Місто
Germany
и что нагуглилось ?
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-Laptop-Motherboard-For-ASUS-X75V.html

Как я понял, мать под кучу моделей, есть со встроенным процом, но чаще с сокетом.

А про видюху - это на каком-то форуме кто-то написал, что взял себе с GF 740M . Цена на MB с этим видео вообще космос.

да блин, цены мягко сказать не фонтан, не вижу смысла столько в него инвестировать, хоть и подогнали к нему два новых аккума...

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Звернулась до мене колегиня із проханням "допоможи обрати ноут" і з вимогами які досить важко виконати:
1. Бюджет менше 20 тис. грн.
2. Від батареї мусить тримати 4+години (3 пари по 1 год. 20 хв. в Гуг міт).
3. Повинен відкривати медичні знімки в дуже високому розширенні. На практиці це виливається в мінімум 16 Гб оперативки і бажано проц з парою швидких ядер (як Інтел 12+ покоління чи Райзен 7-го), бо мій i7-8550U дуже погано справляється (нагрузка в 2 потоки і оновлення по 1,5-2 сек при перемотці), відеокарта взагалі не задіяна.
4. Бажано щоб був невеликий.
5. Бажано щоб прослужив хоч 10 років...
Я порадив "американця" Dell Latitude 5431 14 FHD IPS i5-1250P 1.6GHz 16GB 256SSD

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
fudor, новий з таким бюджетом нереально купити, як на мене
Post automatically merged:

fudor, а 40 Вт батарея точно витримає 4+ години?

Останнє редагування:

fudor

Особливий статус
Місто
Коломия
Телефон
S24u
а 40 Вт батарея точно витримає 4+ години?
Треба затестити в якомусь сценарії. Той що на 1335U протримався 6 годин вважай на залишкових 39Вт (від оригінальної ємності).
Цікаво як на такій же ємності буде триматися 7730U (там теж якраз 39Вт лишилось). Перевірю і напишу.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
fudor, ого, на скільки технології пішли вперед.
Мій старик на 30 Вт залишку, якщо не вимкнути GTX 1050, то тримається 1 годину, а якщо вимкнути - то 1,5 години.
P.S. Meet досить грузить комп (там працює і відеокамера, мікрофон + кодування/декодування відео...), споживання майже в рази в 2 більше, ніж просто дивитись Ютьюб.

Місто
Львів
P.S. Meet досить грузить комп (там працює і відеокамера, мікрофон + кодування/декодування відео...), споживання майже в рази в 2 більше, ніж просто дивитись Ютьюб.
От-от, ті відеозустрічі в Міті дуже швиденько садять батарею, Я в 2022р. навіть намагався з телефону підключатись на мітинги щоб на ноуті цілий день попрацювати. Можливо добавити в критерії ще зарядку по type-c і якийсь павербанк 65w? :rolleyes:

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
В нових чіпах для цього hardware реалізація кодування/декодування відповідних кодеків. Підтримка кодування VP9 йде з 10 покоління, AV1 - з 12го.

Ну і ноут за 500 баксів щоб прослужтив 10 років - це сильно. Навіть якщо не посипеться від бюджетності, то морально застаріє і стане неюзабельним.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
До речі Quallcom випустили молодшу версію Snapdragon X і є перші ноути від 22К => https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki-netbuki/asus-vivobook-14-x1407qa-silver-x1407qa-bs56/

Гугл міт буде літати, батарейки вистачить мінімум на 8 годин, а то і більше. Знімки думаю теж буде шутро вантажити, але тут треба тестувати. Якщо є софтина і приклад знімку - можу тестанути на своїй старшій версії.

Зверху