Евакуація з України

Місто
Ніжин / Ярослав
Пишуть, що дають у Польщі та Фінляндії, але незрозуміло чи дадуть біженство після тимч. захисту в іншій країні.

Таке питання є у формулярі заявки на надання міжнародного захисту

9. Czy zostały Panu(i) lub osobom, w imieniu których Pan(i) występuje, wydane przez organy innych państw wizy lub zezwolenia na pobyt?

Впевнений, що на співбесіді(-ах) з імовірністю 99,... + відсотків запитають і про тимчасовий захист у інших країнах. Крім того, формула "zostały wydane" дуже імовірно охоплюватиме (з точки зору чиновників, звісно) не лише чинні зараз / нещодавно протерміновані чи скасовані самим заявником, а й усі форми побитових статусів за останні років 5.

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
От я зараз по темі напишу.
Дружина була в справах у ЄС, проїздом через Польщу. Не біженка, jak szanowni państwo rozumieją. На власному кориті бізнес-класу з українськими, ясна річ, номерами (це важливо). За дві доби мала тричі (в різних локаціях) проколоте шилом колесо (два випадки ну прям зафіксовані камерами стеження).
Потрібно вгадати:
1. З якого такого дива поляки на побутовому рівні дійшли до такої лютої (не)любові до гостей з України?
2. У чому одна з причин мого непереборного бажання трохи постріляти тих наших співгромадян, які тусують у Польщі?

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Olexa, є думки, чому була така неприязнь? Може тригернулися на якісь наліпки на авто, може щось не з паркуванням?

Місто
Ніжин / Ярослав
Або через те, що корито було

Якби, приміром, це був умовний Запорожець / польський Фіат / Трабант - гадаю, градус емоцій хуліганів-правопорушників був би нижчим. Втім, ми тут вступаємо у простір здогадок, бо навіть не знаємо точно, чи це були поляки, чи може, і наші якісь співвітчизники (навряд чи вони на камеру паспорт чи інший який макумєнт показували), або навіть і [екс]громадяни країни-агресора.

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Olexa, є думки, чому була така неприязнь? Може тригернулися на якісь наліпки на авто, може щось не з паркуванням?
Автомобіль чорний, помитий, без наліпок взагалі. Парковка виключно за правилами, рівень водіння -- "бог".
Ви реально не здогадуєтесь, про що я? Там підказкою на перше запитання є друге запитання.
Якби, приміром, це був умовний Запорожець / польський Фіат / Трабант - гадаю, градус емоцій хуліганів-правопорушників був би нижчим.
Поза сумнівом. Але до 22 року такої хуйні не було.
В тому, що поляки, я сумніву не маю. Бо є й купа инших прикладів.

Причина: додано
Останнє редагування:
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
1. З якого такого дива поляки на побутовому рівні дійшли до такої лютої (не)любові до гостей з України?
2. У чому одна з причин мого непереборного бажання трохи постріляти тих наших співгромадян, які тусують у Польщі?
Не сумніваюсь що вистачає відбитих біженців, але і поляки переважно ті ще шовіністи.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Як я розумію, то не дуже ввічлива поведінка наших громадян у Польщі на авто бізнес класу призводить до неприязні поляків до авто цього класу на українських номерах в результаті чого, цим авто колять колеса.

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Не сумніваюсь що вистачає відбитих біженців, але і поляки переважно ті ще шовіністи.
Я поляків і не виправдовую. Але біда в тім, що серед наших біженців є овердохуя фізично здорових і матеріяльно забезпечених мудаків, які є біженцями насамперед в тому сенсі, що бігають від військомату. Нє?
Не дуже адекватна поведінка наших громадян у Польщі на авто бізнес класа призводить до неприязні поляків до авто цього класу на українських номера в результаті чого, цим авто колять колеса.
Вже значно ближче. Спробуйте розвинути думку. ))

Місто
Ніжин / Ярослав
Але біда в тім, що серед наших біженців є овердохуя фізично здорових і матеріяльно забезпечених мудаків, які є біженцями насамперед в тому сенсі, що бігають від військомату. Нє?
Хз вц, як то кажуть, бракує даних. От українців із тимчасовим захистом в Польщі близько мільйона. Овердохуя - це скільки в абсолютних величинах / відсотках від цього мільйона?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Я поляків і не виправдовую. Але біда в тім, що серед наших біженців є овердохуя фізично здорових і матеріяльно забезпечених мудаків, які є біженцями насамперед в тому сенсі, що бігають від військомату. Нє?
У частині бігають від військомату - погоджуюсь. У інших сенсах - життя в умовах постійних повітряних тривог з періодичними прильотами, проблем з електрикою які взимку будуть ще більш критичними - уже вагома причина.
Ну і знов таки, якщо фізично здорові і забезпечені люди витрачають свої гроші і платять податки, більшість країн таких мігрантів чи біженців дуже навіть вітає, але не поляки.
Звісно ледарям які сидять на державній допомозі і неадекватам які ведуть себе як ніби їм усі навколо винні - ніхто і ніде не радий.

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Хз вц, як то кажуть, бракує даних.
Мені не бракує. Мої батьки (70+) живуть у Польщі з березня 2022. Щодо кондицій та поведінки деяких наших здобувачів прихистку маю об'єктивну картину. І тут не треба, аби таких уйобків була переважна більшість, навіть не треба щоб була проста більшість. Вистачає для того, щоб нас зненавидіти всіх скопом.
це скільки в абсолютних величинах / відсотках від цього мільйона?
якщо фізично здорові і забезпечені люди витрачають свої гроші і платять податки, більшість країн таких мігрантів чи біженців дуже навіть вітає
Ото ж бо! Вони примудряються ще й тягнути щось з бюджету Речі Посполитої. А до того ж нахабно себе поводити.

Space Cat

💙💛
Місто
Харків -> Полтава
Телефон
Redmi Note 11
У чому одна з причин мого непереборного бажання трохи постріляти тих наших співгромадян, які тусують у Польщі?
Ти шо! От вони почитають таке і перехочуть повертатися до України! Цінний генофонд розбазарюєш прям зараз!
Ціле міністерство займається заохочуванням повернутися: ми для вас і країну відвоюємо, і житло відбудуємо, і, та хєр з ним, соціалку на період адаптації будемо платити.
А Олекса такий простий, херяксь: "Я б їх постріляв!"...
Post automatically merged:

IMG_20240923_005607.png

Останнє редагування:

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Space Cat, а шо? Нормальна реакція. І, до речі, дешевше обійдеться, ніж ре-евакуація. Економія бюджету. :cool: І трошки зупинить ентропію. :cool:

Дракон

® вылез из пещеры
Місто
село ТроєщинО
Місто
Ніжин / Ярослав
Так пан жеж не у себе самого питає, а у інших на Червоному, правда?

Мої батьки (70+) живуть у Польщі з березня 2022
Тобто про життя в Польщі пан знає не безпосередньо, а з переповідок своїх батьків.

Щодо кондицій та поведінки деяких наших здобувачів прихистку маю об'єктивну картину.
По-перше, картина навряд чи може бути цілком об'єктивна хоча би тому, що пан тут її описує у сильно заряджених емоційно виразах, а об'єктивність передбачає певний рівень безсторонності.

По-друге, питання в цьому й було: скільки ж таких

фізично здорових і матеріяльно забезпечених мудаків

Замість чіткої відповіді в цифрах чи відсотках пан знову пропонує оперувати узагальненнями з дуже низьким (а то і практично відсутнім) конкретики. Дохуя і все тут, вірте мені на слово.

І тут не треба, аби таких уйобків була переважна більшість, навіть не треба щоб була проста більшість

Таких уйобків (ще раз опис: фізично здорових і матеріяльно забезпечених мудаків) не може бути навіть проста більшість уже тому, що переважна більшість від того умовного мільйона - це жінки, діти і 60+.

нас зненавидіти всіх скопом
Люди, які так роблять, припускаються дослівно тієї самої помилки, що й сам пан Olexa - роблять хуйові узагальнення.

Навіть якби українські воєнні біженці в Польщі складалися лише з людей на автомобілях (так не є, очевидно, але ну якби, припустимо), то уже тоді би можна було задуматись, що як мінімум

а) дуже не у всіх українців дорогі-круті тачки бізнес-класу
б) далеко не всі українці (навіть ті на крутих тачках) поводяться на дорозі, як мудаки (ось пан же сам подає приклад дружини, правда?)

Відповідно питання:

Так якого ікса переносити негативне враження від нечисленної групки людей на значно ширші суспільні верстви, які не мають до нехорошої поведінки жодного стосунку?

Чи є такий підхід справедливим та об'єктивним?

Чи не є бува такий підхід просто шуканням соціально прийнятного приводу, аби каналізувати свою, уже й так присутню, українофобію?

І це ж ми ще не дійшли до того, що власники автомобілів на українських номерах - усіх скопом, від уже згаданих Запорожців до корит бізнес-класу - становлять у тому мільйоні виразну меншість: діти на машинах не їздять, та й пенсіонери (а особливо бабусі-пенсіонерки) ще в Україні (а тим більше в Польщі) щось не сильно були помічені в масовому володінні та використанні автомобілів.

Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Я от поляків в Україні теж недолюблюю після історій з фермерами. В рамках закону звісно. Наприклад, не купляю польських продуктів якими ті ж фермери завалили купу полиць. Якщо ПДД не вимагає - не посунусь на дорозі польській фурі (хто їздив по варшавці - знає які там обочини).

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23
@Mallavar,зі своєї сторони, аби повноцінно "відбиватися" від аргументів пана Олекси, наведіть доступну Вам статистку
в цифрах чи відсотках
ось дуже цікаво побачити ваші можливості.
чи що
Таких уйобків (ще раз опис: фізично здорових і матеріяльно забезпечених мудаків) не може бути навіть проста більшість уже тому, що переважна більшість від того умовного мільйона - це жінки, діти і 60+.

Місто
Ніжин / Ярослав
Дивіться, яка штука, пане Перемедон. Загальний принцип такий, що хто стверджує - той і подає докази чи підтвердження написаного, це називається тягарем доведення (burden of proof не по-нашому).

Тому дані за першим пунктом мав би наводити той, хто ствердив про "дохуя".

Щодо другого пункту - ось, приміром, так пише звіт Національного банку Польщі за 2022 рік.

Refugees from Ukraine are mainly women, more than 60% of whom arrived together with
their children, usually with one or two. Almost 24% of the women arrived alone and these are
mainly women under 29 and over 60.

Ось матеріал NBP за 2024 рік, який подає пропорцію 78% жінок на 22% чоловіків. Притому, зверніть увагу, 78/22 - це поділ просто на жінок і чоловіків, тобто в ці 22% зараховано і панів 60+, і вчорашніх "дітей" 18-20,5 років

Зверху