Вибір 3G, 4G WiFi MiFi роутера

Саня-068

Радіоентузіаст
Місто
Вараш
Телефон
Infinix hot 11s NFC
Когда дома-нет,а когда надолго выезжал,то ужасно переживал и на модемы ложил пустые коробки(с подоконника не снимал-итак скорость дохлая),но деваться некуда-от них запитаны все веб камеры наблюдения и надо было оставлять включенными в розетку(
Тут лише пораджу варіант із зовнішніми антенами, щоб роутер і акумулятори не піддавалися перегріву, від сонця і інших факторів. Для такої техніки потрібно добре провітрювальне місце, а не прямі сонячні промені, чи коробка з накопиченням тепла. Я взагалі здивований як той акумулятор не взірвався від перегріву. Можна ще подумати над варіантом стаціонарного роутера з 4G, теж не поганий варіант в такому випадку.

Місто
Харьков
Взяти великий стаціонарний 4ж роутер з агрегацією?
Я бы рад и давно,но проблема была с нормальным провайдером раньше,а сейчас вроде появились,но не хочу тянуть провода и морочиться и эти 2 модема мобильных жаль в ящик складывать

Кстати самый первый модем стоит tp Лink m7200 и если раньше инсиго работал в 4 раза быстрее,то сейчас они сравнялись по скачке(

Хотя на него ни обновлений не было,, и прочего и я покупал его в 2019 году в розетке и он у меня с того момента лежит на подоконнике и служит Верой и правдой,только акки вздуваются раз в 3 года

Місто
Харьков
Когда дома-нет,а когда надолго выезжал,то ужасно переживал и на модемы ложил пустые коробки(с подоконника не снимал-итак скорость дохлая),но деваться некуда-от них запитаны все веб камеры наблюдения и надо было оставлять включенными в розетку(
Тут лише пораджу варіант із зовнішніми антенами, щоб роутер і акумулятори не піддавалися перегріву, від сонця і інших факторів. Для такої техніки потрібно добре провітрювали не місце, а не прямі сонячні промені, чи коробка з накопиченням тепла. Я взагалі здивований як той акумулятор не взірвався від перегріву. Можна ще подумати над варіантом стаціонарного роутера з 4G, теж не поганий варіант в такому випадку.
Это да))Я как нибудь найду старые аккумуляторы и выложу в этой теме-они вздутые и похожи на хлопушку на колесе автомобиля

Саня-068

Радіоентузіаст
Місто
Вараш
Телефон
Infinix hot 11s NFC
Игорь666, Зі стаціонарних варіантів можу порадити huawei b535-333 lte cat:13. У мене такий був, користувався рік часу. Що можу сказати, по факту: стабільна робота 24/7, підтримує агрегацію частот (Cat13), має роз'єми під антени, підтримує два діапазони wi-fi, є гігабітні WAN і LAN, не гріється, стильний корпус, є різноманіття прошивок, є роз'єм під стаціонарний телефон. Не роутер а ракета!

Місто
Харьков
Игорь666, Зі стаціонарних варіантів можу порадити huawei b535-333 lte cat:13. У мене такий був, користувався рік часу. Що можу сказати, по факту: стабільна робота 24/7, підтримує агрегацію частот (Cat13), має роз'єми під антени, підтримує два діапазони wi-fi, є гігабітні WAN і LAN, не гріється, стильний корпус, є різноманіття прошивок, є роз'єм під стаціонарний телефон. Не роутер а ракета!
Спасибо за совет,но стационарный и большой я бы если купил,то только со слотом 4G(без свистка бокового через юсб).Просто,чтобы было внутри слот.Я бы его поставил на повербанк и он бы работал по принципу мобильных модемов

Просто вдруг понадобится родителям или ещё кому-то за простоты перемещения без проводов -думаю для меня это самый лучший вариант

Місто
Львів
Почему из всех модемов недорогих и ломанных м2000
У вас є досвід використання 2000? Цікаво почути відгуки: нагрів, швидкість зарядки, глюки, спонтанні перевантаження, вздуття батареї? Які є версії прошивки і яка між ними різниця? Ще б цікаво довідатись ссилку на надійного продавця. Дякую.

Саня-068

Радіоентузіаст
Місто
Вараш
Телефон
Infinix hot 11s NFC
Там точно Cat.13? Бо те що нагуглив по цій моделі - всюди пишуть Cat.7+ (400 Mbps)
Точно!!! Цей роутер часто плутають із huawei b535-232 там Cat7. У huawei b535-333 Cat13 навіть на коробці ця інформація зазначається! Ось достовірні характеристики але не повні.

Вкладення

• Screenshot_2026-01-06-14-00-03-834.jpg
    Screenshot_2026-01-06-14-00-03-834.jpg
    356 КБ · Перегляди: 2
Останнє редагування:
Місто
Одесса
Телефон
iPhone 12 Pro Max
У меня стоит Mikrotik Chateau LTE 18 ax. Есть фиксация бэндов LTE Возможность подключить внешнюю антенну. Работает на упс. Доволен. Конечно, он не дешевый, но работает супер. Один раз настроил и забыл.

Місто
Харьков
Почему из всех модемов недорогих и ломанных м2000
У вас є досвід використання 2000? Цікаво почути відгуки: нагрів, швидкість зарядки, глюки, спонтанні перевантаження, вздуття батареї? Які є версії прошивки і яка між ними різниця? Ще б цікаво довідатись ссилку на надійного продавця. Дякую.
К сожалению опыта нет,но по советам продаванов тянущих эти модемы с Америки и тут перепрошивающие.Думаю я куплю до февраля м2000 и тогда отпишу впечатления.Давали на пол часа попробовать,я вынул сим водафона с 8800 инсиго и вставил в этот

Вообщем на 8800 был н прием 24.8,а на м 2000-78.5.
Правда это все на автомате было и думаю если залезть в меню с привязкой к конкретным бандам-может выдаст и больше

Місто
Львів
Вообщем на 8800 был н прием 24.8,а на м 2000-78.5.
Правда это все на автомате было и думаю если залезть в меню с привязкой к конкретным бандам-может выдаст и больше
Мене не так швидкість цікавить, як стабільність роботи. 8800 періодично підтуплює. Інколи буває, що мережа є, але підключені пристрої видають "відсутнє підключення до інтернету", доводиться перезавантажувати.

Зверху