Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Асус X55VD варто взяти малому доя школи(якщо буде онлайн навчання) і невимогливих ігр? Ціна питання 1000грн за б/у зі вбитим акб

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
1000грн він то коштує. Питання чи буде він прийнятно тягнути відеодзвінки бо вельми імовірно підтримки сучасних відеокодеків у інтегрованому відео немає. Усе інше буде гальмувати але з якимось супер урізаним дистибом вінди чи відповідним лінуксом буде якось працювати
А ну і якщо там TN матриця - очам буде боляче

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Moto G55

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
проц можна (але це не точно) ї поміняти
Asus X55VD, якщо пощастить і проц не впаяний, максимум на і5-3...m замінити вийде, але із 8+ гб оперативки та ссд - ще нічо так. Питання чи варто воно вкладень і зусиль.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Asus X55VD, якщо пощастить і проц не впаяний, максимум на і5-3...m замінити вийде, але із 8+ гб оперативки та ссд - ще нічо так. Питання чи варто воно вкладень і зусиль.
По моєму простіше одразу купити трохи дорожчий ноут, але вже з 8гб і якимсь процом з i-серії.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Матвєй, надо смотреть, что можно из конкретной модели сделать.

CPU - я предполагаю, что там Pentium B980 или что-то вроде него. Но это еще половина дела - интересно, какой там чипсет. Если там HM70 - то без шаманства с BIOS ничего путного поставить нельзя. Вторая половина - какой максимальный TDP процессора, который можно установить (надо смотреть, какой максимальный проц ставили в данной линейке ноутов)? Это важно, так как в случае наличия "внешней" видеокарты (пусть это даже что-то вроде GeForce 610M), там общая система охлаждения. От установки более горячего проца, чем СО может "переварить", видеокарте хорошо точно не будет. Обычно всякие Core i7, у которых TDP 35Вт, медленнее, а стоят дороже.

RAM - может быть 4GB впаянной + 2 планкой. На ali недорогие планки 8GB в прошлом году были, и цена особо не отличалась, что одну брать, что две (брал две за ~10$). Как сейчас - давно не смотрел.

SSD - надо смотреть, иногда на моделях этого периода попадается "лишний" разъем miniPCI, и можно SSD под этот разъем поставить. И в таком случае удается даже оставить DVD и не покупать карман для HDD. По цене: мелкий объем ~120Gb стоил примерно одинаковые деньги, что SATA, что miniPCI.

Wi-Fi/Bluetooth - важный момент, очень рекомендую заменить. Сам малому сейчас организовал "похожий" ноут, плата по умолчанию "умела" Wi-Fi только 2,4 GHz, еще и с каким-то древним Broadcom, и скорость не подымалась выше 20 мбит/с (сеть 2.4 - "пустая", других сетей рядом нет). При этом другой древний ноут с сетевой от Intel "выжимал" около 70 мбит/с в той же локации. Заменил на Wi-Fi 6 Intel AX210 (на Ali - ~10$) - "летает" . И Bluetooth стал поновее.

Матрица - 99%, что TN . Печаль.

По моим прикидкам, в ноут надо вложить ~50$, чтобы им можно было более-менее пользоваться. Стоит оно того, или нет - решай.

Останнє редагування:

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Питання чи буде він прийнятно тягнути відеодзвінки
В прошлом месяце наконец-то заменил Samsung NP300E5Z жены, отработал с 2012-го года. До последнего использовался для онлайн уроков - zoom и google meet . Сейчас преподаватели отметили, что картинка стала лучше, но главное - звук, до этого был "как из бочки", а сейчас "как рядом".

Аналогично, мой "рабочий" Lenovo B590 - в онлайн умеет, но камера так себе + микрофон "не торт".

Місто
Київ
Телефон
Zenfone 10
CPU - я предполагаю, что там Pentium B980 или что-то вроде него. Но это еще половина дела - интересно, какой там чипсет. Если там HM70 - то без шаманства с BIOS ничего путного поставить нельзя.
2020M. Я міняв на i5 3450
RAM - может быть 4GB впаянной + 2 планкой
4 ГБ точно на платі. Решта напевне вже доставлена
SSD - надо смотреть, иногда на моделях этого периода попадается "лишний" разъем miniPCI, и можно SSD под этот разъем поставить
Немає там таких плюх, тільки sata ssd можна встромити
Заменил на Wi-Fi 6 Intel AX210
Я міняв на intel ac3160. Цього з головою, ax для цієї платформи буде вже зайве

А взагалі, ця модель у мене довго відходила, зважаючи на усі апгрейди (чого у сучасних вже практично не зробиш). Єдине що мре звісно це акум. Під кінець він взагалі помер
Post automatically merged:

невимогливих ігр
Та nvidia 610m настільки квола, що вбудована intel hd4000 місцями певні старі ігри (nfs:mw) тягнула краще :ROFLMAO:

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
x75vc можно как-то проапгрейдить
Проц 99.9% розпаяний - не замінити, тому хіба стандартні методи: механічний диск на ССД, оперативки (якщо ще не нарощена) по максимуму. Заміна диска зробить ноут більш притомним, покращить реакцію на дії користувача, але, наприклад, ютуб без тормозів - хіба у вікні, на повний екран буде пропускати кадри.

• Like
Реакції: Lets
Місто
Germany
x75vc можно как-то проапгрейдить
Проц 99.9% розпаяний - не замінити, тому хіба стандартні методи: механічний диск на ССД, оперативки (якщо ще не нарощена) по максимуму. Заміна диска зробить ноут більш притомним, покращить реакцію на дії користувача, але, наприклад, ютуб без тормозів - хіба у вікні, на повний екран буде пропускати кадри.

что-то не корректно спросил, меня собственно только проц и интересовал, всё остальное уже сделано...

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
RifleR, та справа в тому, що на відносно нормалтний ноут він розлив чай, зламав матрицю закриваючи кришку об фільтр блока живлення і навернув гніздо зарядки ноута. Тому справа не в любові, а в тому, що все рівно вбʼє, та хоч не дороге😄

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Lets, если проц распаянный, можно поменять материнку. Но ценник тебе не понравится. Хотя, если продать свою, то уже терпимей.

Погуглил - мать имеет смысл взять с более мощной видеокартой.

Останнє редагування:
  • Like

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Тому справа не в любові, а в тому, що все рівно вбʼє, та хоч не дороге
можливо тоді краще подумати не про ноут, а про якийсь міні-пк. Там менше рухомих частин -> менше варіантів щось поламати. Але в будь-якому разі "залізо" має бути не 15-річної давності (і не за 1000 грн/25 доларів). І я не кажу про оперативу навіть (її можна докинути), а про процесор і відео. Девайс все ж береться під універсальні задачі, а не під сервер, тому він має так тягнути сучасний веб і відео, щоб не виникало бажання розбити його об стіну.

Місто
Germany
Погуглил - мать имеет смысл взять с более мощной видеокартой.

и что нагуглилось ? а то я в послед раз мало что нашёл или почти ничего, мож не то искал, на али меня цены вообще испугали, но опять же не уверен, что смотрел именно что надо...

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
и что нагуглилось ?
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-Laptop-Motherboard-For-ASUS-X75V.html

Как я понял, мать под кучу моделей, есть со встроенным процом, но чаще с сокетом.

А про видюху - это на каком-то форуме кто-то написал, что взял себе с GF 740M . Цена на MB с этим видео вообще космос.

• Like
Зверху