодої української держави.

Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
Дивно. Навіть не заглиблюючися в українську історію, я про цю постать чув принаймні в контексті міфологізації національно-визвольних змагань.
ОК, мабуть тре було сформулювати інакше - ...не пам'ятаю, щоб чув раніше... воно може десь колись і проскакувало, але геть не зачепилось у комірках пам'яті 🤷‍♂️ ... чи стерлося при "оптимізації дискового простору"😉

Зверху