Геополітика та зовнішні відносини

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Selianka, 2 царства: Іудея та Ізраіль. Сучасні євреї не нащадки філистимлян. Іврит не виник з филистимської мови. Див.: Дубнов - Краткая история евреев (классик!); Иврит - язык возрожденный (Библиотека Алия, 1984); Крымский - Семитские языки и народы... (1903); Москати - Древние семитские цивилизации. Для початку. Соррі. :cool:

Місто
Полтава
Телефон
Xiaomi Mi 9T Pro
Ніяким терористичним угрупуванням (та й їхнім спонсорам) на близькому сході і не потрібна держава Палестина - їм платять за напругу в регіоні. Якщо припустити, що Ізраїль програє в цій війні (а вороги Ізраїлю декларують тільки за його повне знищення), то ці всі хусити, хезболи і хамаси будуть націлені своїми господарями на держави експортери нафти у перській затоці. Терористи використовують жителів Палестини, як великий мобілізаційний резерв. За десятки років конфліктів кожна палестинська сім'я втрачала когось з близьких і вони вже поколіннями ростуть з ненавистю до Ізраїлю і готові помирати заради знищення Ізраїлю.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Щось ці відсилання до історичної правди мені нагадують інтерв'ю путлера Такеру Карлсону...

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Сучасні євреї не нащадки філистимлян.
Ні, я кажу, що вони від обох (хоча може навіть більше) ханаанців і тодішніх євреїв
Перші євреї прийшли в Ханаан в XIII столітті до н.е. Спочатку вони не змішувалися з місцевими жителями - племенам Авраама було заборонено брати в свої сім'ї хананеев. Проте, 11 з 12 синів Якова одружилися на ханаанских жінок (останній одружився на єгиптянці). З цього моменту євреї почали змішуватися з місцевими мешканцями. До VIII століття до н.е. племена, що населяли Ханаан, остаточно розчинилися серед євреїв.
На початку та в середині ХІІ століття до нашої ери филистимляни осіли в п'яти містах на узбережжі: Ашдоді, Ашкелоні, Ґазі, Екроні та Ґаті...Той факт, що дуже рано головним божеством став західносемітський Дагон, свідчить про швидке обханаанення прибульців.

Іврит не виник з филистимської мови.
Хм..., може я некоректно висловилася, але останні археологічні розкопки свідчать про...
Філістимська семітська мова
Дослідникам відомо кілька написів з території філістимського П'ятиграддя, виконаних на особливому діалекті ханаанейської мови, одним з нащадків якої є також сучасний іврит.

Для початку. Соррі. :cool:
І вам сорі, але до всього що написане расеянською в мене є доля скептицизму.Особливо при союзі- хто зна що їм диктувала пропаганда писати 🤷‍♀️ .
Але з попередньої сторінки гляну

Останнє редагування:

Rähn

Заблокирован
Місто
Харків
Телефон
Vodafone UA Euro L
Хуйня якась. Ракети. Ми схожі робили у школі на гуртку.
Тільки трохи менші.
Screenshot_2024-10-02-03-21-26-230_org.telegram.messenger.jpg
Що це за хуйня? Це ракета? Страшна іранська балістика? Фанера, OSB чи гіпсокартон? На форумі є будівельники?
Screenshot_2024-10-02-03-20-39-580_org.telegram.messenger.jpg
Хтось бачить хоч одне пошкодження від ракети ПРО? Вона тупо впала і зім'ялась.

Одному мені здається, що нас десь найобують?

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Selianka, я з приводу походження та мови дав список книг _не-радянських_ (історик Дубнов - не москаль, загинув у Холокост). Сперечатися не хочу - бо вже мав досвід вести дискусії з баптистами у 80х. :cool: Хай живе мир, дружба, гефілте фіш та бограч! :cool:

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Хуйня якась. Ракети. Ми схожі робили у школі на гуртку.
Тільки трохи менші.
Переглянути вкладення 63674
Що це за хуйня? Це ракета? Страшна іранська балістика? Фанера, OSB чи гіпсокартон? На форумі є будівельники?
Переглянути вкладення 63675

Вона вбиває людей https://t.me/uniannet/146808

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20

Тобі одному. У Іранської балістики якою обстрілювали Ізраїль на завершальному етапі траєкторії бойова частина відділяється від хвостової. На фото - хвостова частина яка впала після відділення

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Израиль после Ливана и Газы может атаковать и Турцию, - Эрдоган

Турецкий президент обвинил Израиль в "геноциде" в Секторе Газа и заявил, что последствия его действий против Ливана будут "совсем другими, чем предыдущие оккупации".

"После Палестины и Ливана израильское руководство, одержимое безумной идеей "земли обетованной", нацелится на наши родные земли. Оккупация, террор и агрессия уже у нашего порога. Перед нами не государство, связанное законом, а банда убийц", - цитирует Эрдогана агентство TRT.

Зи: щось про путлєра він такого не каже

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
СРСР вже 33 роки не існує.
І що? Ракети виробництва срср літять на нас, хоч й срср не існує. Так й з угрупованнями
Post automatically merged:

Перемедон, я взагалі-то колишній військовий це вже якщо про міряння піпіськами.
Всім захисникам Ізраїлю нагадаю що Ізраїль навіть не визнав голодомор геноцидом українців. Що таке? Такий чистий справедливий Ізраїль який сам пройшов через геноцид не засуджує подібне?!
Чомусь маленька Литва може збирати всією країною на байрактари, а Ізраїль не може допомогти Україні хоч якимось старим комплексом Patriot? Скільки вже Україна страждає від іранських дронів?
Дуже сумно, що людина у бані. Але хоч й це не комільфо, я все таки напишу. Я теж військовий в минулому. Це до піпісьок. А до іншого, то ваша риторика видає політработніка часів срср.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Це до того ніякого відношення немає. Бо тут Ізраїль є агресором. Це довга історія яка тягнеться ще з часів створення держави Ізраїль після другої світової війни.
Почитайте про план розподілу Палестини.
Держава Ізраїль зараз знаходиться на землях які належали Палестина. Палестина у складі Османської імперії, потім її можна сказати колонізувала Англія. Після другої світової війни Англія вирішила припинити свій мандат над палестинським територіями, але євреї які там мешкали разом з арабами хотіли власну державу. Палестинці добровільно вирішили віддати частину свої території під державу Ізраїль в обмін на те що буде створено незалежну Палестину. І в ООН було проголосовано план розділу Палестини згідно якого мало бути створено дві держави Ізраїль і Палестина. А створилася лише одна. І мало того Ізраїль потроху окупував Єрусалим і Вифлиєм які згідно плану який було проголосовано в ООН не мали належати Ізраїлю. Виходить Ізраїль мало того що фактично обманув палестинців, та ще й порушив резолюцію ООН. Тобто Ізраїлю пофіг на міжнародне право.
То що ж робити у цій ситуації палестинцям коли їх киданули? По-моєму збройна боротьба це цілком справедливо.
Ти дещо забув. Як нещодавно з дельтапланів напали на Ізраіль і що робили. Це збройна боротьба? "Батенька, ты что курил"?

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Кстати, о птичках - об иранских ракетах, которыми атаковали Израиль. Отнюдь не гараж-монтаж, отнюдь:

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Міністр закордонних справ Ізраїлю оголосив генсека ООН персоною нон грата
Антоніу Гутерреш прямо не звинуватив Іран у ракетній атаці на Ізраїль.

Місто
Запоріжжя
Зи: щось про путлєра він такого не каже
Тому що
"После Палестины и Ливана израильское руководство, одержимое безумной идеей "земли обетованной", нацелится на наши родные земли. Оккупация, террор и агрессия уже у нашего порога.
Виділення моє.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Великобритания передаст Маврикию суверенитет над архипелагом Чагос в Индийском океане. Решение анонсировало 3 октября британское правительство. Маврикий 50 лет требовал передать ему острова, большинство членов ООН не признавали британский контроль над архипелагом.

Острова Чагос остались под британским управлением после признания независимости Маврикия в 1968 году. С 1966 по 1973 год с островов было выселено всё местное население. На крупнейшем острове, Диего-Гарсия, была размещена американская военная база. Сейчас она управляется совместно Британией и США.

В 2000 году Высокий суд Англии признал выселение местных жителей незаконным. В 2019 году Международный суд ООН заключил, что отделение архипелага Чагос от Маврикия в ходе деколонизации было нарушало международное право. В том же году Генеральная ассамблея ООН потребовала от Лондона в течение полугода вывести с островов свою администрацию. Против резолюции проголосовали шесть государств: Австралия, Великобритания, Венгрия, Мальдивы, Израиль и США, 56 стран воздержались, 116 выступили за.

Министерство иностранных дел Великобритании заявило, что передача острова закроет возможность для нелегальных мигрантов проникать в королевство через архипелаг. В сообщении говорится, что соглашение о передаче островов поддержано Соединёнными Штатами. Контроль над военной базой на Диего-Гарсия останется за Лондоном "как минимум" на 99 лет, отмечает The Independent.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Про справжню послицю Харкова в США, теж співачку:

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Про антисемітизм в сучасному західному світі, особливо у ВНЗ:

Місто
Полтава
Телефон
Xiaomi Mi 9T Pro
debugger простим людям дають прості рішення - мир це добре, війна це погано. Студенти зі статті можуть щиро вірити, що будь-яку війну можна закінчити просто переставши стріляти. І тут ми повертаємося до сприйняття інформації і її обробки людьми -людям просто не хочеться , якось глибше вивчати будь-яке питання, це їх напрягає, вимагає додатковий час на роздуми. Старий, консервативний, світовий порядок програє різним ютубам, тіктокам, твітерам і іншим соцмережам.

Останнє редагування:
Зверху