Домофони

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
...
3. Знищення/пошкодження власності, як-от кулупання замків, джерела живлення, свердління стін (щоб не платити абонплату) - кримінальний злочин. Сусіди будуть праві, якщо ввалять такому Івану Кулібіну люля і здадуть в поліцію.
обмеження вільного доступу до власного житла - теж кримінальний злочин.

Місто
Львів
якщо у людей в макитрі вата, то нічого не допоможе, а якщо у людей є мізки, то і без домофону буде охайно в під'їзді...
Все правильно, в новобудовах ОСББ селяться зазвичай молоді та не дуже родини із забезченого прошарку, ті, в яких грошей на купівлю вистачило. Тому й відверте бидло там майже не зустрічається.
Плюс домовий чат є, ледь що - відразу голові пишуть що у якому під'їзді діється, а він на то реагує.
А в мому жеківскому якось на початку війни кілька ініціативних жінок спробували такий чат завести, але вже за кілька місяців він тихо помер.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
...
Все правильно, в новобудовах ОСББ селяться зазвичай молоді та не дуже родини із забезченого прошарку, ті, в яких грошей на купівлю вистачило. Тому й відверте бидло там майже не зустрічається....
відвертого так - не сцуть у під'їзді, але палять цигарки в під'їзді та ліфті, квітів немає, тому мабуть і не крадуть, але потрапити будь-хто може до під'їзду

Останнє редагування:
Місто
Львів
якщо у людей в макитрі вата, то нічогт не допоможить
Серйозно, дозволити пітекантропу свердлити стіни і ламати замок бо він не має ключа від домофону? Заходи фізичного впливу, якщо комплекція та фізичний стан дозволяє, якщо не дозволяє - поліція. Дати бидлу гору над собою і весь час терпіти сморід і бруд?
обмеження вільного доступу до власного житла - теж кримінальний злочин.
З тексту незрозуміло, чи було обмеження, чи це власник житла. Чому не звернувся до обслуговуючої компанії, чи були збори жильців, чи пропонували йому ключ?
відвертого так - не сцуть у під'їзді, але палять цигарки в під'їзді та ліфті, квітів немає, тому мабуть і не крадуть, але потрапити будь-зто може до під'їзду
Ніт. ЖК, закрита територія, камери - з 2017 жодної крадіжки. Велосипеди залишають в цоколі під'їзду, вазони на місці, лампочки не крадуть.

Місто
Львів
Велосипеди залишають в цоколі під'їзду
Велосипеди якої цінової категорії? Я теж знаю у Львові хрущівку 1963-го року побудови, де за замком з ключами вартістю 30 грн стоїть купа хороших дитячих роверів на 22-24" колесах. А також візків досить з виду недешевих.
При тому жодної камери.
Просто повезло їм що на всі чотири під'їзди там не живе жодної бидлячої алкашні..

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
...Укладіть угоду, сплатіть, отримайте ключі та користуйтесь.
власноруч підписатися на пожиттєво рабство? в цифрал, щоб відмовитися від їх послуг, вимагають 100% відмову від усіх користувачів, як з опаленням))
Коли в нашому під'їзді встановлювали домофон, більшість уклали угоду. Я ні, бо дітей малих небуло, знайомі рідко заходили. Тому сплатив за 5 ключів по 15 грн і спокійно користувався (потім міняли щось, знов заплатив але вже по 50).
Зараз, коли більшість (маючих договори) повиїхала не сплачуючи, фірма вимкнула домофон і щомісяця шле купу попереджень про позов до суду. А люди вже три роки в евакуації.

Місто
Львів
Велосипеди якої цінової категорії?
Суть не в ціні велосипедів. Розмова почалася з мутного Кулібіна, який планує псувати магніт, бо грошей шкода. Всі в гілці форума дружно помахали гривами і жоден не написав, що це неправильно. Тому і сруть в під'їздах, бо всі плювали на правила.
Зараз, коли більшість (маючих договори) повиїхала не сплачуючи
Також ніхто не проживає за адресою, але раз в рік сплачую 720 грн. Особисто підписував угоду на отримання послуги, мені її надають, хоч і не користуюсь.

Місто
Львів
бо грошей шкода. Всі в гілці форума дружно помахали гривами
Особисто я "помахав гривою" бо погоджуюся що якщо не повезло із сусідами - то жоден домофон не допоможе.
Приклад з життя. Жеківська п'ятиповерхівка початку 70-х, в під'їзді на 3-му поверсі живе сім'я алкашів. Ще років 15-20 тому встановлений домофон, ключів в них немає, грошей заплатити 30-50 грн шкодують (адже краще пропити). Щоб зайти у під'їзд бабсько під градусом регулярно встає під балкон і реве: "Ромааа", щоб чоловік з тим ім'ям спустився відкрити.
Якщо той у алковідключці, то вона обходить будинок, йде під під'їзд і починає з домофону надзвонювати різним сусідам у сподіванні що ті з квартири відкриють.

І часто воно діє - хтось, хто почув оте "Рома", просто натискає кнопку, відкриваючи двері!

Природньо що у тій хрущобі жодних роверів ніхто не тримає, хоча і не насцяно і навіть вазонки на сходах трапляються.

І ніц на то не порадиш, хоча й дільниця поліції розташована за 200м у сусідньому будинку.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
...
Зараз, коли більшість (маючих договори) повиїхала не сплачуючи, фірма вимкнула домофон і щомісяця шле купу попереджень про позов до суду....
та продовжує нараховувати АП ( у нас так)

Місто
Ржищев
Розмова почалася з мутного Кулібіна, який планує псувати магніт, бо грошей шкода
Это только ваши домыслы и переходите на личности. Вы не знаете всей истории всего происходящего и я не буду здесь это озвучивать.
Рассматриваю разные варианты и планирую сделать так, чтобы мне было удобно и оптимально. Потомучто технологии развиваются и как минимум мне интересно. При этом все остальные никак не пострадают и даже знать об этом не будут.

Всі в гілці форума дружно помахали гривами і жоден не написав, що це неправильно
Это технический форум и поэтому все правильно на стадии обсуждения. А если только вам неправильно, значит вам или заняться нечем, или набиваете посты этим правдорубством?

exdvag

Ненавиджу росію а вона мене.
Місто
some time in any city EU.Permanently from Lutsk
Телефон
Iphone from China
Щоб зайти у під'їзд бабсько під градусом регулярно встає під балкон і реве: "Ромааа", щоб чоловік з тим ім'ям спустився відкрити.
Виселити якось можна? Щоб не знаходились там? Або нафігачити заяв щоб штрафами за порушення порядку це швидше трапилось? А при чому тут домофон? Щоб баришня там по ньому людей не колотила.

Місто
Львів
Виселити якось можна
А як їх виселиш? Комунальні, ймовірно, оплачують, з конкретної шкоди лише дві нижніх під ними квартири заливали кілька разів за 15 років, залиті сусіди заяви писали, але кинулися того ровера, зрозумівши що через суд нічого з них не витрясеш, лише впусту витрачені нерви. А дільничні просто стороною обходять.

Домофон тут у якості прикладу - що є він, що б не було - а конкретно у тому під'їзді на краще від нього нічого не змінилося.

Місто
Харьковская область
Это технический форум и поэтому все правильно на стадии обсуждения. А если только вам неправильно, значит вам или заняться нечем, или набиваете посты этим правдорубством?
Можливо я помиляюсь, але коли я бачу

Думаю, но пока в теории
1. Найти где питание подходит на блок управления и вырубать его на пару секунд, чтобы магнит отпускало
2. Чем-то обработать магнит, чтобы его силу уменьшить, дернуть дверь и открывать
3. Кнопка открытия изнутри - к ней подключить 2 провода и замыкать например радиобрелком контактами реле
це зовсім не схоже на
Потомучто технологии развиваются и как минимум мне интересно.
Бо кому цікаво, той купує хамелеона чи фліпер і задає зовсім інші питання.

Місто
Ржищев
Каждый видит то что хочет.

кому цікаво, той купує хамелеона чи фліпер і задає зовсім інші питання.
Не знаю что надо покупать и как с этим работать. Если задачу которую хочу решить вы поняли, может подскажете пути решения?

Місто
Харьковская область
Самий простий спосіб вам підказали, купити ключ (якщо ви там живете, то його точно вам продадуть).

Якщо вам реально цікаво пограти в "мамкиного хакера" або принципово не хочеться платити за домофон можна купити пристрої які можуть емулювати ключі (але там ціна буде на порядок вище від ключа, зате будете відчувати себе хакером :)

Якщо вам його не продають, то він у вас не повинен бути і нічого "ламати і смикати" вам не потрібно.

Tsarsky

Never sleeps
Місто
Germany
langraund, да, можно не пытаться копировать Визит.

Визит есть 2х видов:
1. Копируется.
2. Не копируется (ваш случай).

Моя реализация открытия двери в подъезд: между блоком питания и магнитным замком (дверь в подъезд) я поставил Ajax реле. Теперь, если я жду доставку и нахожусь не дома - могу через Интернет удаленно открыть дверь.
От трубки я отказался, чтобы не звонили разные проходимцы, абонплату не плачу. Мой Цифрал считывает ключи EM-Marine (125 частота), я могу из легко копировать и записывать на болванки, но я так и ни одного ключа не клонировал - не нужно.
Реализация Ajax реле стоит дорого, но меня это очень выручает.

В случае с Визит, вам нужно искать БУД (блок управления домофоном) и там должно быть отдельное питание на магнитный замок (на замок идёт 12в). В разрыв минуса можно подключить 2 жилы, которые будут идти на Ваш этаж, а там реле будет замыкать 2 этих жилы, и, таким образом, обрывать питание магнитного замка. Обрывать линию стоит между первым и вторым этажом, чтобы было не палевно.

Місто
Ржищев
al_yakov, спасибо за четкие советы!
Ключ конечно продадут.

Якщо вам реально цікаво пограти в "мамкиного хакера" або принципово не хочеться платити за домофон можна купити пристрої які можуть емулювати ключі (але там ціна буде на порядок вище від ключа, зате будете відчувати себе хакером
С этим не правильное понимание.
В мамкиного хакера... это может и хорошо что так здесь воспринимают, но это мне совсем не актуально.
Платить за домофон - да он мне не нужен в квартире, воспринимаю эти домофоны в квартирах как старый с дисковым набирателем телефон - архаизм прошлого. Но вот сделать так, чтобы домофон всегда был в телефоне со мной и я мог общаться с посетителем, который набрал номер моей квартиры - это хочу реализовать.
Устройства, которые могут эмулировать ключи - держал в руках от 300 до 1500 грн, но покупать не стремился. Есть устройство, которое возможно куплю, стоимостью примерно 300$, не помню название, оно может не только домофонные ключи эмулировать, но и ловить сигналы от радиопультов ворот-шлагбаумов и другие интересные возможности имеет.

Зверху