Відключення стільникових мереж попередніх поколінь (2G, 3G, 4G тощо)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
коли навчаться купувати щось брендове з довготривалою підтримкою, а не всілякі дугі з однією обновою за весь цикл їх існування
Навіть нонейм-доггі з підтримкою LTE будуть чудово працювати, дзвінки в 2g, інет LTE, не бачу проблеми у нас.
Post automatically merged:

Не варіант. Дуже багато пристроїв IoT. Повністю не відключать.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Місто
Львів
Або коли навчаться купувати щось брендове з довготривалою підтримкою, а не всілякі дугі з однією обновою за весь цикл їх існування
Розвивай думку далі. Якщо будуть купувати "сертифіковане" в Україні та підтримуване оператором. У Київстара це аж 4 бредни. А що робити людям, які не користуються Яблуком чи Самсунгом, а до вподоби інші якісні смарти "сертифіковані" в Україні?

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Riznychenko, не одним київстаром. Відкрий підтримку у лайфа, ти приємно здивуєшся. Ще б водафон згадав))) Тут питання не до «сертифікованих в Україні», а до пофігізму деяких опсосів домовлятися з брендами для додавання свого профіля. А якщо навіть домовляться, то твій «сертифікований» пристрій вже закінчить бути підтримуваний тим екзотичним улюбленим брендом. Тому все що вище актуально. Ну і це як продовження

Останнє редагування:
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Хочу зрозуміти де ми (Україна) звернули не туди. У нас всюди свій особливий, відсталий шлях.
Чим він такий особливий. Європа планує відмовитись від мереж 2г/3г(залежно від країни хтось першим вимикає 2г, хтось 3г) орієнтовно десь в 2030.
Україна зараз теж почала вимикати 3г. Тільки в Україні ще війна.

Місто
Ukraine, Odessa
Хочу зрозуміти де ми (Україна) звернули не туди. У нас всюди свій особливий, відсталий шлях
А які країни Європи відключили 2G? Чи звернули не туди? Чи може пара європейських країн звернули туди, а інші не туди?

Місто
kiev
Не варіант. Дуже багато пристроїв IoT. Повністю не відключать.
Ну а як тоді в інших країнах (що відключили) варіант а у нас ні? У нас свій особливий шлях?
на хабрі була стаття про французів і відключення 3г, так там проблема стала з ліфтами, не памятаю чи то 10к чи 100к ліфтів по всій Франціі на 3г сидить, так що таких приколів по різним краінам може багато бути, щоб у нас спочатку не відключили, а потім не бігали як обпеченні

Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)
Captain, Мені цікаво, ви на власні очі і в реальному житті бачили як живуть люди в інших країнах, де вимикають 2G? Поки в нас в Україні така економіка, пенсії і рівень життя як сьогодні, ні про яке відключення 2G мови іти не може, навіть думати про таке не можна. Або розкажіть це моїй тітці про відключення 2G-3G з її телефоном motorola c plus без Volte, і з її пенсією в 3400грн.

Останнє редагування:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
щоб у нас спочатку не відключили, а потім не бігали як обпеченні
У нас все спеціалізоване та IoT обладнання (більшість) використовує 2G як основний або резервний до ethernet канал зв'язку. "3G-only" не чув і не зустрічав. Як і немає такого масово з LTE.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Captain, Мені цікаво, ви на власні очі і в реальному житті бачили як живуть люди в інших країнах, де вимикають 2G? Поки в нас в Україні така економіка, пенсії і рівень життя як сьогодні, ні про яке відключення 2G мови іти не може, навіть думати про таке не можна. Або розкажіть це моїй тітці про відключення 2G-3G з її телефоном motorola c plus без Volte, і з її пенсією в 3400грн.

та заспокойся, поки у нас відключать 2-3ж, то твоя тітонька, ще декілка разів зміне свою мото (зламається/загубиться старий смартфон), а нові вже будуть підтримувати VoLTE/VoNR

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Місто
Днiпро
Телефон
Samsung galaxy a 55
Місто
Львів
@Riznychenko, не одним київстаром.
Я користуюсь Київстаром і мені саме цей оператор важливий.
а до пофігізму деяких опсосів домовлятися з брендами для додавання свого профіля
Ти сам собі суперечиш, бо раніше писав, що достатньою умовою отримання послуг є "купувати щось брендове з довготривалою підтримкою". Купить користувач Pixel, Asus ROG, Nubia, Edge, Xperia, Sharp і сенсу з 7 років підтримки? Вірно, Київстар пошле нафіг.

Не проблема купити смарт, для мене проблема є те, що мус купувати смарт, який є в переліку оператора. А сам треш, що в офіційному магазині Київстара на вітрині є телефони, які не в повній мірі підтримують його послуги. Мус чекати, поки устаканиться і колись доживемо до нормальних послуг.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Riznychenko, просто треба щоб гугл вигадав щось типу оновлення бандла по воздуху, як це є в айфон. Наприклад з патчем безпеки і тоді операторам не доведеться домовлятися з усім зоопарком брендів…Зрештою я тоьі не винен, що навіть деякі бренди з флагманськими пристроями на відрі включають лиш 1-2 оновлення відра за цикл життя…Тому в свій час і пішов на продукцію яблука, де підтримується більшість опцій оператора від мінімально можливих пристроїв. Що стосується тебе і київстар…ну, я тобі просто показав, як буває у менших і слабших операторів. Тому сиди і мучся з ним далі. Очікуй😊

Зверху