Водний транспорт (річковий та морський транспорт, порти, річкові та морські вокзали)

Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Зеленський: Експортним коридором у Чорному морі вже перевезли понад 12 млн тонн вантажів
За словами Президента, особливо вагомі результати є за грудень.


Post automatically merged:

На грецькому кораблі, який прямував до України, стався вибух
За інформацією офіційних джерел у результаті вибуху в Чорному морі постраждали члени екіпажу.


 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Туреччина, Болгарія та Румунія підписали угоду про спільне розмінування Чорного моря
Зокрема, міністром оборони Румунії заявив, що зневага Росії до норм міжнародного права та її агресія в Чорному морі є не лише регіональною проблемою, а й проблемою з глобальними наслідками.



Туреччина, Болгарія та Румунія у четвер, 11 січня, підписали угоду про спільну боротьбу з дрейфуючими морськими мінами, які загрожують судноплавству в Чорному морі з початку війни в Україні, повідомляє AP.

Міністр оборони Туреччини Яшар Гюлер заявив, що угода створює спеціальну групу із представників трьох союзників НАТО для боротьби з мінами.

“Ми спільно вирішили підписати протокол між трьома країнами, щоб більш ефективно боротися з мінною небезпекою в Чорному морі шляхом покращення нашої існуючої тісної співпраці та координації”, — сказав Гюлер на прес-конференції в Стамбулі з міністром оборони Румунії Ангелом Тілваром і заступник міністра оборони Болгарії Атанасом Запряновим.

Запрянов сказав, що міни становлять небезпеку для портів, комунікаційних мереж і ключової водної інфраструктури. “У наших інтересах та інтересах НАТО розробити протидію цій небезпеці”.

Тілвар додав, що “зневага Росії до норм міжнародного права та її агресія в Чорному морі є не лише регіональною проблемою, а й проблемою з глобальними наслідками”.

Угода була укладена після того, як минулого тижня Анкара відмовила у вході в Чорне море двом протимінним кораблям, подарованим Україні Великобританією.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Понад 22 млн тонн вантажів різної номенклатури експортовано з початку роботи тимчасового коридору Чорним морем
З серпня 2023 року ним скористалися понад 700 суден.



Перевалка йде з трьох портів Великої Одеси – «Чорноморська», «Одеси» та «Південного». Міністр зазначив, що вночі ці порти знов були атаковані російськими дронами: є пошкодження інфраструктури для перевалки і знищене зерно.

Загалом, з 18 липня (останнього дня роботи “зернового коридору”) в результаті атак РФ на морські порти України пошкоджено майже 200 об’єктів портової інфраструктури, постраждало більше 26 цивільних осіб.

“Водночас, портовики досить швидко відновлюються. Сьогодні побачив це на власні очі. Більше того, щодня збільшують обсяги перевалки. Про це, а також про перспективи функцiонування обговорили на нарадах у трьох ключових портах України”, – повідомив міністр.

Він зазначив, що більше 22 мільйонів тонн за півроку – не межа. Модернізація як самих портів, так і супутньої інфраструктури – мережі автомобільних доріг та залізниці – при належній безпековій складовій дозволить збільшити обсяги щонайменше на чверть.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Малюка б туди:
Радио Свобода решило проведать яхту "Шехерезада", которую многочисленные журналистские расследования связывают с президентом России Владимиром Путиным. Сразу после появления нашей съемочной группы в порту итальянского города Каррара, где сейчас 140-метровое судно стоимостью около 700 миллионов долларов находится под арестом из-за санкций ЕС, c палубы "Шехерезады" был запущен беспилотник для наблюдения за нашей съемочной группой. Экипаж яхты занял места на палубе с пожарными рукавами, в которые была подана вода. Наконец, лодка с журналистом и оператором Радио Свобода была остановлена подразделением итальянской полиции, которая, впрочем, разрешила нам продолжить съемку и даже запустить свой дрон. Рассказываем, чем закончились эти приключения и что нам удалось увидеть в порту Каррары.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
В Балтиморе (штат Мэриленд, США) сегодня ночью обрушился четырёхполосный автомобильный мост через реку Патапско после того, как в его опору врезалось грузовое судно.
На мосту в это время находилась дюжина автомобилей. По данным Associated Press, спасатели ищут как минимум семь человек, которые могли оказаться в воде.
Контейнеровоз "Дали" под флагом Сингапура, который врезался в опору моста, загорелся и затонул.
Мост, протяжённостью в два с половиной километра, был построен в 1977 году и назван в честь Фрэнсиса Скотта Ки, автора национального гимна США.
 

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Реєстрація
14.02.08
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Реєстрація
04.10.13
Місто
Тернопіль
Телефон
Xiaomi RN8T, iPhone 7+
Ого. Нічого собі!
Я Тису ніколи вживу не бачив, тому думав, що вона виглядає, як Прут в Яремче. То там вона не така? Тобто, не мілка із здоровенними каменюками? Там глибини достатньо для барж і буксирів?
 
Реєстрація
04.10.13
Місто
Тернопіль
Телефон
Xiaomi RN8T, iPhone 7+
Отож, пишуть, що там багато ухилянтів потонуло.
Так потонути можна і в невеликій гірській річці. Там течія збиває з ніг і несе, товче об каменюки, можна застрягнути між каменями під водою на малій глибині.
 
  • Wow
Реакції: lite
Зверху