За яку команду в сезоні 2024 ви вболюваєте?

• Visa Cash App RB F1 Team

Голосів: 0 0.0%
  • BWT Alpine F1 Team

Голосів: 1 10.0%
  • Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team

• Scuderia Ferrari

• MoneyGram Haas F1 Team

• McLaren F1 Team

Голосів: 2 20.0%
  • Mercedes AMG Petronas Formula One Team

• Oracle Red Bull Racing

• Stake F1 Team Kick Sauber

• Williams Racing

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    10
  • Опитування закрито .
Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
На завершення теми Монако. Побачив таку статистику обгонів. То ж, далеко не завжди ця траса нудна
IMG_20250528_083351_155.jpg

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Вона не нудна тільки коли напів дощовий гран прі і траса починає раптово намокати, а потім підсихати.

Місто
RO
Який сенс закривати мега прибуткову, а головне статусну гонку? Завжди на гран-прі Монако купа знаменитостей, спонсорів, безосів, мбаппе і так далі. Якщо вона вам справедливо не пододобається, це не означає, що вона не важлива для команд, гонщиків, самої Формули.

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
Всесвітня рада з автоспорту FIA розглянула та затвердила пропозицію щодо збільшення кількості обов'язкових піт-стопів на Гран-прі Монако з метою підвищення видовищності гонки.
Починаючи з цього сезону, гонщики будуть зобов'язані здійснити два піт-стопи під час гонки в Монако, використовуючи три різні комплекти шин двох різних складів. Цікаво, що ця вимога стосується також і дощових гонок.
Якщо гонка в Монако завжди була не нудна, а видовищна, то навіщо підвищувати видовищність двома обов'язковими піт-стопами?
Як на мене, то від двох піт-стопів вона не стала видовищнішою. От якби збільшити ширину траси в Монако...
Багаті люди, які відвідали цю гонку, мене не цікавлять. Думаю, що інші гонки мають не менш багатих спонсорів і відвідувачів.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
Я не казав, що вона завжди цікава, я казав, що вона не завжди нудна.
Збільшення обов'язкових пітстопів нічого не дало, але є кілька ідей по зміні траси і траєкторій, додаючи 2 рівнозначні траєкторії.

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
Я порадив би організаторам одну ідею: розширити трасу в Монако. Просто намотування кіл на вузькій трасі робить цю гонку нудною.
Якщо зміна траєкторій призведе до збільшення ширини траси, то буде чудово.

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
Розширити шляхом знесення міських будівель?
Я не писав про знесення міських будівель.
Якщо інших варіантів розширення траси немає, то ця гонка так і залишиться намотуванням кіл з мінімальною інтригою, з малою кількістю обгонів і без величезних швидкостей.
Кому подобається, хай це дивляться.

Місто
RO
Свою авдиторію точно знайде і , судячи по кількості люксових спонсорів, ніхто сильно не сумуватиме, якщо умовний микола васильович вирішить гонку не дивитися. Ще варто вказати, що більшість гонщиків Формули проживають саме в Монако і розглядають її як домашню. Це теж має свою вагу.

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
Всесвітня рада з автоспорту FIA розглянула та затвердила пропозицію щодо збільшення кількості обов'язкових піт-стопів на Гран-прі Монако з метою підвищення видовищності гонки.
swaart, я поставив конкретне запитання: якщо гонка в Монако завжди була не нудна, а видовищна, то навіщо підвищувати видовищність двома обов'язковими піт-стопами, як зробила Всесвітня рада з автоспорту FIA?
Мене не цікавить, хто де проживає, які знаменитості відвідують гонку. Видовищності самій гонці це не додає.
Я дивлюся і дивитимуся всі гонки.

Місто
Львів
хто де проживає, які знаменитості відвідують гонку. Видовищності самій гонці це не додає.
Це додає гонці престижності. Та й видовищність по ТБ і вживу на трибунах - різні речі.
GP Monaco організовують більше для знаменитостей на трибунах, аніж микол васильовичей з ведмежих кутів на канапах ;)

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Ще варто вказати, що більшість гонщиків Формули проживають саме в Монако і розглядають її як домашню. Це теж має свою вагу.
Це не зовсім коректне формулювання. Більшість гонщиків мають податкове резидентво Монако. Саме проживають там (як основне місце проживання) і розглядають гонку як домашню - одиниці.

Місто
RO
Ще варто вказати, що більшість гонщиків Формули проживають саме в Монако і розглядають її як домашню. Це теж має свою вагу.
Це не зовсім коректне формулювання. Більшість гонщиків мають податкове резидентво Монако. Саме проживають там (як основне місце проживання) і розглядають гонку як домашню - одиниці.
Добре, що ви їх всіх опитали.

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
Це додає гонці престижності. Та й видовищність по ТБ і вживу на трибунах - різні речі.
Я не пишиу про престиж гонки. Я - тільки про видовищність.
У конкретному випадку видовищність гонки перед телевізором та на трибунах - одна і та ж: намотування кіл на вузькій трасі майже без обгонів, де немає можливості повною мірою продемонструвати швидкісні можливості машин, майстерність гонщиків.
І питаю. Якщо гонка в Монако завжди була не нудна, а видовищна, то навіщо підвищувати видовищність двома обов'язковими піт-стопами, як зробила Всесвітня рада з автоспорту FIA?
magodzec, Ви можете дати конкретну відповідь на це запитання?

Місто
Львів
SvPet, Відповідаю. На мою думку це робиться для того, щоб зробити видовищну гонку ще більш видовищною.
Завдяки тим пітстопам суттєво підвищуються шанси на ротацію лідерів по ходу змагання.

Місто
Біла Церква
Телефон
Samsung A55 5G
На мою думку це робиться для того, щоб зробити видовищну гонку ще більш видовищною.
Завдяки тим пітстопам суттєво підвищуються шанси на ротацію лідерів по ходу змагання.
Збільшених шансів на ротацію лідерів, завдяки двом обов'язковим пітстопам, я не побачив.
Нудно все було майже без обгонів. Один обгін за статистикою останнього гран-прі. Ротації зазвичай бувають і через них. Обгони - родзинки гонки.
Саме в Монако гонка така "унікально-видовищна", що Всесвітня рада з автоспорту FIA вирішила покращити видовищність цієї гонки двома обов'язковими пітстопами?
А інші гран-прі FIA покращувати обов'язковими піт-стопами не буде, як вона зробила в Монако?
І якими засобами можна покращити видовищність перегонів на вузькій трасі, щоб було багато обгонів?

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Обгони - родзинки гонки.
Как по мне зрелищность была потеряна когда отменили дозаправки, это касается всех гонок.
Понятно, что безопасность превыше всего, но тогда из за разных стратегий более слабый болид с "пустым" баком мог обогнать более сильного с полным.

• Like
Реакції: baha
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Как по мне зрелищность была потеряна когда отменили дозаправки, это касается всех гонок.
Коли ви останній раз дивились гран прі з дозаправками? Підозрюю що давненько. Я не так давно переглядав сезони 07-08 року і ні разу дозаправки не додають видовищності. Більшість змін позицій відбувається в боксах. Обгонів - кіт наплакав. І голова замість того щоб насолоджуватись перегонами пробує прорахувати "4-д шахи" - у кого скільки піт столів ще буде і хто реально на якому місці. Слава богу що дозаправки заборонили

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
Ось таку статистику публікували на одному з формульних телеграм каналів. Як видно, після скасування заправок кількість обгонів різко зросла.
photo_2025-05-28_20-46-58.jpg

Зверху