Вибір монітора

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Компьютер DELL optiplex 390 - 5 летней давности, видяха встроенная Intel HD Graphics 2000
це відеокарта бюджетного рівня, якій до то ж більше 12 років (а не 5), тому ні про яке 4К мови і бути не може. Я би особисто 27” FullHD не радив, але у всіх очі різні, є люди, яким подобається дивитись на гігантські пікселі.

Місто
DE
Телефон
Samsung Note 10
Беріть 27" 2к - оптимально, але без всяких камер і колонок - краще ці гроші вкласти в якісніший монітор.
Якщо школа вимагає щось - йдуть лісом. А колонки замінює гарнітура початкового рівня, або навіть беспроводні навушники дитини.

Місто
Полтава
Телефон
Xiaomi Mi 9T Pro
Можливо хтось має досвід користування монітором для літньої людини. Який краще взяти монітор 27 чи 24 дюйми з роздільною здатністю Full HD? Я розумію, що на 27 дюймах буде менша кількість PPI і менш чітке зображення чим на 24 дюймах. Що критичніше більша діагональ чи чіткіше зображення? На якому моніторі будуть менше напружуватися очі? Поки що схиляюся до більшої діагоналі за 5-6 тисяч гривень.

Останнє редагування:
Місто
Днепр
Телефон
Sams S24U / iPhone 15+
Можливо хтось має досвід користування монітором для літньої людини. Який краще взяти монітор 27 чи 24 дюйми з роздільною здатністю Full HD? Я розумію, що на 27 дюймах буде менша кількість PPI і менш чітке зображення чим на 24 дюймах. Що критичніше більша діагональ чи чіткіше зображення? На якому моніторі будуть менше напружуватися очі? Поки що схиляюся до більшої діагоналі за 5-6 тисяч гривень.
Я работал одно время за 27" FullHD, сейчас 2К, не могу сказать, что прям совсем печально все на FullHD. Для человека в возрасте я бы брал больше диагональ

Місто
Днепр
Телефон
Sams S24U / iPhone 15+
Решился таки попробовать 34" 21:9 3440*1440 1500R монитор на VA матрице. Перешел с 27" IPS 2К монитора. Остался доволен, привык за день, картинка супер, черный цвет и контраст намного лучше, чем у IPS, но углы обзора действительно заметно хуже, на черной заливке в полной темноте заветов практически нет, с IPS разница просто космос. Этот девайс для себя любимого, когда сидишь за ним, картинка на высоте, но если условно показывать что-то человеку который стоит за тобой, то сверху уже цвета искажаются, на IPS при таком сценарии такой эффект сильно меньше. В играх это прям чит в железе, обзор гораздо больше. Работа с двумя приложениями тоже очень удобная, места хватает вполне. Фильмы тоже супер, показывает на весь экран без черных полос, а вот видео с ютуб и некоторые сериалы, которые сняты в формате 16:9, выводятся уже с полосами по бокам, но особого дискомфорта это не вызывает. Хотел OLED, но я даже для телевизора побоялся брать такой тип матрицы, а про монитор вообще молчу, там статики в десятки раз больше, чем на телевизоре. А вот по mini led мониторам с большим количеством зон затемнения пока печально все, выбор очень маленький, на 34" вообще пара моделей и только от серовозов.

Місто
Київ
Телефон
Samsung A55 (KS & Vf)
Порадьте, будь ласка, монітор переважно для офісної роботи/навчання дітям.
Головна вимога, щоб можна було живити від 12V.
Десь в обзорах чув, що є такі. Якісь у них блоки живлення інші.
Замовив на Алі мініпк. Хочу до нього монітор. Щоб у випадку блекауту, можна було живити від зарядної станції напряму від акуму, не вмикаючи інвертор.
І яка зараз оптимальна діагональ для зазначених цілей?

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
den_lg, спрости собі задачу. Будь який монік із зовнішнім БЖ на 19 Валет + DC-DC Up перетворювач. У мене так живляться міні-пк без необхідності задіювати інвертор 12-220.

Місто
Київ
Телефон
Samsung A55 (KS & Vf)
den_lg, спрости собі задачу. Будь який монік із зовнішнім БЖ на 19 Валет + DC-DC Up перетворювач. У мене так живляться міні-пк без необхідності задіювати інвертор 12-220.
Можна попросити приклад моделі, де це все дивитися в характеристиках.
Ось перша модель з розетки
Де тут вольтаж, і як зрозуміти чи зовнішній блок живлення?
Хоча в комплекті вказано кабель юсб С-юсб С. Може його можна через нього живити, чи це тільки для картинки/звуку?
Post automatically merged:

І ще DC-DC Up перетворювач. Погуглив це плата. Може є впаяне з кабелем?

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
den_lg, покопай в напрямку самсунгів - на моєму моніторі цього виробника є зовнішній блок живлення, а на філіпс та леново - немає

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
den_lg, модель с внешним блоком, как правило, не имеет разъема стандарта IEC . В приведенном тобой Philips такой разъем явно видно, то есть у него внутренний БП.

А так в розетке я не вижу фильтров, чтобы выбрать мониторы только с внешними БП.

Місто
Київ
Телефон
Samsung A55 (KS & Vf)
На робочому самсунг блок живлення 14 V 2.1 A, 30W.
Є верогідність що запрацює напряму від акамулятора без перетворювачів?

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
14 V 2.1 A, 30W.
Є верогідність що запрацює напряму від акамулятора без перетворювачів?
Я би не ризикував. Дуже велике "голодування" буде. Не дарма там 14, можливо для живлення підсвітки.
Post automatically merged:

І ще DC-DC Up перетворювач. Погуглив це плата. Може є впаяне з кабелем?
Є плати, де паяти не треба - клемні колодки, в які затискаєш кабель. Готового не бачив. Тим більше, у моніторів різні джеки живлення на вхід, або 5,5*2,5, або свої різних стандартів.

Optimus

~~~
Місто
Херсон
Телефон
Sony XZ1c
Lets, а так же 5,5х1,9 и даже 5,5х1,7
ps
У уважающих себя изготовителей штекеры маркируются разным цветом и формой "конца", но часто бывает такое, что по фото с сайта и не поймешь, что там реально продается (все пластмасски черные и ракурс вообще не информативный). Первый попавшийся пример:
1747725521177.png

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: Lets
Місто
kiev
@Lets, 5.5/2.1 ще може бути схожий)
@Lets, а так же 5,5х1,9 и даже 5,5х1,7

вот как понять на 100% какой этого штекер, вроде 55/25, но 100 процентной уверенности нету ?
робіть пошук саме БЖ для цього монітора

• Like
Реакції: Lets
Місто
Germany
робіть пошук саме БЖ для цього монітора

видел эти адаптеры, что придаёт уверенности, что у вех этих мониторов 55/25, но конкретно на эту модель не нашёл, что вносит долю сомнения, а закон подлости же всегда на чеку...

Зверху