Погоджуюсь. Дуже часто заряджав вночі, акуми служили довго, жодних проблем не було. Правда, заряджаю у вимкненому стані. Читав, що при нічній зарядці увімкненого телефону погано те, коли заряд доходить до 100%, тоді заряджання автоматично припиняється, а коли падає до 99%, починає заряджатися знов, і так багато разів. Так витрачаються цикли зарядки, і при досягненні певної кількості обмежується ємність. Подібне із заряджанням від 30 до 80% – хз навіщо так радять. З мого досвіду: ставлю заряджати, коли залишилось 5-10%, і забираю, коли 100, так служить чудово. Наприклад, у Redmi 5 Plus, який мені служив 3 роки 9 місяців, ємність акумулятора залишилась понад 3000 із 4000, і це при доволі активному використанні, тоді як у друзів, знайомих акуми деградували швидше.Убьёт одновременная зарядка и интенсивное использование. А не сам факт всеношной.
Там нет счетчика. И правильно советуют пользовать в режиме 30-85, изучите физику процесса - поймете.Так витрачаються цикли зарядки, і при досягненні певної кількості обмежується ємність.
Чим правильно? Користуватися тільки 55% ємності аккумулятора, аби за 3 роки вона була близька до 100%, а не до 80%? То абсурд. Вся суть цих порад у тому аби 3 з початку користуватися обмеженою ємністю бо за кілька років вона буде обмежена. Геніальний хід.Там нет счетчика. И правильно советуют пользовать в режиме 30-85, изучите физику процесса - поймете.
Звісно, така особливість літій-полімерних та літій-іонних акумуляторів, що від значної зарядки і розрядки в них відбуваються незворотні зміни, і це фізика. Але насправді 0% та 100%, які ми звикли бачити на дисплеї, надзвичайно далекі від справжніх 0 та 100, а акумулятор заряджається та розряджається лише на невелику частину своєї ємності, адже інженери вже про все подбали, щоб заряд акумулятора завжди був у правильних межах. Тому поради такого штибу межують із мракобіссям.И правильно советуют пользовать в режиме 30-85, изучите физику процесса - поймете.
Да хоть бы личный опыт. Когда через два года на одном телефоне износ АКБ был 15%, а другой уже вырубался при просадке напряжения. При том что этих 55% вполне хватало на интенсивный день и никого не напрягало.Чим правильно? Користуватися тільки 55% ємності аккумулятора, аби за 3 роки вона була близька до 100%, а не до 80%?
Чё? 2.7 (2.5)В - 0%, 4.20 (4.35)В - 100%. Тестером можете измерять.надзвичайно далекі від справжніх 0 та 100
Чтоб АКБ отходил гарантийный срок и отправился в утиль.адже інженери вже про все подбали
Именно по этому стали "разгонять" емкость зарядом до 4.35В и разрядом до 2.5В. За перегревом да, следят, и за током - никто не хочет чтоб аккум взорвался у пользователя, но за ресурс никто не парится.щоб заряд акумулятора завжди був у правильних межах.
Да хоть в микроволновке заряжайте, мне всё равно.Тому поради такого штибу межують із мракобіссям.
Так власне, що між умовними 2.7В та 4.35В - це і є той діапазон, у якому акумуляторові окей.Чё? 2.7 (2.5)В - 0%, 4.20 (4.35)В - 100%. Тестером можете измерять.
За роки користування, коли заряджав від 5-10% до 100%, скажу, що в мене акум служив довше, ніж у знайомих, які заряджали наполовину. І чому вважаєте, що якщо задрочуватись із постійними частими зарядками, то це якось може позититивно вплинути на ресурс?но за ресурс никто не парится
Дякую за хорошу і дуже доречну пораду.Да хоть в микроволновке заряжайте
Я вас понял. Изучайте картинку, поможет чей-то и поймете. А может и нет.4.35В - це і є той діапазон, у якому акумуляторові окей.
що дасть натискання F1?Берем 65w зарядку для ноута требующего 90w, ноут ругнётся, что "мощности мало, но на пониженных будет работать", жмем F1
Це якийсь унікальний телефон у якому 55% вистачає на інтенсивний день, або день такий "інтенсивний". Я вже окремо мовчу Що в одиницях телефонів є функція зупинити зарядку при досягненні ХХ%, а вручну це робити не напрягати не може.Да хоть бы личный опыт. Когда через два года на одном телефоне износ АКБ был 15%, а другой уже вырубался при просадке напряжения. При том что этих 55% вполне хватало на интенсивный день и никого не напрягало.
Самый обычный сяоми. 50% это опять пять шесть часов работы экрана в телеге/ютубе.унікальний телефон у якому 55% вистачає на інтенсивний день,
Это когда аккум настолько дохлый что может показывать заряд 50+ процентов, но вырубит телефон при звонке например. Большое внутреннее сопротивление из-за износа.Ну і не знаю що значить "вирубався за просадки напруги
А кто парится? Быстрая зарядка отличная штука, кинул минут на двадцать перед работой и отлично. Не надо выдумать то чего нет.аніж кожен день паритись, скільки там заряду використано і до скількох я його зарядив.
Є функція, айфон аналізує, коли ти зазвичай заряджаєш його (наприклад, я це роблю щоночі), швидко заряджає до 80%, а потім зупиняється і "наздоганяє" до 100% в останню годину-дві до того часу, як прокинешся і знімеш з зарядки.Не знаю за айфон, а в андроїді давно є опція "оптимальна зарядка"
Моему редми 4х уже скоро 5 лет ,а батарея такое ощущение что вечная в нем стоит , заряжал/разряжал наверно всеми описанными тут вариантами, думаю ещё лет 5 проработает.osot056, теж досвіду ніби вистачає. Правда лиш в хлаомі та моторола і, моє імхо, перші почали халтурити з АКБ...Раніше всі телефони взагалі ставив заряджати на всю ніч(а це ж типу вбиває АКБ) Все рівно 2-3 роки і або зміна девайсу, або заміна АКБ...
0 по Санйо это напряжение отсечки 3,2-3,6..3,7 или напряжение бесповоротной деградации ли-иона 2,7-2,8 ?Вставлю і я своїх 5 коп. Колись читав в даташит sanyo про залежність кількості циклів заряду від діапазону заряду, тобто при діапазоні використання 5...100% для даної конкретної літій-іонної батареї тривалість її життя складає 1000 циклів, а при 30...80% - 4000 циклів. Да, незручно. Да, часто заряджати. Да, слідкувати. АЛЕ тривалість життя вдвічі більше. Зараз пруфи шукати не буду, вибачте, бракує часу.
Это ответ на "уверен? продолжить?".що дасть натискання F1?Берем 65w зарядку для ноута требующего 90w, ноут ругнётся, что "мощности мало, но на пониженных будет работать", жмем F1