ГлавБухАрик

Громадський захисник корпорацій
Місто
Kyiv
а при просто вклеивании новых фото в паспорт-книжку ?
Ні, але Ви завжди можете офіційно заявити про Ваше нестримне бажання занести себе у "цифровий концтабір"© і Вам не зможуть відмовити у видачі "печатки Антихриста:D
прошу внести до Єдиного державного демографічного реєстру (далі - Реєстр) таку інформацію про мене/особу, інтереси якої я представляю (зайве закреслити):

у зв’язку з оформленням:
 паспорта громадянина України;
 паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
 дипломатичного паспорта України;
 службового паспорта України;
 посвідчення особи моряка;
 посвідчення члена екіпажу;
 посвідчення особи на повернення в Україну;
 тимчасового посвідчення громадянина України;
 посвідчення водія;
 посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон;
 посвідки на постійне проживання;
 посвідки на тимчасове проживання;
 картки мігранта;
 посвідчення біженця;
 проїзного документа біженця;
 посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;
 проїзного документа особи, якій надано додатковий захист;

у зв’язку з реєстрацією:
 місця проживання;
 місця перебування;

у зв’язку зі зняттям з реєстрації:
 місця проживання;
 місця перебування;

у разі реєстрації актів цивільного стану:
 народження дитини;
 шлюбу;
 розірвання шлюбу;
 зміни імені;
 смерті;

за бажанням особи

• Like
Реакції: fnm

fnm

Місто
π-сіty
Ви завжди можете офіційно заявити про Ваше нестримне бажання занести себе у "цифровий концтабір
Я?? мопед не мой ©

Не пойму смысл одновременного существования и Реестра громад и Демографічного .
(смысл только повод распила причастными от минюста державного бабла ?.. )

Это такая же глупость как две формы существования "Дія" с неодинаковым функционалом !

Останнє редагування:

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
Не пойму смысл одновременного существования и Реестра громад и Демографічного .
сначала были созданы Реестры громад (обмена информацией между ними не было и каждая громада делала такой реестр как хотела), а потом государство решило, что нужно создать Единый демографический реестр

• Like
Реакції: fnm

fnm

Місто
π-сіty
сначала были созданы Реестры громад (обмена информацией между ними не было и каждая громада делала такой реестр как хотела), а потом государство решило, что нужно создать Единый демографический реестр
типа был РПВ на нерухоме майно , а теперь это всё ниачом,
и собственники должны опять париться, чтоб превращаются превращаются в элегантные ДРРП

Останнє редагування:
Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
Дія не бачить мою діджитал-особу у Демографічному реєстрі, бо не маю ніяких ID-документів, лише паперові. Оце вчора був по іншому питанню в ЦНАПі і принагідно спитав, як тут зарадити. Жіночка без зайвих розмов за 3 хвилини зробила мені через інфо.систему Держ.міграційної служби "Витяг з реєстру територіальної громади" із QR-кодом. В Дії увімкнув сканер, навів на QR-код на тому папірці і
IMG_20260408_142947.jpg
(заблюрено мною – в реалі воно нормальне). За минулу добу разів 20 пробував – все те ж саме. Пішов питатись до ШІ-консультантів Дії в чат-боті ТГ та на порталі: обидва одностайно бла-бла-бла прописні істини/алгоритми, що я і сам знаю, або поради типу "перевірте інтернет-зв'язок", "надайте Дії дозвіл на доступ до камери", "перевірте, чи взагалі не поламана у вас камера", "можливо у QR сплив термін придатності"... коротше, марна справа – глухий кут.
Ну то й ладно, на одну мою віртуал-особу менше в мережі швендятиме – теж результат.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
"Витяг з реєстру територіальної громади" із QR-кодом. В Дії увімкнув сканер, навів на QR-код на тому папірці
Сканувати треба звичайною камерою або через застосунок для зчитування QR-кодів (зчитати QR-код через Дія, Приват24 тощо не вийде). Камера повинна надати посилання на сайт ДМСУ, де буде результат перевірки.

Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
посилання на сайт ДМСУ, де буде результат перевірки.
ОК, воно мені повідомило – витяг дійсний. І що мені із тим результатом робити? Як мені оте впихнути в систему Дії, щоб, скажімо, зрушити "Скринінг 40+"? Чи то треба якійсь інший папірець із якогось іншого реєстру?

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
KonsL, ти оновив дані в реєстрі територіальної громади. У демографічному реєстрі тебе немає, оскільки ти не маєш біометричних документів.

Наскільки я розумію, то для "Скринінгу 40+" наявність біометричних документів в умові немає. Чекай сповіщення або подивися відповідний розділ у Дії.

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
" з реєстру територіальної громади"
І дем.реєстр - різні речі. Автоматично, клацаючи мишкою чи телефоном, запис в ЄДДР отримати неможливо.
Берете паспорт, РНОКПП, свідоцтво про народження, витяг з тергромади, якщо міняли імена-прізвища - інші документи та повертаєтеся в ЦНАП до тих же столиків, де оформлюють паспорти, і дуже-дуже наполегливо виявляєте бажання попасти в "цифровий концтабір"©. Тоді співробітники хто згадує, а хто і вперше дізнається що по закону цей УНЗР можна отримати без оформлювання біометричних документів чи реєстрації будь-яких дій чи актів, просто по Вашому бажанню. Тоді на Вас оформлюють заяву-анкету, ідентифікують, заносять в реєстр з присвоєнням номеру і надають витяг з нього. Між "оформлюють анкету" і "надають витяг" потрібен час на ідентифікацію, який залежить від чинників місця оформлення паспорту і свідоцтва про народження і їх присутності у внутрішніх електронних базах.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
ГлавБухАрик, на практиці ти це проходив?

У законодавстві я читав, що таке може бути, але там було взагалі розписано й чітко не зрозуміти чи таке можливо без оформлення біометричних документів, чи ні. Й наче цим питанням займається ДМС.

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
Я, на відміну від Вас, не даю порад в тих питаннях де не розбираюся.

Й наче цим питанням займається ДМС.
В київських ЦНАПах приймають заяви і документи для ДМС, і оформлюють паспорти. У всякому разі до недавно так було.

й чітко не зрозуміти
Лише якщо не вміти читати..
2. Внесення до Реєстру передбаченої цим Законом інформації здійснюється безоплатно у разі:
4) за бажанням особи;
{Частину другу статті 10 доповнено пунктом 4 згідно із Законом № 1474-VIII від 14.07.2016; із змінами, внесеними згідно із Законом № 4017-IX від 10.10.2024}
прошу внести до Єдиного державного демографічного реєстру (далі - Реєстр) таку інформацію про мене/особу, інтереси якої я представляю (зайве закреслити):

за бажанням особи

• Haha
Реакції: omni

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
ГлавБухАрик, я читав цей документ раніше й цей пункт я бачив, як у поточній редакції так і попередніх. Але я не знайшов інформації, що запис можна створити без оформлення біометричних документів, які зазвичай оформлює ДМС. Просто може бути момент, зо запис у реєстрі можна створити виключно при оформленні біометричного документу, а ось доповнити інформацію можуть і інші органи, які з цим реєстром пов'язані.

Сусідка у жовтні 2023 році оформлювала собі водійські права (переоформлювала після тимчасових прав). Біометричних документів не мала й немає. Попросив зараз подивитися в Дії наявність у правах УНЗР -- немає. На момент оформлення прав у наведеному Вами законі він був викладений у редакції:
4) за бажанням особи, якщо інформація про неї не внесена до Реєстру;
Тобі питання чому при оформленні прав цього не зробили?

Також хочу звернути увагу на це:
якщо ви раптом втратили біометричний документ, то відомості щодо вашого УНЗР ви можете отримати за заявою, особисто або законним представником, у будь якому підрозділі міграційної служби...

Ще момент:
УНЗР присвоюється при оформленні одного з біометричних документів, чи то ID-картка, чи то паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
Тобі питання чому при оформленні прав цього не зробили?
Вам відповідь - Ваша сусідка ніяк не проявила свого бажання, якщо воно в неї взагалі було, а екстрасенси та психологи, які в ЦНАПі на півставки читають думки та витягують назовні дуже глибоко скриті прагнення у відвідувачів, в той час каву пили на кухні..
Просто може бути момент, зо запис у реєстрі можна створити виключно при оформленні біометричного документу
Ви читати вмієте?
Питання зняте - вже бачу що не вмієте..

Останнє редагування:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
УНЗР присвоюється при оформленні одного з біометричних документів, чи то ID-картка, чи то паспорт громадянина України для виїзду за кордон.
Я так розумію, що КМУ теж не вміє читати... Новина від 14 листопада 2023 року о 18:45. Ось тобі новина на сайті ДМС. На той час редакція статті була аналогічна.

Ваша сусідка ніяк не проявила свого бажання, якщо воно в неї взагалі було
Вона це робила в ТСЦ МВС. Якщо в них була ця процедура, то який сенс їм не пропонувати її типово? Чомусь при оформленні біометричного документу в ДМС типово це роблять?..

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
Вона це робила в ТСЦ МВС. Якщо в них була ця процедура,
А звідки Ви взяли, що в ТСЦ МВС є ця процедура? Це десь написано? Чи може я туди людині радив звертатися?

Ще раз - для людей дуже кмітливих, які дуже уважно читають, але не можуть осягнути прочитаного:
Закон (і всі підзаконні акти) надає людині можливість занести свої ПІБ в "цифровий концтабір"©, без без оформлювання біометричних документів чи реєстрації будь-яких дій чи актів, але для цього треба прийти (в ДМС чи ЦНАП, який оформлює паспорти, і ніяк не в ТСЦ МВС) і виявити своє нестримне бажання!!! Так прямо і написано - "за бажанням особи".
Чомусь при оформленні біометричного документу в ДМС типово це роблять?..
Може Ви все ж таки ще раз перечитаєте ту статтю закону, яку як виявляється Ви читали навіть в різних редакціях, і тоді не будете задавати дурнуватих питань?

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
А звідки Ви взяли, що в ТСЦ МВС є ця процедура? Це десь написано?
Оскільки у водійських правах указується УНЗР, то цей документ пов'язаний з демографічним реєстром і запис про наявність цих повинен вноситися до нього.

Так прямо і написано - "за бажанням особи".
Я читав. Але на сайті ДМС чомусь в електронній черзі немає послуги щодо внесення даних у реєстр без оформлення документів. Тим паче в 2 абзаці частині першій статті 10 зазначено:
У разі якщо інформація про особу вноситься до Реєстру вперше, проводиться ідентифікація особи, після завершення якої автоматично формується унікальний номер запису в Реєстрі... До завершення процедури встановлення особи, прийняття відповідного рішення суду документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, не видаються.
Оскільки текст викладений в одному абзаці, це підтверджує посилання вище -- УНЗР присвоюється при оформленні документів. Без ідентифікації твої дані не внесуть. За бажанням особи при діях, коли вносять інформацію в реєстр, відомості про тебе можуть не вносити. Таким чином можна оформити біометричний документ, який буде без УНЗР.

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
Я вчора у нотаріуса документи оформлював - в свідоцтві про спадщину вказується УНЗР.
Крім того, Ви нещодавно надавали посилання, де держслужбовцям потрібно вказувати УНЗР в деклараціях.
Не підкажете - слідуючи Вашій збоченій логіці
Оскільки у ... указується УНЗР, то цей документ пов'язаний з демографічним реєстром і запис про наявність цих повинен вноситися до нього.
всі декларації і свідоцтва потрібно в демреєстр вносити, чи якось можна вибірково?

За бажанням особи при діях, коли вносять інформацію в реєстр, відомості про тебе можуть не вносити. Таким чином можна оформити біометричний документ, який буде без УНЗР.
В черговий раз підтверджуєте - слова з літер навчилися складати, а розуміти прочитане - ні.

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
Але на сайті ДМС чомусь в електронній черзі немає послуги щодо внесення даних у реєстр без оформлення документів.
А вклеювання фото на 25/45років в тій черзі є? А набуття громадянства України? А питання біженців, ОПДЗ, ОПТЗ, іноземців, апостиль, виїзд на ПМП? Всі-всі послуги в електронній черзі є і лише внесення даних у реєстр забули туди внести.. :D

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
Не підкажете - слідуючи Вашій збоченій логіці
Оскільки у ... указується УНЗР, то цей документ пов'язаний з демографічним реєстром і запис про наявність цих повинен вноситися до нього.
всі декларації і свідоцтва потрібно в демреєстр вносити, чи якось можна вибірково?
Тут я помилився.
Згідно 3 абзацем частини 1 статті 4 зазначено, що реєстр ведеться з метою ідентифікації особи для оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення передбачених цим Законом документів + для обліку інформації про зареєстроване або задеклароване місце проживання (перебування) особи.
Це додатковий параметр, який підтверджує особу.

В черговий раз підтверджуєте - слова з літер навчилися складати, а розуміти прочитане - ні.
Пункт щодо можливості внести свої відомоісті в реєстр з'явився в 2016 році. За 10 років на державних ресурсах немає ніякої інформації щодо інструкції як можна внести інформацію в реєстр без оформлення біометричних документів. Натомість є інформація, що УНЗР присвоюється тільки при оформленні біометричних документів і посилання на них я надавав. Також за ці роки немає відгуків щодо практичного досвіду.
Таким чином посилатися на окремий пункт закону без розглядання закону в цілому нераціонально й радити іншим скористатися цим шляхом буде прирівняно до введення інших користувачів.

Питання закрите. Пройде хтось із Ваших родичів чи знайомих цей шлях, то питань немає.

ГлавБухАрик

Місто
Kyiv
Зверху