Джерело безперебійного живлення (UPS ДБЖ ИБП)

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Власне купив я собі ББЖ.
В процесі експлуатації виникли кілька питань.
Зокрема:
1) Як повністю вимкнути його? Довге утримання кнопки живлення вимикає подачу струму, але на екрані світиться надпис "UPS pd"
2) Якщо зникає струм, то заряд батареї відразу падає до 60%. (дивлюся за допомогою програми UPSilon 2000). а до 0 падає хвилин за 10, це нормально?

Р.S. Паперова інструкція якась "ліва". Написана взагалі до іншої моделі.

Останнє редагування модератором:

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72
Якщо зникає струм, то заряд батареї відразу падає до 60%. (дивлюся за допомогою програми UPSilon 2000). а до 0 падає хвилин за 10, це нормально?

ты взял маломощный упс...

Паперова інструкція якась "ліва". Написана взагалі до іншої моделі.

ИМХО, тут упс левый...:D

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72
Це мало ?
На даний момент ПК навантажує на ББЖ на 30-40%. (це враховуючи, що я трубковий монітор (80 Ват) через нього пустив, можу в будь-який час пустити в обхід)

с учетом производителя на счет качества у меня закрадываются большие сомнения...

Lexim

мобильный странник
Місто
Сахара :)
У меня такой apc back-ups cs 500. Уже 5 лет ему - старенький. Но минут 5-10 думаю потянет.
Недавно взорвался транзистор 3250. Но перепаяв его агрегат работает и дальше.

D

DesKV

Guest
Дюрі-бачі, может батарея еще ёмкость не набрала. Только не тренируй её, этого нельзя делать в ups-ах.
Я купил на базаре первую попавшуюся китайскую батарею за 150 грн. Работает, минут 20 держит аж бегом при нагрузке в ватт 200-250.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
DesKV, Як тренувати? Я особисто поки зробив 3 повні заряди/розряди. Тепер стоїть собі, працює, 2 рази вже рятував від вимкнутого світла. При навантаженні 200 Ват батареї вистачає на 11.5 хв. Єдине що досі бентежить - це що відразу після вимикання світла заряд падає до 60%, але думаю що це проблеми індикатора.

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72
DesKV, APC Back-UPS ES 700VA (BE700-RS)

carbon

Известный пользователь
Місто
Донецька обл.
Телефон
Nokia 6 - VF/LC
2) Якщо зникає струм, то заряд батареї відразу падає до 60%. (дивлюся за допомогою програми UPSilon 2000). а до 0 падає хвилин за 10, це нормально?

Дык вопрос...А програмка для Upsilon 2000 нормально работает с твоим сабжем? :confused:

Stas567

Известный пользователь
Місто
Луганськ
Телефон
Samsung Galaxy A30
При навантаженні 200 Ват
А як ти заміряв навантаження?
У мене спочатку працював 7-10 хвилин, а зараз суб'єктивно, мені здається, що не більше 5 хвилин. І ще помітив дивну річ: якщо ввімкнути ДБЖ без напруги, то чомусь комп'ютер немає можливості увімкнути. Точніше починає вмикатися й зразу тухне через декілька хвилин. Купував не так давно, десь усередині чи в другій половині осені.

[email protected]

Заблокирован
Місто
Республика Крым, РФ
Телефон
TCL Idol X
У мене спочатку працював 7-10 хвилин, а зараз суб'єктивно, мені здається, що не більше 5 хвилин. І ще помітив дивну річ: якщо ввімкнути ДБЖ без напруги, то чомусь комп'ютер немає можливості увімкнути. Точніше починає вмикатися й зразу тухне через декілька хвилин. Купував не так давно, десь усередині чи в другій половині осені.

Что-то быстро у тебя подсела батарея. У меня год минимум после покупке держала столько же, как и при покупке.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
А як ти заміряв навантаження?
Програма UPSilon показує навантаження у %. При вмиканні/вимиканні показники змінюються на 15%. Монітор 80 Ват. 1%=5,33 Ват. Так і дивився.

Добавлено через 1 минуту
Дык вопрос...А програмка для Upsilon 2000 нормально работает с твоим сабжем? :confused:

За винятком показників заряду батареї (описаних вище) все працює коректно. Ключ, інсталяшка, йшли в комплекті.

Останнє редагування:

latev84

Активный пользователь
Місто
Днепродзержинск
Телефон
i8910
на индикаторе такие показания из-за посадки напряжения под нагрузкой. Обычно в упсах стоят кислотные (свинцовые) аккумы. Степень их заряда обычно определяют по плотности электролита (и то неточно), а по напр-ю это филькина грамота - у них нелинейная характеристика да и напр-е зависит от нагрузки тоже, а не только от заряда.
Если хотите чтобы такой аккум проработал дольше никогда не выключайте его надолго и старайтесь не садить его более чем на 50% (при длительных перерывах в энергоснабжении это чревато)
Дольше всего такие аккумы служат когда работают в режиме непрерывного заряда малым током. Большие нагрузки для них вредны - лучше брать с запасом по мощности, но имейте ввиду, что при некоторой минимальной мощности нагрузки инвертор отключится, т.е просто заряжать телефон при отключенном компе не получится.

Dominus

Активный пользователь
Місто
Львів
Телефон
Oneplus 3
Якщо я не помиляюсь, то в характеристиках УПСів пишуть не вати, а вольтампери. А це зовсім не рівнозначні речі.

latev84

Активный пользователь
Місто
Днепродзержинск
Телефон
i8910
Dominus, ВА - это полная мощность с учётом активной и реактивной состовляющей, т.е в ВА значение будет больше, чем в Вт (активная). Если считаете нагрузку в Вт, то ВА (на упсе) надо брать больше.

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72
Якщо я не помиляюсь, то в характеристиках УПСів пишуть не вати, а вольтампери. А це зовсім не рівнозначні речі.

по разному...но чаще всего именно ВА (вольт-амперы), для перевода, зачастую, используют множитель 0,7, но для разных упсов он может плавать и довольно таки значительно.

latev84

Активный пользователь
Місто
Днепродзержинск
Телефон
i8910
Menwyy, этот множитель называется COS"фи" и зависит от характера нагрузки. Чем больше индуктивностей в цепи, тем ниже косинус фи и тем больше запас надо брать (при расчёте по активной состовляющей)

Зверху