Выдача лицензий 3G (UMTS)

Кто будет первым?

• Kyivstar

Голосів: 232 37.4%
  • MTS

Голосів: 63 10.1%
  • Life:)

Голосів: 183 29.5%
  • Beeline

Голосів: 25 4.0%
  • GoldenTelecom

Голосів: 4 0.6%
  • ITC

Голосів: 9 1.4%
  • Мне все равно

Голосів: 105 16.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    621
Статус
Закрита.

BeePlus

Заблокирован
Місто
Харьков
Телефон
Moto
Re: Київстар получит лицензию на 3G через суд

kaev, и интер участвовал :D а толку ?
Бабла лайф найдет? Риторический вопрос. Посмотрим на результат. Главное что 3ж будет, как я ранее говорил.

Mobijolo

Заблокирован
Місто
Киевская область
Телефон
Huawei G700
Re: Выдача лицензий 3G (UMTS) - общее обсуждение

В Україні 3G-технології – ексклюзивна власність олігархів

Президент Петро Порошенко видав указ, що стосується термінів появи в Україні зв’язку нового покоління. Згідно з документом, оператори повинні отримати ліцензії до кінця жовтня 2014 року. Наскільки реальним є досягнення поставленого завдання і як на терміни появи 3G в Україні може вплинути зміна складу Національної комісії з питань регулювання зв’язку та інформатизації. Про це радіостанція Голос Столиці поговорила з експертом ринку телекомунікацій Романом Хімічем.
Нинішній склад НКРЗІ був призначений не так давно, 17 травня. Але вже з’явилася інформація про те, що члени та голова комісії написали заяву на звільнення.
– З високою часткою ймовірності цим кроком Петро Порошенко стверджує свою владу і повноваження й в цій сфері.
Зміна складу комісії сприятиме появі ліцензії 3G у приватних операторів?
– Варто зазначити, що нещодавно призначений заступник керівника Адміністрації президента Дмитро Шимків входив до робочої групи, яка заявила своєю метою домогтися впровадження в Україні технологій третього покоління, вже й сам Порошенко про це нещодавно висловлювався. Тобто сигнали знову і знову надходять, але яким буде кінцевий результат, може показати лише час.
У чому причина того, що останні роки не було реального просування у питанні впровадження цих технологій?
– На мій погляд, в Україні проблема з розвитком технологій третього-четвертого поколінь пов’язана з інтересами вузького кола підприємців, так званих олігархів. Коли мова йде про технології третього покоління, проблемою стає те, що вже десятий рік поспіль ексклюзивна, єдина ліцензія на ту версію 3G, яка підходить для операторів «великої трійки» («Київстар», МТС, «Астеліт»), належить компанії «Укртелеком». На сьогоднішній день вона знаходиться у власності Ріната Ахметова, як мінімум номінально. І от власники ліцензії, користуючись своїм політичним впливом, продовжують блокувати її видачу, сподіваючись рано чи пізно продати свою ексклюзивну ліцензію за дуже хороші гроші. Тобто на шляху впровадження технологій 3G стоять інтереси монополії.
До слова, раніше в ефірі радіостанції Голос Столиці експерт Станіслав Юрасов зазначив, що мобільні оператори побоюються інвестувати в галузь через відсутність доступу до технологій.

http://newsradio.com.ua/2014_07_23/...ehnolog-ekskljuzivna-vlasn-st-ol-garh-v-0780/

Lawyer

Харьков, Украина
Місто
UA 21 (Харкіff,УКРАЇНА)
Телефон
ZTE Blade A7 2020

Бабла лайф найдет?

ИМХО, погудят :D Туркселлу и тот даст денег на лицензию. Чтоб в случае чего этот актив хотя бы перепродать можно было, а с таким- как оказалось- несерьёзным локальным партнёром- я бы на месте Туркселла или выкупал целиком лавочку или сливал.

BeePlus

Заблокирован
Місто
Харьков
Телефон
Moto

Lawyer, никто никому не даст, даже веселее.
Частично прочитай пост перед твоим.
В Укропе смена власти, даже в Харькове биг бос назначенец с МТС (бедный, как посмотрит что ему осталось. прослезится)
Рената подвинут с его активами :feel: Причем правильно пишут что это вопрос 2-3 месяцев.
Лайф одна из компаний которая затягивает выдачу, причины и так понятны.
Вот вопрос : чтоб запустить роуминг в сети утел, лайфу нужно пару железяк докупить и силовое решение руководства. Почему тянут ?

Добавлено через 10 минут
Варто зазначити, що нещодавно призначений заступник керівника Адміністрації президента Дмитро Шимків
уж он то точно 3ж запустит :p

Останнє редагування:

Dfg

Місто
Івано-Франківськ&Львів
Телефон
Mate 10 Pro

Доречі, сьогодні оформляв в гаішників номера - представник укртелекому оформляв на фірму 3 чи 4 нових машини. А звідки в них бабло з'явилося?

Місто
Дніпро-Запоріжжя
Телефон
Galaxy S9

Вот вопрос : чтоб запустить роуминг в сети утел, лайфу нужно пару железяк докупить и силовое решение руководства. Почему тянут ?
Лайф вбухивал в сетку "3g ready" очень много турецких денег. Зачем? Что бы теперь пользоваться дырявым покрытием ТриМоба? Имхо, но на оборудовании лайфа надо включить сеть 3g на тримобовских частотах и пускать в нее и тех и тех абонентов.

Місто
Дніпро
Телефон
Iphone 13Pro

про ЛТЕ пока забыли ?
А зачем нам лте сейчас? Вот какой процент трубок с поддержкой реально на руках у пользователей? У меня из списка моих коллег у одной только, из человек 20, и то, не заботит ее этот вопрос.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

Ну бачивы як LTE реалізовано в Чехії: Сидиш собі в 4G, хочеш подзвонити - телефон переходить в 3G із розривом з'єднання. Телефонують тобі - приблизно кожен 5 дзвінок "абонент не може прийняти"

dima1

Moderator
Команда форуму
Місто
Мальмё
Телефон
Samsung Galaxy S20 Ultra
А зачем нам лте сейчас? Вот какой процент трубок с поддержкой реально на руках у пользователей? У меня из списка моих коллег у одной только, из человек 20, и то, не заботит ее этот вопрос.
Все новые трубки дороже ~250 евро уже поддерживают стандарт эл ти и. И средняя цена будет и дальше падать.

Місто
Днепр
Телефон
mi max2 life:) корпоративный кс на прием тариф не знаю ):

Sti_S, Это из той же серии - А зачем на 3g ведь у всех трубки едж поддержуют.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

ИМХО. 4G треба, але зараз технологія сира. Через кілька років її "допрацюють" + більше телефонів буде її підтримувати - тоді і варто буде запускати.

dima1

Moderator
Команда форуму
Місто
Мальмё
Телефон
Samsung Galaxy S20 Ultra
Ну бачивы як LTE реалізовано в Чехії: Сидиш собі в 4G, хочеш подзвонити - телефон переходить в 3G із розривом з'єднання. Телефонують тобі - приблизно кожен 5 дзвінок "абонент не може прийняти"
Я не пользовался сетью LTE в Чехии, но в Норвегии, Швеции и Дании звонки в этом стандарте ходят без проблем. Причём я даже принудительно врубал режим эл ти и онли, чтобы убедиться. Никаких разрывов или переврда в 3G нет.

• Like
Реакції: kaev

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro

Вот какой процент трубок с поддержкой реально на руках у пользователей?
А с какого процента надо начинать запускать? Надо ли процент рассчитывать в среднем по стране или, например начиная с крупных городов, начиная в них же делать покрытие? Будет ли стимул повышения этого самого процента без перспективы появления LTE? Какие еще новости из мира диванной аналитики?

Місто
Дніпро
Телефон
Iphone 13Pro

А с какого процента надо начинать запускать? Надо ли процент рассчитывать в среднем по стране или, например начиная с крупных городов, начиная в них же делать покрытие? Будет ли стимул повышения этого самого процента без перспективы появления LTE? Какие еще новости из мира диванной аналитики?
Ну еще такие-мне нужно качество голоса и интенет-3g закрывает эти потребности.
А по поводу процентов- оператору важен доход, а не мнимость возможного дохода через го-два с момента вложения в строительство сети.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro

мне нужно качество голоса и интенет-3g закрывает эти потребности.
Ну раз тебе лично закрывает, то, конечно никому оно не нужно, это сильный аргумент.
оператору важен доход, а не мнимость возможного дохода через го-два с момента вложения в строительство сети
Я тебе не рекомендую высказываться на такие темы. Оператор возвращает подобные вложения значительно позже чем за 2 года. Мало того, большая часть вложений и в 3Г и в 4Г уже сделана более 2 лет назад

Місто
Дніпро
Телефон
Iphone 13Pro

Ну у нас свободная страна)

KML

Deutscher Ukrainer
Місто
Berlin
Телефон
Google Pixel 8

ребята, давайте еще два года поспорим, что нам больше нужно, 3G или 4G, чтобы окончательно дополнить этот цирк с лицензиями и остаться банановой республикой в мобильных технологиях.
лично я вот радуюсь, что вообще хоть что-то делают.

Статус
Закрита.
Зверху