Причина: Онлайн-покупка валюты в банках
Останнє редагування модератором:
так, дійсно.Ви мабуть хотіли сказати молодше 91 року. Бо страше - це з 1861 по 1990Пару років тому це працювало для всього, що старше 91 року.
Наступним кроком після того, як ті, що мають на рахунках валюту, після цієї "мудрості" НБУ перестануть її заводити, по-перше скоротять строки повернення експортної виручки, потім обов'язковий продажНБУ заборонив підприємствам купувати валюту, якщо в них на рахунках вже є валюта. Чекаємо на обов'язковий продаж валютної виручки?
Речь не в том, чтобы "не заводить", если хочешь работать в Украине - то никуда не денешься.Наступним кроком після того, як ті, що мають на рахунках валюту, після цієї "мудрості" НБУ перестануть її заводити, по-перше скоротять строки повернення експортної виручки, потім обов'язковий продажНБУ заборонив підприємствам купувати валюту, якщо в них на рахунках вже є валюта. Чекаємо на обов'язковий продаж валютної виручки?
Ну, от себя гребёт только курица. Механизмы, для поддержания курса, должны быть государственные, а торговать в минус ни один "хитрожопый торгаш" не будет.Речь не в том, чтобы "не заводить", если хочешь работать в Украине - то никуда не денешься.НБУ заборонив підприємствам купувати валюту, якщо в них на рахунках вже є валюта. Чекаємо на обов'язковий продаж валютної виручки?
Просто хитрожопые торгаши начали всю гривневую ликвидность заливать на валютные счета, тем самым нанося вред экономике.
А какие механизмы для внешней торговли действуют? Боишься работать в минус - не работай, но тогда валюту тоже пойди в обменке купи. С чего вдруг государство должно тебе продавать по межбанку, по сути компенсируя разницу?Ну, от себя гребёт только курица. Механизмы, для поддержания курса, должны быть государственные, а торговать в минус ни один "хитрожопый торгаш" не будет.Речь не в том, чтобы "не заводить", если хочешь работать в Украине - то никуда не денешься.НБУ заборонив підприємствам купувати валюту, якщо в них на рахунках вже є валюта. Чекаємо на обов'язковий продаж валютної виручки?
Просто хитрожопые торгаши начали всю гривневую ликвидность заливать на валютные счета, тем самым нанося вред экономике.
Та фактично майже кожен із таких "механізмів" зводиться до того, що держава віджимає кошти у тих, хто має з її валютою справу. Наприклад, якщо держава надрукує певну кількість купюр, і через це відбудеться інфляція на хай 20%, то можна вважати, що в кожного, хто мав цю валюту, держава віджала 20% її цінності, тобто 20% таких заощаджень. Чи, наприклад, якщо ринковий курс доларa доходить до 45, а ФОП не має іншого варіанту виведення валюти, крім як продати долар по 36.65, - тут все теж очевидно.Механизмы, для поддержания курса, должны быть государственные
В минус не работаю, не торгую, валюту по межбанку не покупаю , не состояла, не была... Что там ещё?Боишься работать в минус - не работай
- "Я не такая, я - жду трамвая" ... Ніт, кожен учасник РЄДа - трошечка схемщикне состояла, не была
Де ж там кожен, як пропонує в мінус працювати- "Я не такая, я - жду трамвая" ... Ніт, кожен учасник РЄДа - трошечка схемщикне состояла, не была
кто намекает ?Завтра скоріше за все картковий курс "покращиться"
Не думаю що НБУ буде далі (так часто) девальвувати гривню, тоді всі будуть просто чекати на нову девальваціюЗавтра скоріше за все картковий курс "покращиться". Якщо є необхідність щось купити за кордоном, краще зробити це сьогодні з картки банку, де курс фіксується в момент покупки (наприклад, моно або банк власний рахунок)
НБУ наполягав на введенні 10% збору на імпорт. Їм відмовили. Дуже ймовірно в своїх повноваженнях змінять курс. Якщо курс залишать, щоб знищити валютний туризм, піднімуть курси по карткам до ринкового. В будь якому випадку чекаю, що курс по карткам погіршиться сьогодні або завтра. Скоріше сьогодні. Девальвація офіційно гривні також більш ймовірна, ніж залишать курс як єкто намекает ?Завтра скоріше за все картковий курс "покращиться"
Сьогодня засідання НБУ, подібне тому, що було 21.07.22. Тому очікування на прийняття таких рішень саме сьогодні https://bank.gov.ua/ua/monetary/stages/scheduleЦілком згідний з позицією щодо оф курсу ~40 грн/$, але чому саме сьогодні а не, скажімо, з понеділка?
З картковим туризмом жоден із недержавних банків боротися не буде. От чому державні не хочуть боротися - для мене загадка.
Приват і Моно спробували в липні, але дуже швидко здали назад - завеликий прибуток.
чуда не відбулось поки буде все як і раніше, та й чому б гривню мали девальвувати якщо ЗВР вирослиСьогодня засідання НБУ, подібне тому, що було 21.07.22. Тому очікування на прийняття таких рішень саме сьогодні https://bank.gov.ua/ua/monetary/stages/scheduleЦілком згідний з позицією щодо оф курсу ~40 грн/$, але чому саме сьогодні а не, скажімо, з понеділка?
З картковим туризмом жоден із недержавних банків боротися не буде. От чому державні не хочуть боротися - для мене загадка.
Приват і Моно спробували в липні, але дуже швидко здали назад - завеликий прибуток.