Завтра, 17 вересня, Kyivstar , разом з партнером Ericsson, проводитиме оновлення частини бізнес IT-інфраструктури (білінгу). Це перший крок у другій та заключній фазі величезної трансформації IT-платформ
компанії. Якщо все буде за планом, на початку жовтня ми зробимо наступний і останній крок – міграцію абонентів постоплати на нову платформу. Думаю, ми перша компанія, яка буде робити таку масштабну трансформацію під час війни, працюючи майже виключно у віддаленому режимі з різних країн. Якби
хтось розповів мені про це ще декілька років тому, я би не повірив, що таке можливо.
Заплановані оновлення відіграють вирішальну роль у розвитку всіх наших послуг у найближчі кілька років. У
проєкт залучені 800 фахівців двох компаній, була проведена неймовірна кількість тестів.
Оновлення, які будуть проводитися завтра, стосуватимуться систем для обслуговування абонентів
передплати. Проте згодом буде проведений останній, завершальний етап, впровадження нової системи і для
абонентів постоплати, про що компанія проінформує додатково. Такий розподіл також дозволяє мінімізувати ризики пов'язані з комплексною міграцією.
Ми робимо так, щоб під час завтрашнього оновлення працювали всі основні послуги зв’язку: мобільний та
Домашній інтернет; дзвінки в мережі, на номери іншихтоператорів та на популярні напрямки за кордоном; послуги у роумінгу в більшості країн світу.
Можливі лише тимчасові обмеження деяких сервісів у абонентів передплати, як то поповнення або перевірка
рахунку, підключення чи відключення додаткових послуг тощо. Але вони знову працюватимуть з 18 вересня. Якщо ви планували поповнити рахунок під час
оновлень, то ми рекомендуємо зробити це заздалегідь – до 17 вересня або вже з 18 вересня.
Тож, заздалегідь перепрошую за будь-які складності, які можуть виникнути. Але впровадження й розвиток такого роду нових IT-систем допомагають нам
запускати нові технології, а також поліпшувати та прискорювати процеси обслуговування, робити їх більш
диджитальними, саме заради кращого клієнтського досвіду.
P.S. На малюнках наша IT інфраструктура до і після. На сьогоднішній день впровадження будь-якої ініцітиви –
це квест по хащам багаторічного і багатошарового «ІТ лісу». Після повного впровадження нової BSS, все буде
легше, швидше і комфортніше.