Газ, газопостачання, тарифи, лічильники

• Автор теми SerP
  • Дата створення

SerP

@serhii13serp (tlg)
Місто
Одесса-мама
Телефон
Xiaomi Redmi 3
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля [в платежках новые суммы появятся в мае].
Газ подорожал в три-шесть раз
* ЦЕНА НА ГАЗ, используемый для индивидуального отопления [или, как в частных домах, для комплексного потребления], теперь составит 3600 грн за тысячу кубометров [было 1182 грн]. Но этот тариф действует лишь на объем газа до 200 кубометров в месяц и только в отопительный сезон – с 1 октября по 30 апреля включительно. За объем потребленного газа свыше 200 кубометров в месяц придется платить уже по цене 7188 грн за тысячу кубов. На этот пункт обратите особое внимание! То есть, если вы превысили лимит, то повышенную цену придется заплатить не за весь потребленный газ, а только за тот объем, который свыше 200 кубометров.
В целом же лимит самого дешевого газа на отопление для населения составит не более 1400 кубометров в год [было 2400].
* Цена газа, используемого вне отопительного сезона [с 1 мая по 30 сентября включительно] в домах, оборудованных индивидуальными газовыми котлами, составит 7188 грн за тысячу кубометров.
* Цена газа для приготовления пищи и подогрева воды в домах с центральным отоплением в течение всего года составит 7188 грн за тысячу кубометров.
* При отсутствии счетчиков [это подавляюще большинство жителей многоэтажек, оборудованных только газовыми плитами] население также будет платить единую цену за газ – 7188 грн за тысячу кубометров, но уже согласно утвержденным нормам потребления на одного человека.
* Утвержденные ежемесячные нормы потребления газа на одного человека: при наличии централизованного горячего водоснабжения – шесть кубометров: при отсутствии горячего водоснабжения девять кубометров; при наличии газовой плиты и газового водонагревателя – 18 кубометров.
Следует также заметить, что в указанные тарифы для населения уже входит стоимость всех услуг "Запорожгаза" по транспортировке и распределению голубого топлива.
ОАО "Запорожгаз" также предоставил "МИГу" конкретные примеры расчета платы за газ разными категориями населения.
К примеру, за декабрь 2015 года потребление природного газа в частном доме с газовым котлом равно 320 куб.м.
Оплата за газ составит:
200 куб.м х 3,6 грн = 720 грн;
120 куб.м х 7,19 грн = 862,56 грн.
Итого: 720 грн + 862,56 грн = 1582,56 грн.
За тот же период потребление природного газа в частном доме с электрическим котлом равно 65 куб.м.
Оплата за газ составит:
65 куб.м х 7,19 грн. = 467,22 грн.
За декабрь 2015 года в квартире с газовой плитой и колонкой, без газового счетчика, в которой проживает три человека, оплата за газ составит:
9 куб.м х 3 х 7,19 грн = 194,08 грн.
В квартире многоэтажного дома при наличии газового счетчика оплата за газ производится по единой цене за фактически потребленный объем газа.
За декабрь 2015 года семья из двух человек потребила пять куб. м газа.
Оплата составит:
5 куб м х 7,19 грн = 35,94 грн

Що там по газу?

https://gazpravda.com.ua

Останнє редагування модератором:
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Незнаю як боротися з цим йо... Нафтогазом. На скрині зеленим помічені ті покази, що передаю я. Рожевим те, що вони рахують. Результат помічено синім. З якого дідька мої покази їм до сраки? А потім буде борг??
Переглянути вкладення 62879
І це не тільки у мене.
Змінити постачальника.
2. Викликати контролера.
3. В чому взагалі проблема, платіть те що напалили це ж не забороняється. Все рівно перед збільшенням ціни прийдуть до вас сами знімати покази щоб ви наперед нічого не на свинорилили.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Так і я передаю через кабінет нафтогазу.
Передаю через кабінет нафтогазу
От в цьому, мабуть, й причина. Десь читав, що воно у них є, та не зовсім коректно працює. Тому покази треба передавати через місцевий грм, або телеграм-бот.
В тому й справа що у Запоріжжі оператор ГРМ й є Нафтогаз. Кабінет Запоріжгазу, як вище писав, відсутній.
Так передавай через тг бот

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Незнаю як боротися з цим йо... Нафтогазом. На скрині зеленим помічені ті покази, що передаю я. Рожевим те, що вони рахують. Результат помічено синім. З якого дідька мої покази їм до сраки? А потім буде борг??
І це не тільки у мене.
Змінити постачальника.
2. Викликати контролера.
3. В чому взагалі проблема, платіть те що напалили це ж не забороняється. Все рівно перед збільшенням ціни прийдуть до вас сами знімати покази щоб ви наперед нічого не на свинорилили.
Та проблем то нема. Плачу за показами. Ну це я. А є люди (глибокі пенсіонери) яким хтось допомагає знімати покази та ппредавати їх, а люди платять виключно за рахунком. Ось тут може бути біда.
Post automatically merged:

От в цьому, мабуть, й причина. Десь читав, що воно у них є, та не зовсім коректно працює. Тому покази треба передавати через місцевий грм, або телеграм-бот.
В тому й справа що у Запоріжжі оператор ГРМ й є Нафтогаз. Кабінет Запоріжгазу, як вище писав, відсутній.
Так зрозумій, покази дозодять до оператора ГРМ, він їх бачить, він їх фіксує у себе, але не приймає до уваги. Тут нема різниці яким каналом передавати.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
І це не тільки у мене.
Змінити постачальника.
2. Викликати контролера.
Та проблем то нема. Плачу за показами. Ну це я. А є люди (глибокі пенсіонери) яким хтось допомагає знімати покази та ппредавати їх, а люди платять виключно за рахунком. Ось тут може бути біда.

Так зрозумій, покази дозодять до оператора ГРМ, він їх бачить, він їх фіксує у себе, але не приймає до уваги. Тут нема різниці яким каналом передавати.

Зрозумій - передаю таким чином, прлблеми покищо не виникало, як у тебе, оператор ГРМ той самий

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
І це не тільки у мене.
Змінити постачальника.
2. Викликати контролера.

Зрозумій - передаю таким чином, прлблеми покищо не виникало, як у тебе, оператор ГРМ той самий
Ще раз. Покази у оператора. Він їх зафіксував, записав але не бере до уваги. Яка різниця в цьому випадку яким каналом донести покази? Покази доходять. Їх бачать. Но НЕ БАЖАЮТЬ по них рахувати.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
І це не тільки у мене.
Змінити постачальника.
2. Викликати контролера.

Ще раз. Покази у оператора. Він їх зафіксував, записав але не бере до уваги. Яка різниця в цьому випадку яким каналом донести покази? Покази доходять. Їх бачать. Но НЕ БАЖАЮТЬ по них рахувати.
Наче не бачив ніде щоб заборонили облік по книжечкам, як було раніше. Малюйте собі циферки і ставте штампа на пошті, і ніяких питань до вас не виникне.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Сьогодні Ера повідомила про припинення постачання газк с 1 жовтня. Отже треба шукати нового постачальника. Дивлюсь ЕТГ поставив на вересень 9+гр/куб, отже виходить найдешевший зараз Нафтогаз?

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21

Вкладення

• Screenshot_20240928-085515_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240928-085515_Samsung Internet.jpg
    97.4 КБ · Перегляди: 40
Місто
Киев
Сьогодні Ера повідомила про припинення постачання газк с 1 жовтня. Отже треба шукати нового постачальника. Дивлюсь ЕТГ поставив на вересень 9+гр/куб, отже виходить найдешевший зараз Нафтогаз?
Еру в листі написали, що Нафтогаз постачатиме газ 60 днів і за цей час треба обрати постачальника
Подав заявку кілька днів тому в ОККО - ніякої реакції.
Дзвонив в ETG - не додзвонився.
Заповнив заявку на сайті Нафтогазу - видало повідомлення, що цей EIC код вже зареєстровано і заявка не може бути подана (раніше користувався Нафтогазом).
Подзвонив в Нафтогаз - спитали особовий рахунок і сказали що нічого робити не треба, тільки оплачувати рахунки.
Інші постачальники мають непривабливі умови.
Через 60 днів не відключать газ?

Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2
Місто
Киев
В особистому кабінеті Нафтогазу написано:
Тарифний план
Тарифний план Надійний
Ціна за 1 куб. м, грн 7.95689
Період дії тарифного плану -

А от Еру в листі написало:
"Інформуємо, що Ви маєте право обрати іншого постачальника природного газу, а у випадку неукладення договору з новим постачальником до 1 жовтня 2024 року, газопостачання за Вашим об’єктом буде здійснюватися постачальником «останньої надії»* протягом строку, який не може перевищувати 60 діб. Після спливу даного строку, газопостачання за Вашим об’єктом буде припинено."

Місто
Одеса

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Подав заявку кілька днів тому в ОККО - ніякої реакції.
Дзвонив в ETG - не додзвонився.
Спробуйте Прикарпатенерготрейд, там ціна 7,98 грн., може візьмуть.
https://pret.com.ua/article/service...001d8c96&hard_tag_id=5e7b9a8b2c8b831220cee07c
Він тільки на Франківщині продає згідно посилання.

Місто
Одеса
Він тільки на Франківщині продає згідно посилання.
Ні, там просто далі описується про передачу показників через сайт оператора розподілу Івано-Франківщини. Інші регіони передають показники через свої облгази. Для зміни постачальника треба реєструватись на сайті саме Прикарпатенерготрейд. https://document.pret.com.ua/web/login

Після реєстрації треба заповнити онлайн заяву-приєднання в кабінеті, там всі області є.

Вкладення

• IMG_4718.png
    IMG_4718.png
    139.4 КБ · Перегляди: 9
Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Передав в Нафтогаз останні показники а нарахували лише 1 м.куб. в Київській філії Газмережі. Їм Нафтогаз передає правильно мої показники, їх видно в особовому кабінеті а клоуни Газмережі постійно щось плутають. Кажуть вибачте, у нас технічний збій. Це вже вдруге (був збій ще в липні). Тепер це вплинуло на показники за газовий рік бо він закінчуєтья як раз у вересні, плюс не нарахували знижку 1% якщо платиш вчасно до 15 числа. Тільки вибачаються а виправити не можуть.

Місто
kiev
Передав в Нафтогаз останні показники а нарахували лише 1 м.куб. в Київській філії Газмережі. Їм Нафтогаз передає правильно мої показники, їх видно в особовому кабінеті а клоуни Газмережі постійно щось плутають. Кажуть вибачте, у нас технічний збій. Це вже вдруге (був збій ще в липні). Тепер це вплинуло на показники за газовий рік бо він закінчуєтья як раз у вересні, плюс не нарахували знижку 1% якщо платиш вчасно до 15 числа. Тільки вибачаються а виправити не можут
в минулому місяці було щось подібне, 1 числа передав показники як зазвичай, вони світились в кабінеті, а от нарахування було нульовим, бо чомусь ці показники не перенесли як кінець місяця 30-31 число, а так і залишили першим уже нового місяця.

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Передав в Нафтогаз останні показники а нарахували лише 1 м.куб. в Київській філії Газмережі. Їм Нафтогаз передає правильно мої показники, їх видно в особовому кабінеті а клоуни Газмережі постійно щось плутають. Кажуть вибачте, у нас технічний збій. Це вже вдруге (був збій ще в липні). Тепер це вплинуло на показники за газовий рік бо він закінчуєтья як раз у вересні, плюс не нарахували знижку 1% якщо платиш вчасно до 15 числа. Тільки вибачаються а виправити не можуть.
Вони ще з липня таке почали чудити. У мене за липень і серпень і вересень не враховували. Дзвонив в Нафтогаз, ті кажуть показ прийняли і все. За вересень показ не врахували, а зарахували за серпень, як за вересень.

Зверху