Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
ASUS WL-330n вмів та, підключитися до одного WiFi і роздати своїм клієнтам через свій WiFi.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Wi-Fi WAN (тобто internet)-> router (not bridge, not range extender, not repeater) -> Wi-Fi LAN з пристроями
На картинці позначив як "router" в центрі на доданій схемі, стрілками напрямок руху даних від інтернет до кінцевих пристроїв. Кінцеві пристрої підключаються тільки до цього router.
Таку схему я давним-давно реалізував за допомогою двох девайсів: точки доступу (в режимі клієнта) і роутера. Точка доступу з"єднана з роутером кабелем. Вона приймає інтернет по вайфай, передає його через кабель до роутера. Роутер передає інтернет по вайфаю і кабелю до абонентів. І все це працює 7 років бездоганно на найдешевшому обладнанні.
Може варто придивитись до такого способу, а не шукати невідомо-що?

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
за допомогою двох девайсів
Ось - ключовий момент. Як на мене, на одному девайсі домашнього призначення таке не зробити, або потрібне професійне обладнання, або більше одного пристрою.

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
В mesh кожен росширювач покриття копіює налаштування джерела і інтегрується, а я, навпаки, хочу ізолювати мережу, якою управляє роутер: "нужно чтобы он не просто повторял/усиливал сигнал, а именно маршрутизировал трафик".
Можете навести приклад топології і модель роутера, який ви маєте на увазі?

Я хочу збудувати: Wi-Fi WAN -> router (not bridge, not range extender, not repeater) -> Wi-Fi LAN
Спробуйте намалювати топологію мережі - допоможе зрозуміти ваші бажання.
Схоже, вам потрібні керовані комутатори.
Wi-Fi WAN (тобто internet)-> router (not bridge, not range extender, not repeater) -> Wi-Fi LAN з пристроями
На картинці позначив як "router" в центрі на доданій схемі, стрілками напрямок руху даних від інтернет до кінцевих пристроїв. Кінцеві пристрої підключаються тільки до цього router.

Дякую за пошук і пропозицію. На жаль, не підійде: "5. Не Huawei и пр. Китай". Є ще якісь ідеї?

Якщо англійську розумієте, то ось на цьому фаховому форумі обговорюється способи досягнення такого рішення та проблеми на Мікротику: Мікрот приєднується до чужого роутера SSID1 по віфі (WDS-клієнт), далі створюється віртуальна мережа-бридж, в якій він роздає сигнал клієнтам по віфі SSID2. https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=81750

Про успіхи з новою прошивкою читайте від цього посту https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=81750#p522750

Основна проблема - це сумісніть двох роутерів за протоколами. Якщо обидва є мікротами (працюють на RouterboardOS) - то тут взагалі все дуже легко.

Місто
Kyiv
Телефон
Pixel 7a/ Pixel 4a
Keenetic start за 600 грн такое может и настраивается за 5 мин. Единственный нюанс вифи сеть будет вещать на том же канале, что и сеть к которой будет подключаться по вифи

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
вифи сеть будет вещать на том же канале, что и сеть к которой будет подключаться по вифи
Второй нюанс, скорость будет резаться в два (в лучшем случае) раза, потому что канальная скорость вифи ограничена. И похер, Микротик это, или нет, все равно два дешевых Нетиса, один из которых настроен в режиме вай-фай-клиента, будут давать лучше эффект, потому как можно разнести по каналам и даже частотам 5 ГГц. Потому как будут работать два вайфай-чипа, а не один. С Микротиком только надо будет намного больше вытрахаться.

Місто
Ковель
Нужна помощь и консультация!
Решил взять себе сим-карту с тарифом Лайф Platinum, так как есть необходимость в интернете и как правило в дороге. Начал рассматривать Беспроводные Wi-Fi 4G (LTE), разблокированные роутеры с Sim-картой, но их очень огромный выбор, как на АлиЭкспресс так и в Украине.
Например только на АлиЭкспресс вроде как одинаковые модели 4G Wi-Fi роутера имеют разные диапазоны и я не знаю какие именно будут работать в Украине.
Помогите подобрать такой роутер, с лучшими параметрами: время работы, качество, бренд желательно Huawei, ZTE, Toplink, может быть и не известный с Китая, но чтобы по частотам подходил для работы в Украине.
По цене до 2000 грн.
Заранее благодарю за информацию!

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
вифи сеть будет вещать на том же канале, что и сеть к которой будет подключаться по вифи
Второй нюанс, скорость будет резаться в два (в лучшем случае) раза, потому что канальная скорость вифи ограничена. И похер, Микротик это, или нет, все равно два дешевых Нетиса, один из которых настроен в режиме вай-фай-клиента, будут давать лучше эффект, потому как можно разнести по каналам и даже частотам 5 ГГц. Потому как будут работать два вайфай-чипа, а не один. С Микротиком только надо будет намного больше вытрахаться.
Необов'язково. Налаштовуєте на різних частотах і будете мати краще рішення. Приміром, смартфони вміють з'єднуватися з двома мережами одночасно (віфі-директ та віфі-клієнт). Чип у них один встановлено.

З чим я погоджуся, що найбільші проблеми виникнуть в силу гетерогенности пристроїв у мережі, мікроти між собою легко узгоджуються.

Останнє редагування:

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Решил взять себе сим-карту с тарифом Лайф Platinum, так как есть необходимость в интернете и как правило в дороге. Начал рассматривать Беспроводные Wi-Fi 4G (LTE), разблокированные роутеры с Sim-картой, но их очень огромный выбор, как на АлиЭкспресс так и в Украине.
Например только на АлиЭкспресс вроде как одинаковые модели 4G Wi-Fi роутера имеют разные диапазоны и я не знаю какие именно будут работать в Украине.
Помогите подобрать такой роутер, с лучшими параметрами: время работы, качество, бренд желательно Huawei, ZTE, Toplink, может быть и не известный с Китая, но чтобы по частотам подходил для работы в Украине.
По цене до 2000 грн.
Я брав собі MiFi Novatel 6620L. Його називають застарілим тут на форумі, мені поки достатньо (2/3/4ж). Підтримує всі стандарти (раджу брати на metra.net.ua, де на роутерах буде відкрито частоти 1800 та 2600 для lte), включно навіть СДМА. Батареї вистачає до 12 годин, плюс, може бути павербанком.

Останнє редагування:

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Його називають застарілим тут на форумі
Застарілий, як лайно мамонта. Немає 900 частоти, категорія LTE лише 3, сдма вже не треба взагалі. Ну, якщо вже є, можна не викидати, якщо за містом не треба користуватись, але радити його для покупки - зашкварно.

За такі гроші (1289 грн) - взагалі шара.
PS: еще вроде и можно подкрутить TTL, чтобы "намахать" Водафон и обойти блокировку раздачи.

Останнє редагування:

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Maxxx, что это за девайс? Какое железо и софт внутри?
Насколько я понимаю, это копия (читай подделка) под Хуавей в корпусе известного роутера

Останнє редагування:

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
yahoo, я так понимаю, что брендированный под заказ Хуавей, с тем же железом, и модифицированным ПО. Мобильные роутеры давно в руках не крутил, с закручиванием гаек по сим-парам и тарифам, народ мало их берет, или проще взять "свисток" с вайфай E8372, или ZTE 79U, воткнуть в павербанк за 300 грн и иметь многочасовую работу. Ставил их стационарные роутеры 4G, вроде проблем не было.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Huawei E5573cs-322, Huawei E5576-320
Post automatically merged:

yahoo, я так понимаю, что брендированный под заказ Хуавей, с тем же железом, и модифицированным ПО. Мобильные роутеры давно в руках не крутил, с закручиванием гаек по сим-парам и тарифам, народ мало их берет, или проще взять "свисток" с вайфай E8372, или ZTE 79U, воткнуть в павербанк за 300 грн и иметь многочасовую работу. Ставил их стационарные роутеры 4G, вроде проблем не было.
Тогда что мешало продавцу написать, что это Huawei E5573?
Это ж не запрещено и плюс к продажам, если устройство именно от Huawei.
Существует подделки на E5573 Bolt - Huawangdi (HWD) E5573Cs-322

Такие же вопросы по ANTENITI E3372h-153, на сайте прямо написано, что модем на базе ZTE
Код:
https://runninrabbit.wordpress.com/2021/09/09/usb-3g-4g-anteniti-e3372h-153/

Останнє редагування:

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Його називають застарілим тут на форумі
Застарілий, як лайно мамонта. Немає 900 частоти, категорія LTE лише 3, сдма вже не треба взагалі. Ну, якщо вже є, можна не викидати, якщо за містом не треба користуватись, але радити його для покупки - зашкварно.

За такі гроші (1289 грн) - взагалі шара.
PS: еще вроде и можно подкрутить TTL, чтобы "намахать" Водафон и обойти блокировку раздачи.
Можна пошукати наступні моделі. Мені СДМА доволі добре помагав й досі помагає, бо основне місце роботи - Одеса й часті поїздки по селах, де більш нічого й нема. Плюс, поїздки потягом на захід щотижня.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
СДМА доволі добре помагав й досі помагає
Єдиний оператор в СДМА - Інтертелеком, фактично вмре з 1 листопада в усіх регіонах, окрім Одеси та області, тож перевага наявністі підтримки СДМА в роутері - сумнівна.

Місто
Ковель
Post automatically merged:

Тогда что мешало продавцу написать, что это Huawei E5573?
Это ж не запрещено и плюс к продажам, если устройство именно от Huawei.
Существует подделки на E5573 Bolt - Huawangdi (HWD) E5573Cs-322

Такие же вопросы по ANTENITI E3372h-153, на сайте прямо написано, что модем на базе ZTE
Код:
https://runninrabbit.wordpress.com/2021/09/09/usb-3g-4g-anteniti-e3372h-153/
229
Из этих вариантов - что лучше взять? И в чем между ними разница?

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Для обычного пользователя без существенной разницы в характеристиках.
4-6 часов работы от аккума, поддержка наших частот 3G и 4G, поддержка 4G LTE cat 4 (до 150мбит), заряжать как обычный телефон по microUSB кабелю.
Huawei E5573cs-322 - уже снят с производства (т.е. в продаже только б/у),
Huawei E5576-320 - есть новые в продаже по Украине.
У меня в наличии оба варианта (в состоянии б/у) по 850грн.

Останнє редагування:

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
СДМА доволі добре помагав й досі помагає
Єдиний оператор в СДМА - Інтертелеком, фактично вмре з 1 листопада в усіх регіонах, окрім Одеси та області, тож перевага наявністі підтримки СДМА в роутері - сумнівна.

Якраз на Одещині ним користуюся частіше + 3Моб в роумінгу, де нема СДМА (автоматично перемикає). Для непостійного користування в дорозі. Плюсом є можливість використовувати яко павербанк.

Раніше був Netgear AC791L, теж всеядний.

Місто
Родом из Одессы
Телефон
Pixel 7pro
Всем привет. Медик периодически требуется ребутить тк подвисает. Что такое можно придумать чтобы он сам ребутился?

simscaner

отрицаю
Місто
Винница
Телефон
Google Pixel
По цене до 2000 грн.
Huawei E8372H-153 бери не пожалеешь...

Зверху