Місто
Kyiv
Зачекайте - здається ми зараз не говоримо про ані про нульові рокі загалом, ані навіть про 2001 рік, у нас день народження сервісу який був офіційно запущено 15 січня. І як це не прикро визнавати, але працювали вони тоді на Windows NT, яка навіть в 4-й своїй реінкарнації версії візуально від Win95 нічим (майже) не відрізнялася :)
А оці Ваші Гудзака SE та МЕ не дуже чомусь котирувалися в корпоративному середовищі. Скажу більше - десь в тому році (літо перед 11 вересня) я в українському офісі однієї із фірм "великої п'ятірки"(тоді) аудиторів бачив внутрішню мережу на Win3.11 - а це була установа не рівня школи чи жєку, і явно не страждала від відсутності коштів чи спеціалістів інформаційної сфери.. :)

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
корпоративному секторі
На моей первой работе, где были компьютеры (1999), стояла NT. По словам тех, кто работал там, в 1997 точно был win 3.11. Но я там месяц всего проработал, перед университетом. А в 2002-м, на третьем курсе, нашел подработку, там уже 2000 стоял.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
ГлавБухАрик, в корпоративному в кінці 90х - початку 0х - бачив усяке: і NT різних версій, і 2000, і 3.11, і навіть старезну Novell 2.15. Забув: ще DR-DOS 7.03 (Caldera DOS, OpenDOS) - під якою крутилася 3.1 (3.1, не 3.11!). :cool:

Місто
Львів
в корпоративному в кінці 90х - початку 0х
У мому НДІ приятель-шеф був любитель усього продвинутого. Ще восени 96-му в нашій лабораторії була встановлена WinNT 4.0.
На тодішньому Pentium 90 гальмувала безбожно, але переконати його що Win 95 буде крутитися значно швидше, мені так і не вдалося, контраргумент був один - це лайно постійно висне та падає, а ентішка ніколи :)

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
у меня в те годы было два комп клуба (14 компов и 6). Так вот до 2001 там всё крутилось на 98й винде (а по началу даже на 95й), а в 2001 я попёр в Москву и купил 16 XP потому что на хвост мусора наступили. И с тех пор на XP работали (в Донецке), а в Горловке так и работали на 98й )))

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Повертаючись до сабжу, власне Вікіпедією зацікавився набагато пізніше, десь на межі 2006-07. І не лише основним контентом, а і внутрішньою кухнею, срачами обговореннями між її учасниками щодо вмісту статей, правил та не тільки.
Тоді ж взнав про перші альтернативні проєкти: ватну «Традицію», напівмертві майже відпочатку «ВікіЗнаніє» та «Науку», і врешті «Лурк», що став окремим культурним явищем тодішнього рунету.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Энциклонги, короче
Не зовсім, адже копії всіх статей Вікіпедії там не було. Зате «Вікізнаніє» скопіювало всього Брокгауза-Ефрона сторічної давнини, це їх і погубило.

Зверху