Генеалогія

• Автор теми Alex
  • Дата створення

Alex

Модератор
Команда форуму
Місто
Дніпро
Телефон
Hua P60 Pro/GT 5/4i
barabas, не знаю що таке "Лєтопісь", але програм - маса. І сервісів - теж. Аби було бажання.
Універсальний формат придуманий мормонами, зветься gedcom.

knedlyk, геніком - не формат, а лише сервіс. І якщо чесно - він ненормально затягує гедком, не показує збіги.. Я завантажив, поклацав - і видалив геть весь профіль разом з інфою.

І останнє: пам'ять предків була завжди, просто її вбили комуняки.
Перше що було знищено - це церкви. А саме церкви вели облік народжених, шлюби і померлих, тому так мало метрик залишилось.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
barabas, не знаю що таке "Лєтопісь", але програм - маса. І сервісів - теж. Аби було бажання.
Універсальний формат придуманий мормонами, зветься gedcom.

knedlyk, геніком - не формат, а лише сервіс. І якщо чесно - він ненормально затягує гедком, не показує збіги.. Я завантажив, поклацав - і видалив геть весь профіль разом з інфою.

І останнє: пам'ять предків була завжди, просто її вбили комуняки.
Перше що було знищено - це церкви. А саме церкви вели облік народжених, шлюби і померлих, тому так мало метрик залишилось.
Так, я мав на увазі, що джені підтримує експорт/імпорт в gedcom.
Що мені ще сподобалося, крім соцмережі, так це багатомовність - не тільки інтерфейсу, але й те, що ви можете зазначати імена рідних, ключову інформацію в профілі різними мовами. Це помагає під час пошуку рідних в різних країнах.

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: Alex

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Пишуть про 23andMe погане:
Аби ще й тут не закінчилося посадкою засновниці.

GreyCat

Консервативний новатор
Місто
м. Одеса, UA
Телефон
Samsung: A52
Хтось може порадити програму для побудови генеалогічного дерева для Win 10/11, з україномовним інтерфейсом, бажано безкоштовну (хоча, якщо розробники українські то можна і купити) та ще й з можливістю переносу бази даних з Древа жизни 3.х версії?

ГлавБухАрик

Громадський захисник корпорацій
Місто
Kyiv
"Древо" формує стандартний гедком, який можна загрузити будь-куди (іноді з додатковими маніпуляціями).
А от з цім "будь-куди" проблема - пробував майже все що є на цю тему, по сукупності того що потрібно для локального комп'ютера - краще того ж "Древа" (але вищих версій) не знайшов програми :(
Можна спробувати майхерітаж оффлайн (безкоштовна, укрмовна, + є під андроїд), але по юзабіліті програє..

Останнє редагування:

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
Всім кому цікава тема - з'явився/знайшовся майже аналог "Древа Жизни" для андроїда - "Family Gem". Маленький, шустрий, автоматично підхоплює гедком з усіма посиланнями та фото з "Древа", мою базу на 18к осіб будує/відображає моментально - для андроїда найкращий вибір, як на мене.

Місто
Киев
Телефон
Google Pixel 9
ГлавБухАрик, В мене фото з "Древа жизни" не підтягнулися. Створив Drevo.ged та фото в Drevo.ged.files, відповідно в Family Gem це імпортував. Що я не так зробив?

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
Що я не так зробив?
Я звідси не бачу.
Якщо автоматично не підтягує, копіюйте вручну світлини в "/Android/media/app.familygem/" і у властивостях дерева "⋮ ->Медіапапки" добавляєте її через "+".

Місто
Киев
Телефон
Google Pixel 9
ГлавБухАрик, Дякую за наводку! Дійсно, чомусь відповідна підпапка в Android\data\app.familygem\files була порожня. Закинув файли вручну - фото з'явилися в застосунку.

Місто
Чернівці
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Може я щось не розумію, але нащо вам дерево на смартфоні?
Мене особисто Древо влаштовує повністю. Для себе дерево дослідив по максимуму, тепер хіба мінімальні зміни, або якщо якісь нові дані є. Заради чого переїжджати не ясно. Тим паче, якщо платна версія.

Місто
Чернівці
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Для статистики :) - скільки в дереві осіб?
1772720658101.png

Минулого літа цією темою почав цікавитися. Тому це звісно не так багато напевно. Але все, що було в місцевому архіві онлайн і офлайн по своїм я дослідив. Лишилось в сусідніх областях, може колись дійду до того.

Взагалі для мене найбільшим відкриттям стало те, що австрійські і румунські архіви мені піддались відносно легко. А от російські з Хмельницької області, що є онлайн, я так і не осилив.

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
не так багато напевно
Так отож. Коли, наприклад, йдеш в архів дивитися метрики по своїм населеним пунктам і всього за чотири покоління від тебе вже у предків 32 різних прізвищ треби тримати в голові, а "Древо" лише дома на компі, то смартфон з копією дерева просто безцінний. А в мене таких поколінь в дереві 13 (кхе-кхе, якщо рахувати від нащадків:)). Або коли раптом зустрічаєшся/знайомишся з людиною і з приємної розмови розумієш що він може бути твоїм скільки-то-юрідним онуком/племінником/братом/дядьком/дідом, а "Дерево" знов таки лише дома - то це повне фіаско.. Не кажучи, про те що просто при зустрічах з родичами (яких бачиш не дуже часто, м'яко кажучи, взагалі а в нинішніх умовах тим більше) поділитися своїми знахідками. Мати щось завжди під рукою в смартфоні, значно краще ніж не мати того... :D

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: rony
Місто
Чернівці
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Може і так. Мій вихід був таким: в архів брав ноут. А родичів записував на диктофон, а потім вдома "оцифровував".
А ділився, просто формуючи персональне дерево, скидуючи картинку в месенджері. При особистій зустрічі особливо людям постарше всерівно нічого толком не видно.
Але тут у кожного свій досвід звісно.

Зверху