Вибір месенджера

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
Незважаючи на високу популярність Telegram, він не ввійшов до оновленого рейтингу безпеки месенджерів через суттєві зміни в політиці безпеки у 2024 році. До того ж, у Telegram відсутнє наскрізне шифрування за замовчуванням у всіх чатах, включно з груповими, що є критичним недоліком з точки зору сучасних стандартів безпеки.

Перше місце посів Signal завдяки відкритому коду, мінімальному збору метаданих та інноваційній системі «шифрування із запізненням», що захищає навіть у разі злому. Крім нього фахівці виділили інші безпечні месенджери у 2025 році:

- Olvid - французький застосунок з архітектурою zero-trust, який не вимагає номера телефону або пошти для реєстрації та має вбудовану систему захисту від шахраїв
- Threema - повне наскрізне шифрування й анонімна реєстрація, також не вимагає номера телефону під час реєстрації. Підтримує технологію «ізольованих просторів» для поділу особистих і робочих чатів
- Element (Matrix) - децентралізована платформа з відкритим кодом
- Session - австралійський месенджер із технологією маршрутизації повідомлень, побудований на блокчейні Oxen, забезпечує знеособленість даних, а його архітектура дає захист навіть у разі компрометації окремих вузлів мережі

До десятки найбезпечніших платформ також увійшли Wickr, Wire, Apple iMessage, WhatsApp і Viber.

Місто
Хмельницький
За зобов'язанням при отриманні ліцензії.
Добра спроба, але діяльність інтернет-провайдерів давно вже не потребує ліцензії.
Я писав за діяльність операторів зв'язку. Оператори мобільного зв'язку точно підписують договір про зберігання трафіку протягом трьох років. Якщо месенджери через немобільний інтернет, то тут точно не скажу.

За ліцензію - точно вайбер, вацап, телеграм в Україні працюють без неї?
Маю на увазі не ліцензію на частоти, іншу.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
на новому пристрої підтягнути всю історію переписки разом з файлами, які надсилались кілька років тому.
Це так. Але разом з твоїм новим пристроєм, цю всю історію підтягує також таваріщь майор кдб. Це треба враховувати.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Maxxx, ну от товарищь знає всі мої наукові дослідження, на кілька місяців раніше ніж вони публікуються у відкритих наукових журналах. А ще знає що я купую ну і навіть які я новини читаю...

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Місто
Киев
Maxxx, ну от товарищь знає всі мої наукові дослідження, на кілька місяців раніше ніж вони публікуються у відкритих наукових журналах. А ще знає що я купую ну і навіть які я новини читаю...
В іншому випадку їх знає сер майор.
Розкладайте яблоки в ті кошики, які завдають вам найменшої шкоди.
У випадку з науковими дослідженнями я б всетаки остерігався "західних" майорів, бо в них все швидко патентується, ще на стадії ідеї.

Місто
kiev
ЖОДЕН месенджер, крім Телеграма, не може зробити найпростішу річ: на новому пристрої підтягнути всю історію переписки разом з файлами, які надсилались кілька років тому.
бо всі інші продукти створювались раніше і не стояло такоі задачі, вона була на ті часи з огляду на економічну складову затратною, критичною в плані як безпеки так і резервування. це сьогодні вже є технологіі які вирішують всі питання крім безпеки. а хіба Скайп не підтягував всю історію, вже не памятаю!?

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
ЖОДЕН месенджер, крім Телеграма, не може зробити найпростішу річ: на новому пристрої підтягнути всю історію переписки разом з файлами, які надсилались кілька років тому.
а переписку вацап може підтягнути? хтось відписувався, що може

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
А навіщо зберігати файли в месенджері? Замало хмарних сервісів?
Щодо відсутності альтернатив. Я не експериментував, але пара pdf спокійно живе в нотатках Whatsapp, які благополучно переносяться на всі підв'язані до акаунта пристрої.

exdvag

Ненавиджу росію а вона мене.
Місто
some time in any city EU.Permanently from Lutsk
Телефон
Iphone from China
Отчёты кагбы для кгб или фсб по папкам, по годам, кварталам и месяцам. Удобно же. Телеграм™ ;)? *Жарт

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
студент, просто робоча переписка групи з 5-10 людей:
1. Надішли мені список своїх публікацій
2. Ось заявка на проєкт, внеси корективи.
3. Ось накладна по закупках...
І потім через 3 роки треба тобі то зібрати до кучі, я альтернативи Телеграму не бачу. Хіба в git якось то все пушити, але з телефону не зручно...

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Тож я тільки що написав, що WhatsApp, як мінімум, робить те саме?!
Структурувати в dropbox чи google drive проекти за каталогами …
Я не проти використання іншими тєлєгі, хоч сам і не юзаю, але не зовсім розумію аргументацію)) Тільки і всього.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Тож я тільки що написав, що WhatsApp, як мінімум, робить те саме?!
НЕ робить він те саме. Просто зайдіть з нового пристрою і більшість старих файлів недоступні.
Post automatically merged:

Структурувати в dropbox чи google drive проекти за каталогами …
проблема з версіями файлів. Завжди знайдеться той, хто завантажить із тим самим іменем і затре стару версію. + не кажу вже, про зоопарк акаунтів: у одних Гугл, в інших - Майкрософт, а третіх - на заблокованих в Україні сервісах.

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Гудзак, та і гугл диск/вандрайв наче вміє, але потім через 3 роки пробуєш відновити версію, яка була 5 разів змінена - а тобі дулю.

Зверху