На ній проблем не мало бути просто так, за виключенням випадків що я описав вище. Чи вас одразу на сіру закинуло?
Хронологія.
30.03 підключив статику, побув на ній 15хв, відключив. Адресу на статиці дало 178.х.х.х, після її відключення вона змінилася на 4.х.х.х. Подивився на 2ip.ua, там висвітлилася така сама як в роутері.
Три дня не було глюка зі заходом в olx та додаток монобанку, на четвертий він виліз (CloudFront, скріншот раніше пришпилював).
Змінив МАС, WAN IP змінилася на 4.x.x.y, глюк пропав на три наступні дні.
Сьогодні, на 13-й день, WAN адреса раптом змінилася на 178.х.х.х. На 2ip.ua вона показується така сама як в роутері (тобто це також "біла динаміка"), що далі з глюком буде, не знаю, ще три дні не минуло.
Висновок - оця "біла динаміка" після статики ніяк не допомогла мені побороти описаний глюк, який з'являється чомусь не відразу після зміни IP, а лише на 4-й день.
Як він був до 30.03 так і залишився після підключення та відключення статики.
Що цікаво, якщо після виникнення глюка змінити МАС, отримавши іншу адресу і відразу після того відновити старий, то повертається докладно та сама адреса, на якій 5 хв до того глючило, але тепер перестало на наступні 3 дня! І як це пояснити?