А чи не дуже в пана завищені сподівання за ≈ 6 долл. США на місяць? ))
ні. Бо ціни у нас навіть вищі ніж закордоном. Але наша публіка про це не знає.
Бо у нас в провайдерах сидять здебільшого бидло (маю на увазі не клієнтів або співробітників, а саме не компетентний персонал в зону відповідальності котрого входить забезпечення безперебійної роботи та розвитка мережі), або знайомі працевлаштовані по блату (особисто таких знаю).
Бо у нас шлють у сраку (чемно, а можуть і не чемно), або запускають "дурочку" з перекидуванням відповідальності за якість послуг з одних некомпетентних та не маючих повноважень осіб на інших, і чекають "мож пронесе". Коли у той самий час міжнародні міжконтинентальні корпорації на аргументований запит клієнта з України для тієї України роблять більше, ніж українські директора та технічні працівники до повноважень яких входить підтримання та розвиток мереж.
Що під цим мається на увазі?
А те, що були реальні приклади коли дзвонили нашим довбонутим провайдерам напряму з Європи технічні спеціалісти після чисельних письмових заяв вирішувати проблему на боці українського провайдеру (де як зазначено вищє - слали в сраку, або ігнорували). І тіки після цього коли Європейський пан подзвонив (його до цього декілька разів також послали нахєр, та проігнорували) - то у той самий день конфіги змінили та суттєво покращили якість послуг для сотен тисяч абонентів в Україні. (це я про тріолан якщо що)
І це на кожному кроці.
Бо багато людей взагалі не розуміють що той інтернет що в них є зараз дорожче у багато разів ніж інтернет такої ж якості в інших країнах. І нажаль це стало нормою для користувача.
Норма де порушені усі експлуатаційні умови на більшності точок підключення. Де висять кабелі. Де все тягнеться слава богу не через двері сусіда (перекриваючи вхід до оселі), де не прибирають за собою. Де працівники взяті з вулиці, яких за декілька місяців натягали - і тепер вони "спеціалісти", котрі через вентиляцію затягують кабелі. Де провайдер працює як громовідвід на клієнтські компи, й так далі.
Де можна зайти у кожну будівлю де людям похєр на самих себе та оточуючих та побачити соплі з кабельного, домофону, інтернету.
Де з іншого під'їзду може тягнутися вита пара для заживлення ящику в іншому. Де пхнуть провода не через кабель канали, а кожна дірдочка для кожного кабелю, і стіна зруйнована, або понівечена 50 на 50см, коли могли б хєрануть нормальний (попередньо договорившись) канал для кабелів для усіх провайдерів. Де немає підтримки порядку. Де шави з обладнанням на виворіт з кишкам та тримаються на соплях десь на даху. Де ящики відкриті. Де заживлені незаконно до будинку (без договіру, та виконання вимог) силові кабелі до яких під'єднують все що захочуть. Де з недавна взагалі почали ставити в умови від -20 до +80 батареї котрі від 10 до 50 працють, інакше порушення експлуатації може призвести до трагедії (займання, пожежа не дай боже) тощо. І таких прикладів я можу навести дуже багато.
І якщо так само робили би й у світі (так роблять, але не більшість) то коштувало би це щє б дешевше ніж коштує наш інтернет в Україні.