Ніколи не купував не нові АКБ, але зараз зацікавився цим питанням.
Бачу 3 оголошення ніби то від різних продавців, але з тим самим текстом.
OLX.ua — купівля/продаж товарів на сервісі оголошень України. Велика база оголошень у розділах: нерухомість, робота, транспорт, послуги та багато іншого на OLX.ua!
www.olx.ua
OLX.ua — купівля/продаж товарів на сервісі оголошень України. Велика база оголошень у розділах: нерухомість, робота, транспорт, послуги та багато іншого на OLX.ua!
www.olx.ua
60 грн.: Найнижча ціна!!! 3 пелюстками для пайки+10грн на елементі!! Також надаю послуги контактного зварювання!!! 18650 LG E1 (LGABE11865) мають підвищену напругу (4,35 на повному заряді, 3,75 номінальну),...
www.olx.ua
Всі помічені як "бізнес", стан АКБ "новий". Кількість продажів 100-500+
Про внутрішній опір - жодного слова.
Не побачив фото АКБ без пелюстків з боків, тому вирішив написати дуже прості питання:
Доброго дня.
Вони нові (без слідів зварки) чи з розбірки (з пелюстками або без них)?
Ціни для роздрібу відрізняються?
Продавець (сам Ілон Маск!) побачив моє повідомлення десь через годину, але нічого не відповів навіть через 2 доби.
Я поставив занадто тупе питання чи йому соромно писати що в оголощенні зазначена брехня?
В оголошенні іншого бізнес-продавця:
www.olx.ua
також вказано що АКБ нові, але присутня ще й загадкова фраза "праваючий внутрішній опір" ЩО!?!?!?
В іншого бізнес-подавця теж вказан новий стан, але на фото є сліди зварки:
60 грн.: 60 грн.: Акумулятори 18650 LG 3400 mah li-ion 5A , найкращий варіант для повербанків, ліхтариків, збірок, тощо, любі перевірки з вашої сторони. Найнижча ціна в Україні, ми прямий постачальник з Євро...
www.olx.ua
В іншого бізнес-продавця чесно вказано що АКБ не нові, але зазаначено що всі на ємність не тестують. Нічого про внутрішній опір:
www.olx.ua
Чи варто витрачати на них час та гроші?
Я розумію що дійсно буваюсь випадки, коли в новій батареї не працює плата захисту, але мені здається що простіше та дешевше замінити її, ніж розбирати батарею для продажу окремих елементів. Також розумію що є безліч старих (2016-2018 рік) батарей електромобілів, в яких дуже знизилася ємність. Їх тільки дербанити.
Але походження АКБ з платкою захисту та роз'ємчиком на дротах для мене залишається загадкою. Хіба що якість електронні цигарки.
І відразу відповідь чому саме ця модель LG LGABE11865. Тому що я не знайшов в новому стані АКБ з номінальною напругою 4.35 В. І саме такі були в планшеті Lenovo, але не просто перестали тримати заряд, а 3 паралельних елементи увійшли в стан КЗ та ще й порепались. І так буває часто в цьому планшеті. Чим їх ще можна замінити - не розумію. В данному випадку неякісний АКБ може спричинити пожежу. А так я мав намір потестувати 1 єлемент в розібраному стані під напругою 4.35 В. Якщо щось не так - залишив би їх для ліхтариків.
З новими АКБ у багатьох продавців теж можуть бути проблеми: