Реєстрація
06.04.18
Місто
Киев

Портал Дiя:

Свежие новости проекта:

Telegram Михаила Федорова: zedigital
Telegram приложения Дiя: diia_gov
Instagram приложения Дія: diia.gov.ua

App Store: https://apps.apple.com/us/app/дія/id1489717872
Play Market: https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.gov.diia.app

Доступная функциональность:
  • электронный украинский паспорт
  • электронный биометрический паспорт
  • электронный студенческий билет
  • электронные водительские права
  • электронный техпаспорт
  • электронный страховой полис
  • электронный ИНН
  • электронная справка ВПО
  • электронная справка о регистрации проживания (до конца года во всех областях)
  • электронное свидетельство о рождении ребёнка
  • шеринг техпаспорта
  • шеринг документов с предприятиями для подтверждения личности
  • оплата штрафов
  • оплата долгов в рамках исполнительных производств
  • удаленное верифицирование прав и техпаспорта
  • открытие, закрытие и редактирование ФОП
  • открытие, закрытие и редактирование ТОВ
  • просмотр своих данных с реестров
  • сервис электронной подписи документов (скоро)
  • єМалятко (11 услуг при рождении ребёнка не выходя из роддома)
...а также другие услуги для бизнеса и для граждан
Все доступные электронные услуги на одном портале:
16.12.19 - закрытое бета-тестирование приложения (водительские права + техпаспорт)
17.01.20 - анонсирована дата официального релиза платформы: 30 января 6 февраля
21.01.20 - публичный бета-тест образовательной платформы по цифровой грамотности
06.02.20 - запустили приложение и платформу по цифровой грамотности
25.02.20 - бета-тест портала, э-кабинета и оформления ФОП
02.04.20 - запуск портала, открытие/закрытие/редактирование ФОП

... - :(
1️⃣Якщо техпаспорт оформлений на когось іншого🧐
У застосунку відображається лише документ, у якому ви вказані як власник. Такі функції, "як додати користувача", "поділитися документом" та інші варіанти наразі доступні не будуть.

2️⃣Чи є е-посвідчення та е-свідоцтво офіційними документами🗃
Так, цілком! Їхня юридична сила визначена Постановою Кабінету Міністрів України №956 від 23 жовтня 2019 року.

3️⃣На яку пошту прийде запрошення на тест застосунку?📧
Лінк прийде на ту пошту, яку ви вказали під час реєстрації. Вона має бути логіном від акаунту або до вашого Apple ID, або до Google (на Android).

4️⃣Якщо телефон розряджений або відсутній інтернет🌐
У застосунку документи та дата їхнього оновлення будуть доступні офлайн. У разі, якщо немає інтернету, це не завадить поліцейським отримати інформацію. Радимо використовувати фізичні документи, якщо гаджет розрядився.
Проте не слід зловживати доступністю офлайн, якщо документ у застосунку оновлювався давно — поліцейський з більшою вірогідністю перевірить актуальність документів.

5️⃣Як у застосунку з’явились мої документи?📱
Після авторизації у застосунку е-посвідчення та е-свідоцтво про реєстрацію ТЗ з'являються автоматично і підтягуються дані з реєстру. Однак лише за умови, якщо є всі відомості про них в єдиній інформаційній системі МВС.

6️⃣Чи знають поліцейські про Дію?🚔
Звісно! Всі представники поліції пройшли інструктаж та мають додаткове нагадування у планшеті поліцейського
 
Причина: SPOILER для доступная функциональность
Останнє редагування модератором:

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Если человек не гражданин, то откуда о нем записи в реестре, чтобы Дия их подтянула?
Ну теоретически негражданин ведь может получить украинское ВУ? Тогда и запись в реестре будет.

Или второй вариант - переезжает на ПМЖ в страну, которая требует обязательного отказа от предыдущего гражданства. Но ВУ получал в Украине - запись же тоже в реестре останется.
 
Реєстрація
15.07.15
Місто
Киев
Телефон
iPhone 6s, iPhone 12
Мой вопрос был именно с практической точки зрения
Может у кого-то есть такой знакомый иностранец?
я уже здесь писал. есть друг иностранец с внж(пмж) который резидент в украине. у него есть украинское ВУ и соответсвенно в дие тоже отображается

зы вообще есть несколько понятий гражданин украины - иностранец / резидент - нерезидент. и вот тут многие путаются. потому что может быть любая комбинация этих статутов. и вот для каждой инстанции ты или человек или г%вно)
 
Останнє редагування:
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Найголовніша відповідь на це питання не у цих дихотоміях, а яке джерело/які джерела (реєстри) є основними (виключними) для надання послуг і ведення інформації про споживача послуг.
Для громадянина України це, звичайно, єдиний демографічний реєстр і це незалежно від наявності у нього "пмж" у іншій України (до речі для цього жодна країна не вимагає відмови від громадянства).
Але! ще є реєстр податкової із базою РНОКПП (тут теж питання чи потрібно його отримувати, щоб оформити ВП?).
Є реєстри ДМСУ про наявність паспортів, посвідок та реєстрації.
І є реєстри МВС про ВП і тех паспорти.
Про вп написано ось тут: https://kyivcity.gov.ua/for_foreigners/inshi_dokumentiOther_documents_1099/1106/
Судячи з допису McFast, достатньо інформації у якомусь одному реєстрі, на мою думку це РНОКПП, щоб дані підтягувались. Але ж це відповідь про резидента (судячи зі статусу у нього є все, окрім паспортів,і РНОКПП, і Bank id, і реєстрація, і тех паспорт), а запитання стосувалось нерезидента з лише вп.
 

roleme

спостерігач
Реєстрація
13.07.08
Місто
Польща
Телефон
iPhone 12
Мой вопрос касался иностранца, я не подумал про резидента-нерезидента. Но раз есть права то скорее резидент. А сам вопрос возник потому что было интересно как это работает в Украине и сравнить с аналогичной польской программой(mObywatel). У меня пмж Польши, и польские права и конечно польский техпаспорт (dowód rejestracyjny)
Но приложением я пользоваться не могу. В приложении можно завести id, права, студенческий и всякие другие документы. Но я не могу ничего добавить потому что после авторизации по bankid плюётся ошибкой об отсутствии действующего ID(dowód osobisty). Вот думаю написать жалобу разработчикам и привести в пример нашу Дию. К тому же в веб версии нет никаких проблем с авторизацией и просмотром данных. 143B71BC-9399-4897-8A2C-A49A105EA3E9.jpeg
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
roleme, так там программа четко называется obywatel, то есть гражданин. А вы же не гражданин, пока, хоть и резидент.
При чем, как пришить то, что реализовано как-то у нас, или в Китае, или в Канаде к законодательству и приложению другой страны?...
Ну, а если в веб оно работает, то зачем приводить примеры. Пусть настроят так, чтобы в моб работало все также.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Федоров про місце реєстрації:

Реєстрація місця проживання, або прописка — найпопулярніша державна послуга в Україні (якщо не враховувати соціальну допомогу, наприклад, субсидії).

З першого дня нашої роботи ми загорілися ідеєю зробити її максимально зручною і простою — в онлайні. На перший погляд ця задача може здаватися досить тривіальною.

Але глибоко вивчивши всі процеси щодо прописки, у мене склалося враження, що всі 20 років держоргани України думали, як зробити цю послугу ще складнішою і заплутанішою. Чого тільки варте прийняття 2015 року закону про створення реєстрів територіальних громад (кожною громадою самостійно) і надання послуги реєстрації місця проживання на базі цих реєстрів. Замість очевидного рішення дати доступ усім місцевим органам влади в єдиному демографічному реєстрі для ведення даних по своїй території для розвитку єдиної якісної бази громадян.

Як результат сьогодні маємо більше 7 тис. реєстрів територіальних громад, абсолютно не пов'язаних між собою і з демографічним реєстром; більшість ведеться взагалі на папері і значно ускладнює як роботу співробітників органів з формуванням десятків паперових звітів до військкомату, ЦВК, ДМС, так і процес надання послуги; абсолютна більшість не має унікальних ідентифікаторів, що робить ці дані марними, і не дає можливості точно ідентифікувати жителя; багато українців мають одночасно кілька прописок і перевірити це неможливо... Все це робить практично неможливим запуск реєстрації місця проживання онлайн.

Це лише одна з великої кількості проблем. Ще для прикладу — прописка вимагає підтвердження права власності, а у відповідному реєстрі майнових прав міститься близько 30% всієї нерухомості українців. І якщо твоєї нерухомості немає в реєстрі, то welcome to БТІ для підняття архівів... І ще одне коло бюрократичного пекла.

Урешті-решт ця «проста», на перший погляд, послуга з реєстрації права власності вимагає кардинальних змін у реформі децентралізації, права власності та безпосередньо інституту прописки.

Але ми точно знаємо, як зробити цю послугу максимально простою і електронною. І це перший крок до декларативної прописки. Насамперед потрібно навести лад у цій сфері.

Сьогодні ми завершили роботу над новими постановами КМУ про порядок реєстрації місця проживання, якими передбачається ведення реєстрів територіальних громад тільки в електронній формі. Для тих органів місцевого самоврядування, хто не здатний вести якісний реєстр самостійно (як показали 5 років, таких абсолютна більшість) — засобами демографічного реєстру. І така можливість вже реалізована.

Це дозволить нам за найближчі 4 місяці зупинити і виправити п'ятирічний рух не в той бік. Крім того, паралельно до кінця року ми плануємо запустити електронну прописку тим громадянам, чиє майно є в реєстрі. І в подальшому, запровадивши електронну взаємодію з БТІ і спростивши реєстрацію права власності, — для всіх українців.
 

AlexDVS

Читатель
Реєстрація
16.11.10
Місто
Харьков
Телефон
Samsung Galaxy М12
Федоров про місце реєстрації:

Реєстрація місця проживання, або прописка — найпопулярніша державна послуга в Україні (якщо не враховувати соціальну допомогу, наприклад, субсидії).

З першого дня нашої роботи ми загорілися ідеєю зробити її максимально зручною і простою — в онлайні. На перший погляд ця задача може здаватися досить тривіальною.

Але глибоко вивчивши всі процеси щодо прописки, у мене склалося враження, що всі 20 років держоргани України думали, як зробити цю послугу ще складнішою і заплутанішою. Чого тільки варте прийняття 2015 року закону про створення реєстрів територіальних громад (кожною громадою самостійно) і надання послуги реєстрації місця проживання на базі цих реєстрів. Замість очевидного рішення дати доступ усім місцевим органам влади в єдиному демографічному реєстрі для ведення даних по своїй території для розвитку єдиної якісної бази громадян.

Як результат сьогодні маємо більше 7 тис. реєстрів територіальних громад, абсолютно не пов'язаних між собою і з демографічним реєстром; більшість ведеться взагалі на папері і значно ускладнює як роботу співробітників органів з формуванням десятків паперових звітів до військкомату, ЦВК, ДМС, так і процес надання послуги; абсолютна більшість не має унікальних ідентифікаторів, що робить ці дані марними, і не дає можливості точно ідентифікувати жителя; багато українців мають одночасно кілька прописок і перевірити це неможливо... Все це робить практично неможливим запуск реєстрації місця проживання онлайн.

Це лише одна з великої кількості проблем. Ще для прикладу — прописка вимагає підтвердження права власності, а у відповідному реєстрі майнових прав міститься близько 30% всієї нерухомості українців. І якщо твоєї нерухомості немає в реєстрі, то welcome to БТІ для підняття архівів... І ще одне коло бюрократичного пекла.

Урешті-решт ця «проста», на перший погляд, послуга з реєстрації права власності вимагає кардинальних змін у реформі децентралізації, права власності та безпосередньо інституту прописки.

Але ми точно знаємо, як зробити цю послугу максимально простою і електронною. І це перший крок до декларативної прописки. Насамперед потрібно навести лад у цій сфері.

Сьогодні ми завершили роботу над новими постановами КМУ про порядок реєстрації місця проживання, якими передбачається ведення реєстрів територіальних громад тільки в електронній формі. Для тих органів місцевого самоврядування, хто не здатний вести якісний реєстр самостійно (як показали 5 років, таких абсолютна більшість) — засобами демографічного реєстру. І така можливість вже реалізована.

Це дозволить нам за найближчі 4 місяці зупинити і виправити п'ятирічний рух не в той бік. Крім того, паралельно до кінця року ми плануємо запустити електронну прописку тим громадянам, чиє майно є в реєстрі. І в подальшому, запровадивши електронну взаємодію з БТІ і спростивши реєстрацію права власності, — для всіх українців.
" І в подальшому, запровадивши електронну взаємодію з БТІ і спростивши реєстрацію права власності, — для всіх українців"
А вот тут военком не согласится. Как это без его штампа прописку менять. Запретить!!!! 😉
 
Реєстрація
01.07.18
Місто
Січ
Знакомый в Днепре менял место регистрации в пределах одного района в городе, пришлось посещать военкомат со зрением -8. Какая Дия может быть без кучи бумажных согласований и посещений?
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

AlexDVS

Читатель
Реєстрація
16.11.10
Місто
Харьков
Телефон
Samsung Galaxy М12
Знакомый в Днепре менял место регистрации в пределах одного района в городе, пришлось посещать военкомат со зрением -8. Какая Дия может быть без кучи бумажных согласований и посещений?
Наверное у него не лады с доками было. В Харькове если срок перекомиссии не прошел и меняется прописка в пределах одного военкомата, то ЦНАПы не требуют никаких изменений в документе воинского учета
 
  • Like
Реакції: idea

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
меняется прописка в пределах одного военкомата
В Киеве на каждый район свой военкомат, я не смог прописаться на новом месте, потому что не стал на учет при предыдущей прописке - тогда этого не требовали, хотя в ЦНАПе билет ксерили и уверяли, что больше ничего не надо, все автоматически проводится. Теперь надо оббивать пороги, проходить комиссию в двух военкоматах, на это просто нет времени. Диджитализация!
 
Реєстрація
01.07.18
Місто
Січ
AlexDVS, не уточнял, возможно из-за работы на режимном предприятии. Но знакомый риелтор говорил, что в Днепре при смене места проживания часто требуют посещения военкомата. Возможно местная вредность. Дия тут бы помогла .
 
Реєстрація
18.05.09
Місто
Hranice
Из безнаДии почему-то пропал действующий полис, пишет обратиться в страх. компанию.
 
Останнє редагування:
  • Like
Реакції: jaks
Реєстрація
27.10.07
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Из безнаДии почему-то пропал действующий полис, пи шет обратиться в страх. компанию.
У меня то же. Рукожопы.
Вот поэтому меня и удивляют оптимисты, которые говорят, что теперь не будут брать с собой документы, потому что есть дия.
 
Реєстрація
01.07.18
Місто
Січ
У меня постепенно появились и фото на старые ВУ , права , техпаспорт и страховка. Долго не верифицировался код. После последнего обновления вышел, заново вошёл и у меня уже нет ни одного документа. Я могу только добавить свидетельства на детей.
 
Реєстрація
09.12.13
Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi 10С
Сегодня получал деньги на НП через "дию" на интертелекомовском инете долго не слало подтверждение. Переключил на КС и сразу пришло. Совпадение или что то не так с ИТ интернетом для дии??
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Вик Влад, я в кінці жовтня теж отримував кошти в НП. Відправили 2 рази запит в Дія, не приходили, 4g Київстара був і інтернет працював, бо qr-код генерувався. Вийшов з Дія і інтернет перепідключив. Коли запустив Дія, зразу 2 запити прилетіли. 3 запит зразу прийшов і підтвердження так само швидко отримали в НП.
 
  • Like
Реакції: idea

AlexDVS

Читатель
Реєстрація
16.11.10
Місто
Харьков
Телефон
Samsung Galaxy М12
Сегодня в Діє отвалился страховой полис. Пишет - информация отсутствует, обратитесь в страховую. Полис есть, действительный до апреля 2021, на сайте моторного бюро бьётся. Если в течение суток не подшаманят, буду писать в поддержку
Post automatically merged:

AlexDVS, не уточнял, возможно из-за работы на режимном предприятии. Но знакомый риелтор говорил, что в Днепре при смене места проживания часто требуют посещения военкомата. Возможно местная вредность. Дия тут бы помогла .
У нас прямо на сайте ЦНАПов написано, что если прописка меняется в пределах одного района или районов, у которых межрайонный военкомат (их в городе 2 : Основянско - Слободской и Индустриально-Немышлянский), то отметка военкомата не нужна. В случае же смены места проживания на другой район, нужен военник с отметками о снятии и постановке на учёт с соответствующих военкоматов. Я эту процедуру прошел буквально вчера. Но у меня перекомиссия в 2023, поэтому 2 военкомата прошел за 1,5 часа с учётом времени доехать от одного до другого. Единственное, что сейчас нужно заранее звонить по поводу режима посещения: некоторые перешли на предварительную запись из-за карантина
 
Останнє редагування:
Зверху