Акумулятори для мобільних телефонів

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Раніше всі телефони взагалі ставив заряджати на всю ніч(а це ж типу вбиває АКБ😏) Все рівно 2-3 роки і або зміна девайсу, або заміна АКБ...
Убьёт одновременная зарядка и интенсивное использование. А не сам факт всеношной.

Рубрика вредных советов, на примере ноута - Как гарантированно убить делловский аккум: Берем 65w зарядку для ноута требующего 90w, ноут ругнётся, что "мощности мало, но на пониженных будет работать", жмем F1 пользуемся пару дней-неделю с подключенным аккумом.
Готово.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
drmz, я намагаюся ставити телефон на зарядку і не чіпати його до 100% Максимум це музика через блютуз навушники. А нагрів телефона в таку спеку це ще й чохли, котрі створюють парниковий ефект...

Місто
Łódź
Телефон
Xiaomi 12X 8/128
Убьёт одновременная зарядка и интенсивное использование. А не сам факт всеношной.
Погоджуюсь. Дуже часто заряджав вночі, акуми служили довго, жодних проблем не було. Правда, заряджаю у вимкненому стані. Читав, що при нічній зарядці увімкненого телефону погано те, коли заряд доходить до 100%, тоді заряджання автоматично припиняється, а коли падає до 99%, починає заряджатися знов, і так багато разів. Так витрачаються цикли зарядки, і при досягненні певної кількості обмежується ємність. Подібне із заряджанням від 30 до 80% – хз навіщо так радять. З мого досвіду: ставлю заряджати, коли залишилось 5-10%, і забираю, коли 100, так служить чудово. Наприклад, у Redmi 5 Plus, який мені служив 3 роки 9 місяців, ємність акумулятора залишилась понад 3000 із 4000, і це при доволі активному використанні, тоді як у друзів, знайомих акуми деградували швидше.

Місто
Запорожье
Телефон
M2007J20CG
Так витрачаються цикли зарядки, і при досягненні певної кількості обмежується ємність.
Там нет счетчика. И правильно советуют пользовать в режиме 30-85, изучите физику процесса - поймете.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Там нет счетчика. И правильно советуют пользовать в режиме 30-85, изучите физику процесса - поймете.
Чим правильно? Користуватися тільки 55% ємності аккумулятора, аби за 3 роки вона була близька до 100%, а не до 80%? То абсурд. Вся суть цих порад у тому аби 3 з початку користуватися обмеженою ємністю бо за кілька років вона буде обмежена. Геніальний хід.

Місто
Łódź
Телефон
Xiaomi 12X 8/128
И правильно советуют пользовать в режиме 30-85, изучите физику процесса - поймете.
Звісно, така особливість літій-полімерних та літій-іонних акумуляторів, що від значної зарядки і розрядки в них відбуваються незворотні зміни, і це фізика. Але насправді 0% та 100%, які ми звикли бачити на дисплеї, надзвичайно далекі від справжніх 0 та 100, а акумулятор заряджається та розряджається лише на невелику частину своєї ємності, адже інженери вже про все подбали, щоб заряд акумулятора завжди був у правильних межах. Тому поради такого штибу межують із мракобіссям.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Не знаю за айфон, а в андроїді давно є опція "оптимальна зарядка", коли смартфон регулює швидкість заряджання залежно від температури акума. І тут вже не так важливий діапазон, 5-100 чи 30-75, якщо температура акума залишається низькою, ресурс його не буде стрімко вичерпуватися.

Місто
Запорожье
Телефон
M2007J20CG
Чим правильно? Користуватися тільки 55% ємності аккумулятора, аби за 3 роки вона була близька до 100%, а не до 80%?
Да хоть бы личный опыт. Когда через два года на одном телефоне износ АКБ был 15%, а другой уже вырубался при просадке напряжения. При том что этих 55% вполне хватало на интенсивный день и никого не напрягало.
надзвичайно далекі від справжніх 0 та 100
Чё? 2.7 (2.5)В - 0%, 4.20 (4.35)В - 100%. Тестером можете измерять.
адже інженери вже про все подбали
Чтоб АКБ отходил гарантийный срок и отправился в утиль.
щоб заряд акумулятора завжди був у правильних межах.
Именно по этому стали "разгонять" емкость зарядом до 4.35В и разрядом до 2.5В. За перегревом да, следят, и за током - никто не хочет чтоб аккум взорвался у пользователя, но за ресурс никто не парится.
Тому поради такого штибу межують із мракобіссям.
Да хоть в микроволновке заряжайте, мне всё равно.

• Like
Реакції: drmz
Місто
Łódź
Телефон
Xiaomi 12X 8/128
Чё? 2.7 (2.5)В - 0%, 4.20 (4.35)В - 100%. Тестером можете измерять.
Так власне, що між умовними 2.7В та 4.35В - це і є той діапазон, у якому акумуляторові окей.
но за ресурс никто не парится
За роки користування, коли заряджав від 5-10% до 100%, скажу, що в мене акум служив довше, ніж у знайомих, які заряджали наполовину. І чому вважаєте, що якщо задрочуватись із постійними частими зарядками, то це якось може позититивно вплинути на ресурс?
Да хоть в микроволновке заряжайте
Дякую за хорошу і дуже доречну пораду.

Місто
Запорожье
Телефон
M2007J20CG

Вкладення

• figure-1.png
    figure-1.png
    126.4 КБ · Перегляди: 46
  • Like
Реакції: drmz
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Да хоть бы личный опыт. Когда через два года на одном телефоне износ АКБ был 15%, а другой уже вырубался при просадке напряжения. При том что этих 55% вполне хватало на интенсивный день и никого не напрягало.
Це якийсь унікальний телефон у якому 55% вистачає на інтенсивний день, або день такий "інтенсивний". Я вже окремо мовчу Що в одиницях телефонів є функція зупинити зарядку при досягненні ХХ%, а вручну це робити не напрягати не може.
Ну і не знаю що значить "вирубався за просадки напруги", бо якось у мене усі телефони навіть дуже зношені вирубались при падінні індикатора зарядки до діапазону 0-5%, що доволі передбачувано. Ну і останній раз коли мені перестало вистачати заряду батарейки - телефону було вже 3 роки і саме час його змінювати. Та й батарейку замініти якщо раптом телефон актуальний для мене менше гемору, аніж кожен день паритись, скільки там заряду використано і до скількох я його зарядив.

Місто
Запорожье
Телефон
M2007J20CG
унікальний телефон у якому 55% вистачає на інтенсивний день,
Самый обычный сяоми. 50% это опять пять шесть часов работы экрана в телеге/ютубе.

Ну і не знаю що значить "вирубався за просадки напруги
Это когда аккум настолько дохлый что может показывать заряд 50+ процентов, но вырубит телефон при звонке например. Большое внутреннее сопротивление из-за износа.

аніж кожен день паритись, скільки там заряду використано і до скількох я його зарядив.
А кто парится? Быстрая зарядка отличная штука, кинул минут на двадцать перед работой и отлично. Не надо выдумать то чего нет.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Не знаю за айфон, а в андроїді давно є опція "оптимальна зарядка"
Є функція, айфон аналізує, коли ти зазвичай заряджаєш його (наприклад, я це роблю щоночі), швидко заряджає до 80%, а потім зупиняється і "наздоганяє" до 100% в останню годину-дві до того часу, як прокинешся і знімеш з зарядки.

Місто
Хмельницький
Вставлю і я своїх 5 коп. Колись читав в даташит sanyo про залежність кількості циклів заряду від діапазону заряду, тобто при діапазоні використання 5...100% для даної конкретної літій-іонної батареї тривалість її життя складає 1000 циклів, а при 30...80% - 4000 циклів. Да, незручно. Да, часто заряджати. Да, слідкувати. АЛЕ тривалість життя вдвічі більше. Зараз пруфи шукати не буду, вибачте, бракує часу.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
alibob, ну виходить майже на одно...Заряджати раз на день з 5% до 100 чи 2чі-3чі залежно від використання по тій методичці)

rtl

Заблокирован
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
osot056, теж досвіду ніби вистачає. Правда лиш в хлаомі та моторола і, моє імхо, перші почали халтурити з АКБ...Раніше всі телефони взагалі ставив заряджати на всю ніч(а це ж типу вбиває АКБ😏) Все рівно 2-3 роки і або зміна девайсу, або заміна АКБ...
Моему редми 4х уже скоро 5 лет ,а батарея такое ощущение что вечная в нем стоит , заряжал/разряжал наверно всеми описанными тут вариантами, думаю ещё лет 5 проработает.

monter

Україна понад усе!
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
Зараз у смартфоні через додаток через WiFi грає радіо. Якщо підключений до зарядки, то температура 39, якщо ні, то кімнатна температура. Зарядка 2А. Якщо вимкнути радіо, то температура теж так падає.
Висновок: або заряджати, або використовувати.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
rtl, я про то ж і написав, сяомі халтурить з новими моделями, в першу чергу саме на акб

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Вставлю і я своїх 5 коп. Колись читав в даташит sanyo про залежність кількості циклів заряду від діапазону заряду, тобто при діапазоні використання 5...100% для даної конкретної літій-іонної батареї тривалість її життя складає 1000 циклів, а при 30...80% - 4000 циклів. Да, незручно. Да, часто заряджати. Да, слідкувати. АЛЕ тривалість життя вдвічі більше. Зараз пруфи шукати не буду, вибачте, бракує часу.
0 по Санйо это напряжение отсечки 3,2-3,6..3,7 или напряжение бесповоротной деградации ли-иона 2,7-2,8 ?
Post automatically merged:

Берем 65w зарядку для ноута требующего 90w, ноут ругнётся, что "мощности мало, но на пониженных будет работать", жмем F1
що дасть натискання F1?
Это ответ на "уверен? продолжить?".

Останнє редагування:
Зверху