Газ, газопостачання, тарифи, лічильники

• Автор теми SerP
  • Дата створення

SerP

@serhii13serp (tlg)
Місто
Одесса-мама
Телефон
Xiaomi Redmi 3
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля [в платежках новые суммы появятся в мае].
Газ подорожал в три-шесть раз
* ЦЕНА НА ГАЗ, используемый для индивидуального отопления [или, как в частных домах, для комплексного потребления], теперь составит 3600 грн за тысячу кубометров [было 1182 грн]. Но этот тариф действует лишь на объем газа до 200 кубометров в месяц и только в отопительный сезон – с 1 октября по 30 апреля включительно. За объем потребленного газа свыше 200 кубометров в месяц придется платить уже по цене 7188 грн за тысячу кубов. На этот пункт обратите особое внимание! То есть, если вы превысили лимит, то повышенную цену придется заплатить не за весь потребленный газ, а только за тот объем, который свыше 200 кубометров.
В целом же лимит самого дешевого газа на отопление для населения составит не более 1400 кубометров в год [было 2400].
* Цена газа, используемого вне отопительного сезона [с 1 мая по 30 сентября включительно] в домах, оборудованных индивидуальными газовыми котлами, составит 7188 грн за тысячу кубометров.
* Цена газа для приготовления пищи и подогрева воды в домах с центральным отоплением в течение всего года составит 7188 грн за тысячу кубометров.
* При отсутствии счетчиков [это подавляюще большинство жителей многоэтажек, оборудованных только газовыми плитами] население также будет платить единую цену за газ – 7188 грн за тысячу кубометров, но уже согласно утвержденным нормам потребления на одного человека.
* Утвержденные ежемесячные нормы потребления газа на одного человека: при наличии централизованного горячего водоснабжения – шесть кубометров: при отсутствии горячего водоснабжения девять кубометров; при наличии газовой плиты и газового водонагревателя – 18 кубометров.
Следует также заметить, что в указанные тарифы для населения уже входит стоимость всех услуг "Запорожгаза" по транспортировке и распределению голубого топлива.
ОАО "Запорожгаз" также предоставил "МИГу" конкретные примеры расчета платы за газ разными категориями населения.
К примеру, за декабрь 2015 года потребление природного газа в частном доме с газовым котлом равно 320 куб.м.
Оплата за газ составит:
200 куб.м х 3,6 грн = 720 грн;
120 куб.м х 7,19 грн = 862,56 грн.
Итого: 720 грн + 862,56 грн = 1582,56 грн.
За тот же период потребление природного газа в частном доме с электрическим котлом равно 65 куб.м.
Оплата за газ составит:
65 куб.м х 7,19 грн. = 467,22 грн.
За декабрь 2015 года в квартире с газовой плитой и колонкой, без газового счетчика, в которой проживает три человека, оплата за газ составит:
9 куб.м х 3 х 7,19 грн = 194,08 грн.
В квартире многоэтажного дома при наличии газового счетчика оплата за газ производится по единой цене за фактически потребленный объем газа.
За декабрь 2015 года семья из двух человек потребила пять куб. м газа.
Оплата составит:
5 куб м х 7,19 грн = 35,94 грн

Що там по газу?

https://gazpravda.com.ua

Останнє редагування модератором:

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Загальнобудинкового личильника теж не має?
Та пес його знає. ".
як так? Якщо він є, то його має бути видно - там де газова труба підходить до будинку зазвичай і ставлять лічилтник

nataba

Заблокирован
Місто
Львів

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
В 9-типоверховому будинку три під'їзди та 108 квартир. З двох боків до нього примикають ще два таких самих будинки.
Де там газові труби ходять, що прокладені ще 1977-го року - поняття не маю.
В нас або таке стоїть на будинку https://www.niknews.mk.ua/2017/07/2...hedomovoj-gazovyj-schetchik-nezakonny-nkreku/
або таке https://vesti.dp.ua/schetchiki-na-gaz-kompensaciyu-poluchat-daleko-ne-vse-zhiteli-dnepra/

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Була сьогодні представниця Львівгазу. Проводила інвентаризацію.
Сказала, що їм вже заборонили задрочувати клієнтів і вимагати фото лічильників через viber.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Кочевник, Це як? Раніше можна було просто у вайбер скинути, а тепер буде приходити і сама фотографувати?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Кочевник, Це як? Раніше можна було просто у вайбер скинути, а тепер буде приходити і сама фотографувати?
Мені Львівгаз щомісяця замахував, дайте фото.

Зараз достатньо подати показник через кабінет без фотофіксації.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
Припускаю що це тому, що в районах (селах) більше газу крадуть. В місті ще й досі мешканці переважної більшості багатоповерхівок не мають лічильників, то й газовикам легше виходити в плюс за рахунок певного завищення споживання для цієї категорії.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Фото лічильника просять коли споживання підозріло мале, або коли повірка лічильника робилася давно. Мене в минулому році теж щомісяця контролер просила фото - я ігнорив і подавав цифрами на 104юа. Потім якось намагалася прийти зняти контрольні, але не виходило перетнутися, то я скинув фото. І на наступний же день позвонили, що "у вас давно не робилася повірка, три мінєти лічильник". За тиждень прийшли майстри, мій лічильник зняли на повірку, поставили інший. Обіцяли за пару тижнів повернути, але вже 6-тий місяць з того часу минув.

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
Фото лічильника просять коли споживання підозріло мале, або коли повірка лічильника робилася давно.
У мене повірка лічильника була десь у 2007-му.
З тих пір фото просять двічі на рік, але за чергову повірку чомусь не згадують.

Також знаю кількох людей, яким ані газовики, ані електрики, ані водоканальщики не знають куди дзвонити і в них десятками років всі лічильники працюють без жодних повірок та фотофіксацій.

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Фото лічильника просять коли споживання підозріло мале, або коли повірка лічильника робилася давно. Мене в минулому році теж щомісяця контролер просила фото - я ігнорив і подавав цифрами на 104юа. Потім якось намагалася прийти зняти контрольні, але не виходило перетнутися, то я скинув фото. І на наступний же день позвонили, що "у вас давно не робилася повірка, три мінєти лічильник". За тиждень прийшли майстри, мій лічильник зняли на повірку, поставили інший. Обіцяли за пару тижнів повернути, але вже 6-тий місяць з того часу минув.
Мені повірку робили весною, а через декілька днів прийшов контролер, щоб на його телефон сфотографувати. Хоча постійно в застосунку 104 сам фото передаю. Повірка теж цікава була, прийшли зі своїм лічильником з вже пройденою повіркою того ж місяця. І не треба потім приходити переставляти, а в 104 вже новий лічильник з новими показами. За планом, повірка у мене мала бути у 2022 р.
Новий лічильник не підкручений, витрати співпали зі старим +- куб. :)

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
nataba, заходите на сайт 104, далі в Інформація про о/р і там в Лічильник газу буде писати.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
прийшли зі своїм лічильником з вже пройденою повіркою того ж місяця. І не треба потім приходити переставляти, а в 104 вже новий лічильник з новими показами
Власне в мене так само було цього разу, а попередня повірка була в 2014-му, тоді два рази ходили: спочатку підмінний ставили, тоді мій назад вертали. Мені в принципі без різниці на лічильник, мій просто симпатичніший троха був :)
Період повірки у Львівгазу - 8 років.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
nataba, вообще то проверка счётчика идёт раз в 5 лет. 20 лет без проверки исключено

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Т
Мені Львівгаз щомісяця замахував, дайте фото.

Зараз достатньо подати показник через кабінет без фотофіксації.
Так було завжди, а от контролер лише своїм телефоном має сфотографувати. Якщо тричі впідряд вона не фотографує то у вас автоматом не приймають покази (просить у вайбері на сайті та у застосунку надати і фото лічильника).

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
andreuskas, у мене так як ви написали, раз в пів року приходить сфотографувати на свій телефон. Була пауза бо була якась постанова чи щось таке, але недавно знову дозволили і через пару днів прийшла сфотографувати показники газу.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Stiv, все равно это меньше указанных сроков выше

Зверху