monter

Україна понад усе!
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
Порадьте з власного досвіду щось відносно недороге, щоб один роутер працював від двох провайдерів, тобто треба 2 wan порти. Дякую.

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
monter, щоб одночасно не знаю, але є такі. Якщо один перестає працювати, перемикається на інший wan порт.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
SamsS + (M)forever
щось відносно недороге, щоб один роутер працював від двох провайдерів, тобто треба 2 wan порти
Будь-який роутер, на який без танців і плясок стає OpenWRT. В залежності від потужності можеш подивитися салямі 4С або 4А_gigabit (але на них всього 3 порта).
В мене 4С на WRT працює без проблем (раніше був з одним wan, після покупки R3P зробив з нього другу точку для вайфай-роумінга)

• Like
Реакції: earl

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
Samsung S25U|OnePlus 6T
Чи є сенс в бюджеті до 1000 грн купувати 5ГГц роутер в село (100мбіт/с)? Є задача підібрати новий (з гарантією) роутер знайомим. З одного боку ефір не настільки засмічений сусідами, як у місті, з іншого - робив тести на своєму роутері і телефоні: на 2.4 ГГц ~ 50 мбіт/с, 5ГГц ~100мбіт/с. З клієнтів - смартфони, ноутбук і ТБ-приставка (ще також потрібно підібрати).
Які моделі роутерів порадите?

Останнє редагування:

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
В село 5 Ггц, как по мне, вообще не нужно. Я в дачном кооперативе, участки по 6 соток. До войны достаточно мощный внешний приемник (ASUS USB-N13, из свистков на 300 мбит/с ничего дальнобойнее не видел) "ловил" 6 сетей (из них одна - моя), из них три были "то есть, то нет". 5 Ггц моего собственного роутера теоретически покроют участок, если я роутер в середине участка расположу, чисто технически возможно, но я этого делать не буду, мне и так хватает, что в доме везде прием, а на участке и 2.4 ГГц сети хватит.

Если в селе земли много, то я бы больше о дальнобойном Wi-Fi задумался, и/или о ретрансляторах.

Для ТВ нужен провод, по возможности.

А гигабитная сеть в данный бюджет сейчас влезает?

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
5 ГГц це не тільки про поміхи. В мене за останній рік було декілька домівок, кожного разу помічаю, що в деяких умовах повний прийом 2.4 ГГц видає швидкість в 10 разів менше ніж зникаючий 5 ГГц.
По-друге, мені здається, що новий роутер без 5 ГГц це за визначенням найдешевше лайно з мікросхем, які завалялись 15 років на складі. Ну або просто рівень економії такий, що про надійність і якість говорити не можна. Як обирати електронний пристрій з мікро-юсб - якщо друг Ляо ставить мікро-юсб за 2 центи, замість тайп-сі за 3, то і на всьому іншому така ж сувора економія, доведено неодноразовим життєвим досвідом :)

Чомусь, в мобільному зв'язку всі розуміють, що вищі частоти треба, і одним ЛТЕ-800 щасливий не будеш. А як доходить до вайфая, то старовєрство лізе зі всіх шпарин :)

Останнє редагування:

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
Samsung S25U|OnePlus 6T
Kritik, землі багато) Ділянки по 50 сот +-. Чи є щось нове і далекобійне до 1000грн?

plebis, дякую, я теж схиляюсь до 5ГГц) Але питання в тому, що до 1000грн можна взяти лише бюджетний 5ГГц, може 2.4ГГц в цьому бюджеті будуть кращі по якості?

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Я би брав б/в при такому обмеженні бюджету, той девайс, де амортизація мінімальна

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
Samsung S25U|OnePlus 6T
plebis, я б теж, але є побажання нового з гарантією. Та й не хочу бути крайнім, якщо щось станеться з вживаним роутером, а з новим можна просто "послати" знайомих по гарантії))

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Чи є сенс в бюджеті до 1000 грн купувати 5ГГц роутер в село (100мбіт/с)?
сенс є, тим більше, що зараз нових роутерів без підтримки 5Ггц і не випускають практично. А те, що випускають - страшні бюджетники. Таке не варто брати в принципі. Я бачу (https://hotline.ua/ua/computer/besprovodnoe-oborudovanie/4485-37549/?sort=priceUp), що за 1000 грн є і тплінки, і тенди, і сяомі, тобто вибрати є з чого.

Місто
Киев
а нафлудили то! Человек задал вопрос относительно роутера с dual wan. А вы начинаете спорить про частоты. Можете кидать в меня помидорами, но из дешёвого и адекватно работающего он найдёт только кенетик или микротик. Ну или некоторые модели асус (не все).

Місто
DE
Телефон
Samsung S24U
Підкажіть, а якось можна відслідковувати відключення та включення світла через роутери АСУС?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Підкажіть, а якось можна відслідковувати відключення та включення світла через роутери АСУС?
Якщо провайдер видає зовнішні IP, можна на роутері ввімкнути віддалений доступ і заходити або по ip, якщо він статичний, або прив'язати dyndns і заходити на домен, якщо іп динамічний.
Якщо заходить - світло є.

Місто
DE
Телефон
Samsung S24U
Якщо провайдер видає зовнішні IP, можна на роутері ввімкнути віддалений доступ і заходити або по ip, якщо він статичний, або прив'язати dyndns і заходити на домен, якщо іп динамічний.
Якщо заходить - світло є.
Це робить і апка Asus router, але хотілось би який авто формат, щоб сам писав всі проміжки часові.

Зверху