Геополітика та зовнішні відносини

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Генасамблея ООН проголосувала за обидві резолюції щодо війни РФ проти України. США голосували проти українського проєкту

Post automatically merged:

Трамп заявив, що угода про копалини з Україною поверне десятки мільярдів. Раніше говорив про сотні
Також президент США вважає, що документ "допоможе економіці України зростати, оскільки ця жорстока та дика війна добігає кінця"

У новому дописі у своїй соцмережі Truth Social Трамп поінформував про зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном та їхню спільну участь у саміті Великої сімки щодо третіх роковин повномасштабного російського вторгнення.

"Усі висловили свою мету – побачити закінчення війни, і я наголосив на життєво важливій "Угоді про критично важливі мінерали та рідкісноземельні елементи" між США та Україною, яка, як ми сподіваємося, буде підписана дуже скоро!" – розповів лідер США.

Ця угода, яка є економічним партнерством, гарантує те, що "американський народ поверне десятки мільярдів доларів та військове спорядження, надіслане до України", заявив американський президент.

Також, вважає він, документ "допоможе економіці України зростати, оскільки ця жорстока та дика війна добігає кінця".

"Це легковажно". Трамп не відповів, чи назвав би Путіна диктатором, як Зеленського
Президент США вважає, що є шанс на "справді хороше врегулювання" війни, й зазначив, що США близькі до цього

"Я не використовую ці слова легковажно. Я думаю, що ми подивимося, як все вийде [з закінченням російсько-української війни]. Подивимося, що станеться", – відповів Трамп.

Також Трамп вважає, що є шанс на "справді хороше врегулювання" війни, й зазначив, що США близькі до цього.

У своїх дописах у соцмережах американський лідер називає Путіна президентом.

Трамп заявив, що Путін нібито не проти європейських миротворців в Україні
Президент стверджує, що диктатор "не має з цим проблем"

"Так, він прийме це. Я ставив йому це питання", – зазначив Трамп.

Він вважає, що якщо США та Росія укладають угоду про завершення війни, то буцімто "він [Путін] не шукає нової війни".

Президент США наголосив, що спеціально поставив Путіну питання про європейських миротворців – і той "не має з цим проблем".

Трамп за економічне співробітництво з РФ після війни. Путін вийшов з пропозиціями
Президент США вважає, що таке співробітництво було б "дуже добрим" для миру

"Так, ми намагаємося укласти деякі угоди з економічного розвитку, у них [росіян] є багато речей, які ми хочемо, і ми подивимося... Я не знаю, чи буде це реалізовано, але ми б хотіли мати можливість зробити це", – розповів Трамп під час спілкування з журналістами у Білому домі, на якому також був присутній президент Франції Емманюель Макрон.

Американський лідер зауважив, що у Росії є "величезні запаси" рідкісноземельних елементів. Він додав, що РФ має "дуже цінні речі, які ми [США] могли б використовувати, і в нас є речі, які вони могли б використовувати".

Трамп вважає, що таке співробітництво було б "дуже добрим" для миру у світі та тривалого миру.

Проте, зауважив президент, першим елементом загальної угоди є закінчення війни.

Він визнав можливим те, що, як і з Україною, США могли б співпрацювати з РФ стосовно економічного розвитку та отримати те, що вони хочуть.

Невдовзі після цієї заяви російські пропагандисти опублікували нові заяви Путіна з наради щодо розвитку галузі рідкісноземельних металів. Диктатор стверджує, що РФ була б готова запропонувати Штатам можливість спільної роботи у цій сфері.

Путін заявив, Росія готова працювати з іноземними партнерами у сфері розробки рідкісноземів, зокрема на окупованих українських територіях.

Окрім цього, тиран повідомив, що РФ нібито готова відновити постачання алюмінію до Америки, продаючи 2 млн тонн, що має спричинити "стабілізаційний вплив на ціни". Він вважає, що Москва та Вашингтон могли б подумати про спільну роботу з виробництва цього металу.

Останнє редагування:
Зверху