Вибір витяжного вентилятора

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
порадьте, яки краще придбати витяжний вентилятор зі зворотнім клапаном для ванної кімнати? яка мінімальна потужність має бути? квартира розташована на цокольному поверху, буває, що з вентканалу все тягне у приміщення, а не навпаки

Місто
Львів
Вставити пістона обслуговуючій компанії, нехай чистять вент. канал. Жек мусить мати папірець під назвою "Акт перевірки та прочищення димових і вентиляційних каналів" - витребувати на ознайомлення.

Місто
Харків
порадьте, яки краще придбати витяжний вентилятор зі зворотнім клапаном для ванної кімнати? яка мінімальна потужність має бути? квартира розташована на цокольному поверху, буває, що з вентканалу все тягне у приміщення, а не навпаки
Якщо вентканал великої довжини, краще дивитися у бік відцентрових вентиляторів. Звичайні осьові не дають достатнього тиску, щоб виштовхнути повітря.

Місто
Dnipro
Телефон
ТА-68
Гм. Я би прочистив вентканал спочатку.
всі 6 поверхів?
якщо не прочистять то може бути що Ваш вентилятор буде дути в квартири сусідські а не назовні. Гарні виробники S&P, Маісо але недешеві. Якщо канали чисті то у вашій квартирі повинна тяга бути найкращою, тому що найбільша різниця між у висоті

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Підтримаю варіант за чистку вентканалу, бо у нижчого поверху і так має бути краща тяга у порівнянні з квартирами вище.

Місто
Хмельницький
Якщо вентканал чистий. Якщо ні, то може прочистите таким чином.

Завжди перевіряли запаленим сірником або шматком паперу для визначення рівня тяги. На старих газових колонках з заводу була навіть схема намальована з малюнком палаючого сірника і положенням нахилу полум'я = норм.тяга/погана тяга/немає тяги.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20Ultra + S25
Місто
Киев
Тягу можна перевірити за допомогою аркуша паперу (серветки) - закриваєте канал- якщо тримає - норма. Якщо тримало і відпало- зворотна тяга..
Post automatically merged:

Якщо ставити вентилятор з клапаном (типу вентс квайт 100 йде в комплекті тонка шторка) то природна вентиляція працюватиме, коли вентилятор вимкнутий. А запах (якусь частину) клапан втримає в шахті. Якщо ставити серйозний клапан- він по замовчуванню закритий, то позбудетесь природної вентиляції, працюватиме вентилятор і відкриватиме клапан.

Останнє редагування:
Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
Тягу можна перевірити за допомогою аркуша паперу (серветки) - закриваєте канал- якщо тримає - норма. Якщо тримало і відпало- зворотна тяга..
Ще від вітру залежить, в мене (3/5 поверх) в кухонній витяжці клапан, як сильні пориви вітру він (при непрацюючій витяжці) постійно грюкає.

Місто
Киев
В будинку, де я мешкаю, кожна квартира має окремі вентканали кухня і санвузол. Але коли його будували витяжок не ставили- їх не було.. Працювала природня приточна вентиляція. Сусіди поставили собі витяжку, вентканал трохи зруйнувався і частина повітря залітає до мене в канал, а не на гору (до мене ближче).

Місто
Dnipro
Телефон
ТА-68
....Якщо канали чисті то у вашій квартирі повинна тяга бути найкращою, тому що найбільша різниця між у висоті
як/чим перевірити тягу?
відрізати вузьку та длинну смужку папіру від аркуша, якщо по-простому. Ще є анімометри але напевно то занадто)

Зверху