fudor

Особливий статус
Місто
Коломия
Телефон
S24u
fudor, вся проблема в тому що як купити б/в коли олх то лотерея. З рук в руки? А може він втопився чи прожарений...
Як людина, яка вже 7 років торгує б/в ноутами, скажу, що все можна перевірити. По-перше, візуальний огляд материнки і компонентів. Якщо там був прогрів або вода - це все видно. Звісно це на етапі передпродажної підготовки.
По-друге, стрес-тести здатні виявити артефакти, які одразу можуть бути непомітні.
По-третє, навіть з рук можна отримати базову гарантію на виявлення недоліків.
Буквально сьогодні відправив такий ноут. Покупцю він стане рівно в 38к.
Я не агітую щоб ти брав б/в.
Я говорю виключно про себе.
Наприклад, у мене трапляються абсолютно нові запечатані ноути, які будуть на 30-50% дешевше від ціни в Україні. Різниця тільки в тому, що не буде магазинної гарантії (як правило 12 міс). Чи варта вона цих грошей - кожен вирішує для себе сам.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Свята Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Різниця тільки в тому, що не буде магазинної гарантії (як правило 12 міс).
На новий ноут можна ще отримати розсрочку. Для пересічного це може бути суттєвий фактор.
Але перевірене б/в - це хороший шанс отримати потужність за хороші гроші.

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
Можливо, комусь актуально.
Ноут для роботи (офісної) і навчання з Windows 11 Pro і MS Office "на борту" за 19999 грн (можлива оплата частинами на 10-20 міс).
16" (FHD 16:10), зарядка по type-c, 16Гб озу + є вільний слот для майбутнього апгрейду. У відгуках пишуть про автономність 12-15 год.

fudor

Особливий статус
Місто
Коломия
Телефон
S24u
Для роздумів...

Перейшов я десь рік тому від нижнього цінового сегменту ноутбуків в середньо-високий (Ryzen від 7000 серії, Intel від 13 покоління). Тут і конкуренція менша, і прибуток від реалізації одиниці більший. Також ноут, якому 1-2 роки, як правило менш заюзаний, перегрітий і т.д. Господарі їх більше цінують, так як витратили на техніку умовні 1-3 кілобакси. Я вже мовчу про нові машинки, які приходять запакованими — ризиків нуль, ціна смачніша за так звані “офіціали”, які по суті той же “сіряк”, тільки з умовною гарантією від магазину та розстрочкою/кредитом.

Проте є ноутбуки, яким вже немало років, але я й досі намагаюся їх привозити. На них завжди є клієнти. І про одну таку модель я хочу вам розповісти.
Мова про HP ZBook 17 G4 Mobile Workstation (аналог від Dell називається Precision 7720).
Ноутбуки вийшли в 2017 році і на початках коштували $5к і більше (для корпоративного сегменту це норм).
Так, в сьогоднішніх реаліях вони доволі великі і важкі (НР - 3.2кг, Dell – 3.6кг).
Але завдяки тому, що вони добре продумані, температура проца і відяхи не піднімається вище 80 градусів (якщо стрес-тести робити окремо для кожного компонента).

Ось для прикладу характеристики НР:
17,3" FHD IPS
Xeon E3-1505M v6
64GB RAM
1TB SSD
Nvidia Quadro P5000 16GB

Якщо починати з дисплею, то навіть зараз НР умудряється ставити на деякі свої ProBook, EliteBook і навіть ігрові Omen матриці з 45% NTSC. Дивує, як можна на елітні та ігрові ноути ставити такі дисплеї. Dell хоча б обмежуються такими на бюджетних Inspiron.
Але якщо говорити про ZBook 17 G4, то тут навіть у базовій FHD версії ви отримаєте 73% NTSC (95% sRGB або 75% DCI-P3). Це звісно не Mini LED, але об'єктивно краще за те, що ви отримаєте в майже будь-якому новому ноуті за ці гроші. Не варто брати HD+, бо з такою діагоналлю PPI буде замало (кольорове охоплення в них теж гірше).
Процесор Xeon E3 це аналог топових Core i7 з індексом HQ (Kaby Lake-H). По частотах його вам має вистачити для більшості сучасних базових завдань (від 3ГГц і до 4ГГц в бусті). Хіба що по 4 ядра/8 потоків комусь вже може здаватися замало.
В цих ноутах встановлено 4 планки по 16Гб DDR4 2400T.
Стоїть один 1TB SSD M.2 PCIe (на Dell 7720 можна встановити два). Також є місце під 2,5” SATA SSD/HDD.
11 вінда стає на ці ноути без проблем.
Ну і вишенька — дискретна МХМ відеокарта NVIDIA Quadro P5000 16GB GDDR5 (майже аналог мобільної 1070, тільки пам'яті вдвічі більше).
Користувач може замінити все, крім процесора (RAM, SSD, навіть відеокарту).
Орієнтовна ціна на нашому ринку 25к грн. (на ібеї дешевше).

Звісно, усе суб'єктивно. Ці робочі станції також з часом втратять свою актуальність.
Проте, на мою думку, мінімум років 5 у них ще є.
А ви як думаєте, чи варта вона цих грошей?
Чи є якась альтернатива по продуктивності (нова або б/в)?
Буду радий почути ваші думки ))

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
варта вона цих грошей
1 проц Xeon добрий в багатопотокових задачах, тоді як в однопотік він відчутно програє конкурентам, як від інтел, так і від амд
2 відяха Quadro на борту - дуже класна опція, якщо ви - CAD/САПР розробник, в інших випадках вона не надто практична
3 вага ... якщо ноут не є замінник робочої станції, що його не треба носити із собою, то ще норм, але тягати 3+ кг тушку + зарядне - не надто зручно.

Загалом, для певних задач, ноут - непоганий, але усім його радити я би не став.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
3 вага ... якщо ноут не є замінник робочої станції, що його не треба носити із собою, то ще норм, але тягати 3+ кг тушку + зарядне - не надто зручно.
Оце ключове, з моєї точки зору. Ніколи не розумів цих потужних одоробло-ноутів. З такою вагою простіше вже стаціонарник додому купити.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Ніколи не розумів цих потужних одоробло-ноутів.
Мій юзкейс - постійні переїзди між квартирою і дачею в сезон. Ну і буває, що йобана русня розпалює війну, і живеш в 4ох різних місцях протягом року.
Також є люди, які змінюють зйомні хати, роботи, переїжджають по різних країнах Європи і пр.
Коротше - будь-які періодичні (але не щоденні) переїзди. Якийсь zephyrus можна мабуть і кожен день тягати.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
3 вага ... якщо ноут не є замінник робочої станції, що його не треба носити із собою
Призначення такого ноуту - якраз заміна потужної робочої станції, його ніхто не тягає кожен день із собою, бо це дуже незручно навіть якщо пересуваєшся виключно на авто. Але займає менше місця вдома, зручно у вимушених переїздах, як вже було сказано.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
У мене збук 17 ще першої ревізії. Для офіса і мультимедія навіть на цей час просто ідеальна штука. плюс дисплей без бліків і гарною кольоровою гамою. Поставив 11вінду через костиль і лінукс на ссд. 16гіг оперативи, працює майже завжди без підвисань. Ну і на службі де нема парникових умов він дуже витривалий за рахунок металу і добряцького пластику

Зверху