Евакуація з України

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
А пішли купляти на д/н малому в магазині-салоні телефон (14-й айфон), так нє, ми не можемо продати вам 14-й, бо вже вийшов 15-й. Доплачуйте 700 баксів і беріть 15-й. Ок, давайте 15-й. Пішов (менеджер) шукати в каптьорку. Через 40 хв повернувся: ой, ми не можемо вам продати такий телефон, бо нема такого кольору. Ок, давайте, який є. Пішов в каптьорку. Через 30 хв повернувся. Ой, ми не можемо продати вам телефон, бо нема такого об"єму пам"яті. Ок, давайте з меншим об"ємом, або який вже є
навіщо тут наводити такі дебілуваті приклади? Йомайо, в Канаді вже неможливо купити айфон. Просто треш історія. Хай знайомі відкриють Амазон і виберуть яку хочуть модель. Наступного дня їм її привезуть.
Та й інші проблеми, підозрюю, теж виникають не через «жахливі канадські порядки», а через те, що ці знайомі не хочуть розбиратися, як там все влаштовано і як роблять самі місцеві.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Судячи з того, скільки вони за нього заплатили, дешевше було з України надіслати.
Я теж так подумав.
Та може, вони прикинули, що посилку з України вони там або не дочекаються, або злодії з порогу вкрадуть. Не надійно. Малий міг лишитись без подарунка. Я не знаю.
А інтернет торгівля там що не існує? Amazon, Ebay не доставляють замовлення?
Та, існує, але, може, чекати не мали часу, бо д/н підходив... Чи через страйк пошти посилки довго йдуть... Х/з, я не уточнював. Причини, мабуть якісь були, що купляли саме там.
Post automatically merged:

читая этот опус я аж прослезился от того как плохо живут в Канаде...
А добре там, де нас нема.

навіщо тут наводити такі дебілуваті приклади? Йомайо, в Канаді вже неможливо купити айфон. Просто треш історія. Хай знайомі відкриють Амазон і виберуть яку хочуть модель. Наступного дня їм її привезуть.
Та й інші проблеми, підозрюю, теж виникають не через «жахливі канадські порядки», а через те, що ці знайомі не хочуть розбиратися, як там все влаштовано і як роблять самі місцеві.
А це для того, щоб тут не співали дефірамби заграницям. Не все там так добре, як тут собі уявляють. Хтось адаптується, і там йому добре, а комусь не підійшло їхнє життя, тому повернувся додому.
А приклади, які були, такі й розказав. Хочете вірте, хочете - ні.

Останнє редагування:
Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
У мене є знайомий, що ще на початку нульових перебрався з родиною у Канаду.
Років 10 пробував там підтвердити свою ВО лікаря (тут був цілком собі ним успішним), так і не зміг.
Кинувся того ровера, наступні 25 років пропрацював далекобійником.
Мені на життя там не жалівся ніколи.
Але це людина породи такої
Так Ваш знайомий переїхав туди, мабуть, ще молодим і здоровим. А сусідці моїй 50 років, її чоловікові - 53, у нього діабет, затребуваними професіями не володіють. Тому й працювали важко, заробляли мало, некваліфікована робоча сила, здоров"я нема, заощаджень - теж. Перспектив ніяких. Довелось повертатись.
А старші їхні діти їхні залишились там. У них життя попереду - адаптуються.

Хоча цілком допускаю що може б і не емігрував, якби знав що його там чекатиме
Мої сусіди те саме кажуть. Що не їхали б туди, якби знали.

Останнє редагування:
Місто
Львів
знайомий переїхав туди ще молодим і здоровим
Ну не такий вже молодий був, добряче поза 40 тоді йому стукнуло.
Просто мав намір радикально життя поміняти, власне це і здійснив. Ну й молодець, що тут скажеш, не кожен дасть собі раду після успішного лікарського життя в Україні до 70-ти на чужбині баранку фури крутити, ще й не нарікаючи ні на що :)

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
А це для того, щоб тут не співали дефірамби заграницям. Не все там так добре, як тут собі уявляють.
ну да лет 15 - 20 назад инженеры (с очень хорошими зарплатами по меркам Украины) с атомных станций ехали в Канаду работать простыми электриками. Знаю только 1 случай когда врач уехала в Канаду там ей специальность не подтвердили, вернулась назад и уехала в Польшу, там смогла подтвердить специальность.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Якщо люди не здатні знайти айфон в інтернеті (чи навіть в офлайн-магазині черзі інтернет) і приводять це як приклад недоліка, то люди просто базово не пристосовані до життя, тому виглядає як контр-приклад.
Очевидно, що в нас в фокстроті в Житомирі теж може бути така ситуація.

Останнє редагування:
Місто
Киев
Той продавец мабуть по сумісництву був бухгалтером і при продажу кожного телефону оновлював бухгалтерский баланс, не вміючи працювати на ПК і не організувавши правильно процес роботи. А контракт впарював бо продажів мало і хотілося отримати бонус від оператора.

Зверху